Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator clasa A

Postări Recomandate

Mi am zis ca a venit vremea sa am si un amplificator in clasa A.Mi a atras atentia kit ul de pe ebay de la Krell Ksa 100 dar sunt si altele.A facut cineva modelul asta?A construit cineva de aici un model in clasa a cu minim 80 w out?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 200
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Daca tot se discuta aici de cautarea unei scheme de amplificare in clasa A. As aprecia tare mult daca ar pune cineva vreo schema de aproximativ 5-10Wrms. Sunt multe scheme pe google, dar vrea una sa fie testata si apreciata de multi. Asa vrea sa si o realizez practic. Multi spun ca cele in topologie A au cele mai mici distorsiuni, adica se aud cel mai bine. As vrea sa si testez practic. Va multumesc. Daca postarea deranjeaza, o puteti sterge.

Editat de fritz_vali
Link spre comentariu

fritz_vali - sunt mai multe scheme  de amplificatoare in clasa A care pot fi usor reclaculate pt 5-10W.  Cam toate au fost realizate, testate si ras-testate de catre multi entuziasti, de-a lungul deceniilor.  Aveti de unde alege, doar sa stiti ce vreti.

Dar pt a folosi uzual si decent un amplif. cl.A de 5-10W este nevoie de incinte cu SPL mare - mai mare de 93dB (preferabil 96-100dB). 

La un astfel de se SPL in general exista incinte de banda larga dar pt un sunet complet trebuiesc insotite de subwoofere, evident amplificate separat.

Asa ca pt auditii [realiste] este nevoie de mai mult decat un "mic" amplificator in cl.A. 

yo3icw - din cate imi amintesc eu,  Krell KSA 100 nu este un amplificator in clasa A reala,  ci mai degraba o alta solutie (imbunatatita - zic ei)  de "New Class A" /"sliding bias".

Link spre comentariu
Acum 52 minute, fritz_vali a spus:

As aprecia tare mult daca ar pune cineva vreo schema de aproximativ 5-10Wrms. Sunt multe scheme pe google, dar vrea una sa fie testata si apreciata de multi.

Eventual și un buchet de flori. 

Găsești pe diyaudio topice intregi de unde poti extrage ce te interesează. 

Vezi că am pus eu un link în topicul ăsta. 

Pentru început este chiar ok, zic eu, cumva user friendly și low cost.  Idealul amatorului. 

Link spre comentariu
Acum 35 minute, cdinu332 a spus:

Eventual și un buchet de flori. 

Da, da... si un buchet de flori, daca se poate.

O sa salvez schema user-ului @laur+doar ca am 2 intrebari:

>Finalii de care sunt?

>Care e curentul maxim tras din sursa?

Acum 31 minute, validae a spus:

Ce-mi place de cei care vor ,,amplificator fără distorsiuni,,....dar dacă ai un AB cu 0,005% THD crezi că le ,,simți,, ?

Sunt de acord. Doar ca e ca un drog. Vreau sa  testez unul in clasa A. Nu sa ascult la el zilnic. Asa, din cand in cand.

Acum 7 minute, laur+ a spus:

Finalii originali sunt 3055/2955. Poți folosi alți finali dar nu prea rapizi. Poți folosi tip 35/36 

Multumesc mult de raspuns. Poate o sa fac schema pe viitor. Deocamndata nu am o sursa dubla de tensiune. Am scris aici ca sa nu aglomerez topicul.

Editat de fritz_vali
Link spre comentariu
1 oră în urmă, fritz_vali a spus:

Care e curentul maxim tras din sursa?

Pai randamentul clasei A este de cca. 25% iar puterea acelei scheme este de 25W.  De aici poti trage o concluzie clara a curentului ''maxim'' tras din sursa. 

Editat de cdinu332
Link spre comentariu
Acum 29 minute, cdinu332 a spus:

Pai randamentul clasei A este de cca. 25% iar puterea acelei scheme este de 25W.  De aici poti trage o concluzie clara a curentului ''maxim'' tras din sursa. 

Asta insemna ca la puterea maxima pe iesire, va consuma de la sursa 100W. Deci un curent de 2,5A. Asta e un calcul asa rapid. E doar o aproximatie.

Multumesc mult @merck. Deja m-ati ajutat prea mult. 

Editat de fritz_vali
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări