Zandor Postat Ianuarie 9 Partajează Postat Ianuarie 9 Buna ziua! Mi s-a ars unul din neoanele pe care le am in baie, mentionez ca a fost un model T8 de 220V, am impresia...Acum, am fost la cumparaturi si am cumparat unul la fel tot T8 le-am bagat inauntru, rotit usor si nu au mers, si am incercat undeva la 2-3 modele si am observat ca nu functioneaza niciunul. Atasez aici poze cu situatia in sine: https://imgur.com/a/m0e1Qn1 . Intrebarea mea ar fi, trebuie sa iau anumite modele, pentru aparatura cu pricina, sau se poate sa fie ceva intrerupere? Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 9 Partajează Postat Ianuarie 9 Faptul că montura nu are drossel și starter, duce la concluzia că tuburile erau cu leduri, nu cu descărcare în gaze. Mai aveți tubul sau tuburile defecte ? Ca să vă convingeți, puneți o poză de aproape cu unul din tuburile defecte sau spargeți cu grijă sticla unuia și vedeți dacă nu au o bară lungă cu leduri albe.... Eu astfel de tuburi cu led folosesc și în dormitor și în bucătărie de câțiva ani. Link spre comentariu
Zandor Postat Ianuarie 9 Autor Partajează Postat Ianuarie 9 Da, link: https://imgur.com/a/Y5R7KEY Poza cu capatul, si led-ul dinauntru aici. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 9 Partajează Postat Ianuarie 9 E clar, va trebui să cumpărați ,,tub cu leduri,, de aceeași mărime nu un tub ,,neon,, clasic. Cum spuneam mai sus, din astea folosesc și eu de ceva ani, chiar luminează bine și țin mult, față de ,,becoledurile,, ieftine. Link spre comentariu
Zandor Postat Ianuarie 9 Autor Partajează Postat Ianuarie 9 Inteleg. L-am gasit pe acesta, il aveam undeva asa de rezerva, https://imgur.com/wISqxlp Am vazut ca scrie LED pe el, am incercat sa il montez, nu functioneaza nici el. Sa fie oare alta problema? Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 9 Partajează Postat Ianuarie 9 Să nu fie o problemă de contact la una din monturile de capăt, poate nu l-ați pus în poziția corectă. Dacă aveți un cablu cu două fire și ștecher, puteți testa asta, punând la fiecare din capete un fir de la cablu, nu contează care pin.Ar trebui să lumineze astfel... Link spre comentariu
Zandor Postat Ianuarie 9 Autor Partajează Postat Ianuarie 9 Pentru a testa montura sau becu? Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 9 Partajează Postat Ianuarie 9 Tubul se poate testa astfel, montura se poate verifica dacă are continuitate cu o ,,lampă de continuitate,, cu o baterie și un bec înseriat. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Februarie 6 Partajează Postat Februarie 6 Poate e tarziu raspunsul dar daca cineva se loveste de situatia aceasta va avea un raspuns. Lampa din poza este pentru tuburi cu led cu alimentare la ambele capete si cu shunt intre pinii de la acelasi capat. Tubul din poza are acest shunt la ambele capete intre pini. Fasungurile din lateral sunt inseriate iar alimentarea celui de-al doilea tub se realizeaza prin shuntul primului. Este o constructie neuzuala pentru ca decuplarea unui tub il opreste si pe cel de-al doilea. Exista doua modele de tuburi cu led, cu alimentare la un capat si cu alimentare la ambele capete. Primul are faza la un pin si nulul la celalat pin de pe partea cu eticheta tubului (are marcaj pe eticheta) iar la celalat capat poate sa aiba sau nu sa aiba shunt. Daca acest tub este montat invers in lampa atunci va face scurt daca are shunt si va declansa siguranta. Tubul cu alimentare la ambele capete are shunturi la ambele capete intre pini si montat intr-o lampa cu alimentare la un capat va face in mod sigur scurtcircuit. Tubul din poza are marcaje "F" pe unul din capete in partea opusa etichetei si "N" la celalat capat. Alte modele de acest gen nu au aceste marcaje si identificarea este mai anevoioasa, de obicei se specifica pe cutia de carton ce model e. PS: lipseste reflectorul de deasupra conductorilor, de obicei pe acesta exista o eticheta cu informatii despre tipul tubului folosit. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum