Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automatizare reset centrala termica

Postări Recomandate

Faza cu probleme are tensiune mai mică mereu? Ar fi mai ieftin să compensezi (temporar bineînțeles) cu un mic autotraf ridicator doar acea fază, in mod continuu.Pentru să zicem 10-20V nu ar fi nevoie de un traf de putere mare, depinde mult de curentul pe acea fază.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Tot cirpeli peste cirpeli!

Pe 30 decembrie 2023 am fost la socrumiu pregatit sa merg sa cumpar hidrofor pt ca mesterul venit sa-l repare a zis ca-i gata cu el desi avea mai putin de 2 ani. Initial si eu am zis ca are turbina uzata pt ca nu reusea sa faca suficienta presiune pt presostat. Cu greu a ajuns la 2.7atm unde a decuplat presostatul (probabil modificase limita mesterul).

Pe urma socrumiu mi-a spus ca si masina de spalat s-a stricat (asta este veche) si intradevar nu reusea sa invirta tamburul si dupa citeva incercari intra in avarie

Becurile LED sint de calitate cu sursa de curent (SMPS) si functioneaza intr-o plaja foarte larga fara variatie de lumina. Frigiderul este nou cu invertor. TV-ul merge intre 100V si 250V.

Punind multimetrul la priza masor 168V. Scot sigurantele si verific din nou tensiunea imediat dupa contor -> 228V -> Concluzia defectiune intre stilp si contor (casa la tara).

Sun la distribuitor si fac plingere ca exista o defectiune intre stilp si contor iar eu nu am voi sa intervin acolo. Mi se spune ca vor trimite o echipa. Zic asta este, va face revelionul cu 170V la priza, bine ca TV-ul n-ar probleme cu asta. In mai putin de 2 ore sint sunat de echipa vrind sa afle unde este mai exact casa cu problema (eu fiind deja pleacat pe drum spre casa). Incep sa ma cert cu ei la telefon pt ca ei spuneau ca hidroforul este defect, ca instalatia nu are nici o problema, pe scurt ca n-au chef sa vina si eu sint prost ca-i sun in ajun de revelion sperind ca vor face ceva. Ii amenint ca ma intorc din drum si le arat exact unde-i problema si ca-i pe tarlaua lor. 

Sint sunat dupa vreo 2 ore spunind ca am avut dreptate si era intradevar o problema intre stilp si contor si au rezolvat-o.

Deci in ajun de revelion au rezolvat problema la 30-40Km de oras in mai putin de 4ore.

Eu cred ca tu impreuna cu vecinii nu stiti cum sa puneti problema. Nu cred ca lumea accepta sa stea cu 165V la priza si nu zice nimic si doar tu ai probleme cu centrala. Esti sigur ca pica tensiunea pe faza si doar pe faza iar tu nu ai caderi de tensiune pe firele tale?

Zi-le ca miroase a ars si vedeti scintei noaptea pe la locurile de conexiune, asta daca este o problema localizata la doar citeva case. Si in cazul meu era o problema ce il afecta si pe vecin dar ala nu stia sa faca reclamatie/scandal si a trebuit sa vin eu de la aproape 150Km distanta si sa fac reclamatie simbata inainte de revelion.

Nu fa cirpeli ca risti sa arzi placa centralei si nu cred ca-i ieftina ca sa nu mai zic de riscul de incediu.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări