Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator clasa A

yo3icw

Postări Recomandate

• Răspunsuri 200
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cdinu332

25

• Mircea Crisan

20

• sonic11

16

• Shambala

14

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Propun configuratia John Linsly Hood de 10W. Am realizat in varianta quadro sunet placut. Nu trebuie imperecheat tranzistori. Am utilizat BD250 in finali. Daca este interes pot oferi detalii.

Link spre comentariu
Acum 39 minute, simson a spus:

Propun configuratia John Linsly Hood de 10W. Am realizat in varianta quadro sunet placut. Nu trebuie imperecheat tranzistori. Am utilizat BD250 in finali. Daca este interes pot oferi detalii.

Da este interes, puteți posta mai multe detalii?

Link spre comentariu

Ma uit la asta gata montat si ma zgarie pe ochi:

each channel is 10000UF filter capacitor

-Size: 336*85*215mm => radiatorul = 215mmx85mm

si nu inteleg la ce se refera: 

Digital power amplifier above 80W

Le Monstre de 8W arata asa:

Hiraga-Monstre-Monster-8W-DIY-Class-A-am

In partea din dreapta este carcasa unui CD pentru reper.

The Heat sinks are approx 350 x 180 x 35 mm.

I opted for a fully regulated supply with a total of 127,0000 uF capacitance per channel and a 500 VA toroid transformer

https://diyaudioprojects.com/Solid/Jean-Hiraga-Le-Monstre/

Link spre comentariu

Nu este nimic de mirare.  In poza  de mai sus este un amplificator DIY de 2x8W in cl A alimentat cu tensiune stabilizata  (2x12vcc).  De unde si necesitatea celui de al treilea radiator.

In plus realizarea este a unui DIY-er,  la acea vreme relativ incepator. Nu stia sa calculeze necesarul de racire (radiatoarele), i s-a explicat pe forum cum se face.

Si schema alimentarii folosite arata imediat nivelul de incepator.

Link spre comentariu

Daca tot vreti putere in clasa A si "va tine" sa disipati aproape 2kW, schema este extrem de simpla!  Alternanta pozitiva este generator de curent constant reglat/prestabilit la 8A iar cea negativa, modulatorul de semnal audio si totodata 1/2 din referinta pentru generatorul de curent constant (8A), curent ajustabil din P1 de 500 ohmi. Alt reglaj NU exista.

Amplificator-Clasa-A-De-Putere-Mare.gif

Editat de DjLeco2021
Link spre comentariu

Va rog frumos, hai sa gasim o varianta de minim 50 w.Repet ce parere aveti de Krell ksa 100 sau Accuphase A-60 , gasim placi gata facute pe ali si ebay.Are cineva o idee mai buna?Dar repet minim 50 w...

DjLeco2021 ce putere are schema propusa de tine?Ai si cablajul sau trebuie facut?

Link spre comentariu

Nu am decit schema, nu cunosc mai multe detalii.  Eu as incerca-o intii la un +/- 50Vcc, cu 4 perechi de finali (Q6 pina la Q13 inclusiv). Cu un curent ajustat pe la 4A.

Editat de DjLeco2021
Link spre comentariu

@DjLeco2021Mu-Monster?! IRF9620 am, chiar perechi, dar cu STE48NM50 e mai greu. Mouser mai are numai vreo 100 buc si nu-s deloc ieftini.

@yo3icwAr fi bine sa stabiliti întâi ce fel de clasa A doriti.

@fritz_valiAlpha Nirvana se poate redimensiona usor pentru puteri si tensiuni de alimentare mai mici si nu necesita surse de alimentare monstruoase. Sau Ciufffoli. Unul din putinele amplificatoare care merge bine cu filtraj LC. Nu cere nici asta surse-monstru.

Pentru ambele se gasesc seturi de cablaje.

Editat de franzm
Link spre comentariu
Acum 21 ore, sonic11 a spus:

Da este interes, puteți posta mai multe detalii?

Prezint schema realizata de mine cu finala BD 249. Nu trebuie imperecheati dimpotriva, T2 trebuie cu beta mai mare.

In teste am urcat cu tensiunea de alimentare pana la 60V cand am obtinut aprox. 20W cu finale BDY73. In prezentul proiect m-am limitat la 27V tensiune de alimentare cu 1,25A stabilizati. Racire fortata prin tunel de radiatoare cu turatia ventilatorului functie de temperatura radiator. Vara la 28 gr. Celsius  ventilatorul are turatia maxima si mana nu pot tine mult pe radiatoare...asta cand merg toate cele 4 canale. Am obsevat cu cat curentul prin finale este mai mare, sunetul devine mai placut, doar evacuarea caldurii degajate devine problema.

JLH.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări