maxente Postat Februarie 3 Partajează Postat Februarie 3 M-am jucat si eu zilele astea cu o tentativa de JLH luata de la chinezi, dar cu mosfeti la partea de putere in loc de bipolari. Si la varianta asta aparea niste oscilatii cum arata @Shambala in alt subiect Cu 100pF peste rezistenta de 3k9 a mai ramas un foarte mic cioc Cu un cond de 150pF disparea de tot si ciocu ala, dar avea prea mare cocoasa pe partea de sus a cresterii si l-am lasat momentan doar 100pF. I-am dat 30v si 1,5A curent de fierbere. Se aude ok, dar nu stiu ce ar trebui sa caut sa ma dea pe spate, sau la ce curent de fierbere incepe ''distractia'' ? Link spre comentariu
Shambala Postat Februarie 3 Partajează Postat Februarie 3 Se pot tatona mai multi conzi de 100pF, poate se nimereste unul de 107-110pF. Puneti un C bipolar (bun) de 10-22uF peste Cin, si un MKP de 10uF peste Cout. Puteti incerca sa mariti Cout la 4700uF si sa reduceti Rout la 220ohmi. Mariti C-ul de pe reactie (spre masa) la 470uF. Pas cu pas. PS - cu bipolari cica suna "mai dulce" Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Februarie 3 Partajează Postat Februarie 3 Mie nu-mi plac mosfetii frumosi in etajul final. Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Februarie 4 Partajează Postat Februarie 4 (editat) Acum 8 ore, maxente a spus: Imi pare mie sau este dezechilibrat? Unul dintre paliere este mai lung decit celalalt sau e eroare de fotografiere? Editat Februarie 4 de DjLeco2021 Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 4 Partajează Postat Februarie 4 9 hours ago, maxente said: Si la varianta asta aparea niste oscilatii E absolut normal sa fie instalbil devreme ce amplificatorul in tensiune e complet necomensat. Nu acolo se pune cond, ci baza-colector la VAS, nu aduci eventual zgomot de pe iesire in intrare pe post de referinta. Ce-i drept ala numai VAS nu este cu un castig asa mic. Link spre comentariu
deo Postat Februarie 4 Partajează Postat Februarie 4 Dle. Maxente puteti incerca fara rezistentele de 0,5,in original nu le are.As fi curios daca se schimba ceva inafara de Pout. Link spre comentariu
franzm Postat Februarie 4 Partajează Postat Februarie 4 https://www.passdiy.com/gallery/amplifiers/the-plh-amplifier Link spre comentariu
franzm Postat Februarie 4 Partajează Postat Februarie 4 Acum 13 ore, maxente a spus: Se aude ok, dar nu stiu ce ar trebui sa caut sa ma dea pe spate, sau la ce curent de fierbere incepe ''distractia'' ? N-aveti urechea formata. Trebuie sa apelati la un guru si sa va formati urechea cumparând scule scumpe si rare. Link spre comentariu
cdinu332 Postat Februarie 4 Partajează Postat Februarie 4 (editat) Acum 18 ore, maxente a spus: Se aude ok, dar nu stiu ce ar trebui sa caut sa ma dea pe spate, Caută un scaun mai șubred. Editat Februarie 4 de cdinu332 Link spre comentariu
sk24bpo Postat Februarie 5 Partajează Postat Februarie 5 Maxente n-ai inteles nimic... nu amplificatoarele suna diferit ci cablurile... Cablurile de boxe, interconecturile si mai ales cablul de curent ! Daca nu bagi macar 2.000 de lei asa de intrare in cabluri o sa baltesti in ignoranta. Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 5 Partajează Postat Februarie 5 Iar ca sa imbunatatesti situatia iti faci hidrocentrala in spatele casei/blocului. Link spre comentariu
manolis Postat Februarie 5 Partajează Postat Februarie 5 La 03.02.2024 la 20:53, maxente a spus: Cu 100pF peste rezistenta de 3k9 a mai ramas un foarte mic cioc Se aude ok, dar nu stiu ce ar trebui sa caut sa ma dea pe spate, sau la ce curent de fierbere incepe ''distractia'' ? Ati ascultat amplificatorul pe muzica in fiecare din cele trei situatii de mai sus? Ati auzit diferentele? Daca nu ati auzit nici o diferenta la ureche inseamna ca lantul audio are o veriga mult mai slaba care anuleaza diferentele de mai sus deci orice alte modificari de finete nu vor avea nici un efect. Link spre comentariu
AlpHs00 Postat Februarie 5 Partajează Postat Februarie 5 (editat) 1 oră în urmă, sesebe a spus: Iar ca sa imbunatatesti situatia iti faci hidrocentrala in spatele casei/blocului. Nevasta-mea foloseste zilnic feonul pt. a-si usca parul. Nu mai zic ca am boiler electric... O sa-i zic sa se spele o data pe saptamana, asa poate intram si noi in randul ecologistilor ce-si mananca de sub ei. Le: Si focul o sa-l fac o data la doua zile, impusc 2 iepuri: Pompele merg mai putin timp si nu mai degaj carbon in natura... Editat Februarie 5 de AlpHs00 Link spre comentariu
maxente Postat Februarie 5 Partajează Postat Februarie 5 Am comparat amplifu asta cu cel facut de mine, cel discutat aici curent feedback si daca e sa o iau in comparatii audiofilice, pai amplifu ala cf cu mosfeti are niste detalii la inalte de te sparge. Pai asta clasa a, nu numai ca nu are detaliile alea, dar si inaltele mi se par sterse. Simt nevoia sa mai dau inalte din corector. N-are rost acum sa discutam de lantu audio etc. a ramas totul intact doar amplifurile schimbate intre ele. Link spre comentariu
merck Postat Februarie 5 Partajează Postat Februarie 5 Tu ai verificat ca amplificatorul asta in clasa A sa aiba raspuns liniar in banda 20Hz-20kHz? Poate are atenuare pe inalte . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum