Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Identificare componenta SMD

Ciprian1998

Postări Recomandate

• Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• deo

5

• misuraelectronic

4

• roadrunner

3

• Ciprian1998

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

S008
cică ar fi RP201Q082B RICOH
LDO, 0.8V±1%, 150mA, +CE, ECO Linear Voltage Regulator IC case SC-88A   5 pini 
https://english.electronica-pt.com/smd?ref=RP201Q082B
DS găseşti daca cauţi "RP201x series"

Numai că în DS nu dă modul de marcare ca sa poţi vedea exact ce circuit este.
Modul de marcare îl poţi lua de la RICOH dar numai după ce te înregistrezi la ei...

Link spre comentariu

Nu este ldo,este un tranzistor digital sau ceva mos deoarece intra un semnal dreptungiular pe piciorul din mijloc,cele de sus sunt amandoua la plus,jos stanga e masa,dreapta este iesirea inversata.Ceva integrat nu cred ca este fiidca picioarele de sus sunt amandoua la plus.Atasez poza,sper sa se vada.Multumesc inca o data,

IMG_7909.JPG

Link spre comentariu

In ir2110,dar semnalul inversat nu e chiar perfect dreptunghi,de aceea cred ca este un tranzistor digital sau un mos.Totusi ma intreb de ce nu e in capsula cu 3 pini,de ce are 5 si cei de sus sunt amandoi la plus.Ceva integrat(op.sau altceva) nu cred ca e,nici nu are cum.

Link spre comentariu

pai la inversorul 1G06 pinul 1 e NC poate l-a legat la vcc de lene ca oricum mergea la pinul vcc cu traseul.

invesorul ala e open collector/drain  (adica tot un tranzistor are in final) 

Cu capsula aia SOT23-5 ai mai mult freedom poti sa pui un inversor push pull/ open collector inversor/ne inversor fara sa modifici PCB-ul

Poate designerul a vrut flexibilitate in diverse variante (zic si eu ca prostu') cateodata e greu de ghicit ce a vrut sa faca designerul.

oricum ar fi bafta pe mai departe.

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu
Acum 40 minute, UDAR a spus:

Sau e chiar un NAND - 1G00 cu o intrare legată la +Vcc , pinii se potrivesc, asta ar explica acel ”00” din denumire - e doar o idee. 

mult mai posibil

RR

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări