Administratori Badman Postat Ianuarie 12 Administratori Partajează Postat Ianuarie 12 Eu in ultimul timp de cand cu romgleza nu mai stiu sa vorbesc bine si nici nu mai stiu sa scriu de mana... De cateva zile ma preocupa cum ze zice corect Am fost regulat la carciuma sau Am fost la carciuma, regulat Link spre comentariu
roadrunner Postat Ianuarie 12 Partajează Postat Ianuarie 12 Acum 14 minute, Badman a spus: Eu in ultimul timp de cand cu romgleza nu mai stiu sa vorbesc bine si nici nu mai stiu sa scriu de mana... De cateva zile ma preocupa cum ze zice corect Am fost regulat la carciuma sau Am fost la carciuma, regulat prima suna ca si cand ai avut sex la carciuma, a doua, suna ca si cand esti betiv. Link spre comentariu
dan cod Postat Ianuarie 12 Partajează Postat Ianuarie 12 Acum 11 minute, roadrunner a spus: prima suna ca si cand ai avut sex la carciuma, a doua, suna ca si cand esti betiv. Și ambele sunt corecte..... Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Ianuarie 12 Partajează Postat Ianuarie 12 prima varianta suna prost de tot pt ureche si iese din discutie ... a doua varianta nu este corecta , virgula nu are ce cauta acolo ...solutiile corecte sint ... 1-- ori se adauga IN MOD REGULAT ,si atunci merg ambele variante , desigur fara virgula la a 2 a varianta ... 2-- ori se schimba verbul si se spune AM VIZITAT in loc de AM FOST ... Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Ianuarie 12 Autor Administratori Partajează Postat Ianuarie 12 tu vizitezi carciuma ? eu nu ma duc in vizita ci ma duc sa beau Link spre comentariu
cdinu332 Postat Ianuarie 12 Partajează Postat Ianuarie 12 1 oră în urmă, Badman a spus: Am fost regulat la carciuma sau Am fost la carciuma, regulat Ambele variante sunt corecte, în functie de preferințe. Unii preferă cârciuma, alții un pat călduț. Ar mai fi varianta în care te poți duce la cârciuma regulat, că nu te întreabă nimeni și nici nu se cunoaște. În concluzie, poți merge cum dorești la cârciumă, regulat sau nu, important e să te duci, dacă asta ti-e dorința, chiar cu perspectiva de a fi și regulat. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 12 Partajează Postat Ianuarie 12 Sau fara conotatii sexuale; "de regula, mergeam la carciuma" Link spre comentariu
daniels Postat Ianuarie 12 Partajează Postat Ianuarie 12 Acum 12 minute, cdinu332 a spus: te poți duce la cârciuma regulat ca sa ai dupa ce sa bei Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 12 Partajează Postat Ianuarie 12 Sau cum probabil ar zice piticul maestru Yoda (Star Wars pentru necunoscători): ,,Regulat la cârciumă am fost....,, Link spre comentariu
cdinu332 Postat Ianuarie 12 Partajează Postat Ianuarie 12 Fusei regulat la cârciumă... Dacă mergeți în grup, furăm regulat la cârciumă. Link spre comentariu
roadrunner Postat Ianuarie 12 Partajează Postat Ianuarie 12 Acum 23 minute, cdinu332 a spus: Fusei regulat la cârciumă... parca suna a denunt la politie: "fusei la carciuma si ce credet ca mi s-a intamplat? fusei regulat si cu banii luati" Acum 27 minute, cdinu332 a spus: furăm regulat la cârciumă. hotii astia ... chiar ca e ambigua limba asta... RR Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 12 Partajează Postat Ianuarie 12 Nu e deloc ambiguă, iar perfectul simplu folosit la olteni indică o acțiune ce s-a realizat de foarte scurt timp. E absolut corect gramatical vorbind, Eminescu fiind unul din celebrii utilizatori.... Nu poți spune deci ,,fusei ieri la cârciumă,,....deci ,,fusei,, destul de recent.Dacă zici ,,am fost la cârciumă,, interlocutorul nu-și dă seama imediat cam când s-a întâmplat asta, poate să se fi întâmplat și ieri... Link spre comentariu
roadrunner Postat Ianuarie 12 Partajează Postat Ianuarie 12 @validae atunci nu prea merge fusei langa regulat (cu sensul de in mod repetat) nu poti zice: tocmai am fost in mod repetat la carciuma... suna ca Las Fierbinti. RR Link spre comentariu
cdinu332 Postat Ianuarie 12 Partajează Postat Ianuarie 12 La Eminescu întâlnim, mai des, perfectul compus. Dar nu este nimic ieșit din comun a folosi verbul în mai toate formele sale, chiar dacă unele variante au rămas specifice zonal. De fapt trebuie să folosim formele existente, cum ar fi imperfectul, perfectul compus, perfectul simplu, mai-mult-ca-perfectul, altfel ies perle de genul " a mai vroit, mai a venit". Link spre comentariu
Postări Recomandate