informer Postat Ianuarie 9 Partajează Postat Ianuarie 9 (editat) Salutare. Am o intrebare in legatura cu un controler pt. irigatii de tip Netafim NMC-Junior (posibil sa fie la fel la alte controlere similare). Controlerul are (printre multe altele...) 15 iesiri de 24Vca unde se pot conecta de exemplu 15 electrovalve. Atasez ceea ce am gasit in manual referitor la conectarea acestor iesiri. Intrebarea, pe scurt, este urmatoarea: CE gasim intre doua suruburi ale conectorului, PE VERTICALA: un contact NO sau o tensiune de 24Vca? Incerc sa explic: Judecand dupa desenul de pe PCB aflat sub conectorul verde eu inteleg ca cele 15 contacte NO ale celor 15 relee au o borna conectata la sirul de contacte "comun", cel de deasupra, iar cealalta borna la cate un contact din partea de jos. Tensiunea de 24Vca interna este regasita intre borna comuna (sirul de 16 contacte de deasupra) si borna a 16-a, cea mai din dreapta din sirul de jos. Daca asta ar fi adevarat atunci o electrovalva s-ar conecta intre iesirea de 24Vca (pinul 16 de jos) si una dintre iesirile de comanda (pinii 1 - 15 de jos). Totusi, judecand dupa modul cum sunt conectate electrovalvele in poza (si deasemenea din poza reala de la fata locului) se pare ca pe verticala conectorului regasim tensiunea de 24Vca si nu contactul releului. Sigur ca problema ar fi trivial de lamurit daca controlerul n-ar fi la aprox. 500km de mine... problema e ca trebuie sa trimit ceva care sa functioneze cu acest controler si nu stiu cum sa comand scula: cu un contact sau cu o tensiune de 24Vca?!? Daca aleg varianta gresita... nu-i bine deloc... :)) Editat Ianuarie 9 de informer Link spre comentariu
radasous Postat Ianuarie 9 Partajează Postat Ianuarie 9 Contactul NO il regasiti pe comanda auxiliara pentru pompa (cel putin asa este la programatorul meu, alt model...) si este izolat de comanda electrovalvelor. Puteti pune relee in loc de electrovalve si comandati orice scula. Link spre comentariu
informer Postat Ianuarie 9 Autor Partajează Postat Ianuarie 9 Acum 29 minute, radasous a spus: Contactul NO il regasiti pe comanda auxiliara pentru pompa (cel putin asa este la programatorul meu, alt model...) si este izolat de comanda electrovalvelor. Puteti pune relee in loc de electrovalve si comandati orice scula. Pt. iesiri nu exista decat acest conector la modelul asta de controler. Asa cum ziceti ar corespunde si cu poza pe care am primit-o de la fata locului. Singurul lucru care-mi da cu virgula ar fi de ce-au desenat "schema" aia cu intrerupatoare pe PCB... Link spre comentariu
radasous Postat Ianuarie 9 Partajează Postat Ianuarie 9 Pai sunt niste intrerupatoare (relee) intre 24Vca si electrovalve, probabil au vrut sa fie o pictura intuitiva. Link spre comentariu
informer Postat Ianuarie 9 Autor Partajează Postat Ianuarie 9 Acum 34 minute, radasous a spus: Pai sunt niste intrerupatoare (relee) intre 24Vca si electrovalve, probabil au vrut sa fie o pictura intuitiva. Probabil. Multumesc! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum