dadix Postat Ianuarie 12 Partajează Postat Ianuarie 12 Salut . Daca aveti timp sa va uitati la specificatiile a 4 piese , va rog sa imi spuneti daca alegerea e corecta . Vreau sa inlocuiesc 2SK2013/2SJ313 dintr-un amplificator . Caut echivalent de la Vishay . Este corect ales IRF610/(9)610 ? Toshiba: http://www.amplimos.it/images/2SJ313.pdf http://www.amplimos.it/images/2SK2013.pdf Vishay: https://www.vishay.com/docs/91080/91080.pdf https://www.vishay.com/docs/91023/irf610.pdf Link spre comentariu
UDAR Postat Ianuarie 12 Partajează Postat Ianuarie 12 Vorbești de echivalent. Ei bine, nu sunt echivalenți nici pe departe. Primii sunt laterali ceilalți verticali. De aici o serie întreagă de diferențe - Vgsth redusă, lipsă diodă antiparalel, comportament termic diferit și altele. Dacă o să meargă ? Habar n-am, probabil că da dar prost și/sau cu multe modificări în restul schemei. Link spre comentariu
dadix Postat Ianuarie 12 Autor Partajează Postat Ianuarie 12 Acum 19 minute, UDAR a spus: Vorbești de echivalent. Ei bine, nu sunt echivalenți nici pe departe. Primii sunt laterali ceilalți verticali. De aici o serie întreagă de diferențe - Vgsth redusă, lipsă diodă antiparalel, comportament termic diferit și altele. Dacă o să meargă ? Habar n-am, probabil că da dar prost și/sau cu multe modificări în restul schemei. Vreau ca cei de la Vishay sa fie la fel ca cei de la Toshiba, ca tip . Mai studiez . Multumesc . Link spre comentariu
modoran Postat Ianuarie 12 Partajează Postat Ianuarie 12 E un magazin in Romania ce are ambii tranzistori pe stoc. Nu știu cât de clonați or fi in realitate. Link spre comentariu
dadix Postat Ianuarie 13 Autor Partajează Postat Ianuarie 13 @modoran sunt foarte multumit de Vishay si deja folosesc niste MOSFET-uri de la ei in locul celor originali de la Toshiba. Amplificatorul suna mai bine cu cei noi de la Vishay . E vorba de finali , pe ei i-am inlocuit. De aceea acum as dori sa inlocuiesc toti Toshiba din acel amplificator cu echivalenti noi de la Vishay . Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Ianuarie 13 Partajează Postat Ianuarie 13 Acum 11 minute, dadix a spus: Amplificatorul suna MAI BINE cu cei noi de la Vishay . E vorba de finali , pe ei i-am inlocuit. maybe in your dreams , amice ... daca ai montat cumva irfp240 plus irfp9240 ca si finali , ai stricat deja tot amplificatorul ... Parerea ta este pur subiectiva ... Vishay nu a facut , nu face si nu va face niciodata mosfet lateral ... irfp240 este conceput initial pt comanda motoarelor , nicidecum pt audio , in timp ce mosfetul lateral tocmai pt audio a fost conceput ... Link spre comentariu
dadix Postat Ianuarie 13 Autor Partajează Postat Ianuarie 13 (editat) Acum 2 ore, misuraelectronic a spus: maybe in your dreams , amice ... daca ai montat cumva irfp240 plus irfp9240 ca si finali , ai stricat deja tot amplificatorul ... Parerea ta este pur subiectiva ... Vishay nu a facut , nu face si nu va face niciodata mosfet lateral ... irfp240 este conceput initial pt comanda motoarelor , nicidecum pt audio , in timp ce mosfetul lateral tocmai pt audio a fost conceput ... Exact pe aceea i-am pus. Dar mie mi se pare ca suna mai bine decat originalii 2SJ200/2SK1529 . Acesti irfp240/9240 sunt verticali atunci ? Ca laterali ai spus ca nu sunt. Din cate stiu Denon foloseste cu succes UHS MOS in hi-end si nu sunt pentru audio , Shiit Audio foloseste un cip DAC multibit care iar nu este pentru audio . Dar imi poti spune te rog daca stii care sunt echivalentii de la Vishay pentru ce am eu nevoie ? Editat Ianuarie 13 de dadix Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Ianuarie 14 Partajează Postat Ianuarie 14 (editat) La 13.01.2024 la 13:14, dadix a spus: Dar mie mi se pare ca suna mai bine decat originalii 2SJ200/2SK1529 BLASFEMIE !!!...SACRILEGIU !!! cine spune asemenea gogomanii audio nu merita ajutat ...! bineinteles ca stiu care sint echivalentii corecti , insa nu o sa iti zic in vecii vecilor amin ...... evident , dupa cum am scris mai sus , echivalentii nu au cum sa fie de la Vishay , pentru ca Vishay nu face mosfet lateral de nici o culoare ... ceea ce faci tu acum este ca si cum ai inlocui zalele de metal ale unui lant cu niste zale de plastic si apoi sustii sus si tare ... sa stiti ca este mult mai rezistent si mai trainic lantul facut de mine cu zale din plastic ... Editat Ianuarie 14 de misuraelectronic Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 14 Partajează Postat Ianuarie 14 Ce amplificator e ala cu 2sj313/2sk2013 in final? La 13.01.2024 la 12:24, dadix a spus: @modoran sunt foarte multumit de Vishay si deja folosesc niste MOSFET-uri de la ei in locul celor originali de la Toshiba. Amplificatorul suna mai bine cu cei noi de la Vishay . E vorba de finali , pe ei i-am inlocuit. De aceea acum as dori sa inlocuiesc toti Toshiba din acel amplificator cu echivalenti noi de la Vishay . Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Ianuarie 14 Partajează Postat Ianuarie 14 sint folositi ca si prefinali , finalii a zis ca i-a schimbat deja ... Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 14 Partajează Postat Ianuarie 14 On 1/13/2024 at 12:45 PM, misuraelectronic said: irfp240 este conceput initial pt comanda motoarelor , nicidecum pt audio Irelevant. Calitatea oricarui amplificator este dictata de schema per ansamblu, nu doar de finalii folositi. Daca pui cei mai scumpi bipolari intr-un gunoi de schema, montajul ala tot gunoi ramane. E ca si cum s-ar pune motor de BMW la un Logan. Am demonstrat demult prin proiectele Mosfet400 si MPA300 ca IRFP-urile pot echipa un amplificator foarte bun, trebuiesc doar puse in schema potrivita. 43 minutes ago, misuraelectronic said: bineinteles ca stiu care sint echivalentii corecti , insa nu o sa iti zic in vecii vecilor amin ... Ma abtin sa comentez, dar am tinut sa citez asta... Link spre comentariu
dadix Postat Ianuarie 14 Autor Partajează Postat Ianuarie 14 (editat) Eu doar expun mai jos , o parte din ce am citit . Nellson Pass : https://www.firstwatt.com/pdf/art_mos_test.pdf IRF610/(9)610 sunt folosositi in preamplificatoare care suna destul de bine . PassLabs se spune ca le folosea in preamplificatoare . http://www.audioreview.com/product/amplification/preamplifiers/pass-labs/aleph-p.html Sa nu uitam ca nu vorbim de inlocuirea unor tranzistori noi, iesiti din fabrica , ci de unii folositi 30 de ani . Cei care au Sony Ta F* stiu la ce temperaturi lucreza finalii.(frig radiatoarele ) Ideea e ca MOSFET-urile se degradeaza in timp mai repede , cu cat sunt supuse la temperaturi mai mari . Despre MOSFET-uri : https://www.slideserve.com/sahkyo/hot-carrier-effects-in-deep-submicron-cmos @fluffy372sj313/2sk2013 nu sunt in final . In final erau 2SJ200/2SK1529 . Editat Ianuarie 14 de dadix Link spre comentariu
franzm Postat Ianuarie 14 Partajează Postat Ianuarie 14 Presupun ca ati citit si ce a descoperit NP la generatiile noi de IRFP9240 Vishay. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum