Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Consum foarte mare energie electrica

Alexandru27

Postări Recomandate

Buna ziua, de 2 luni si 2 saptamani am inregistrat pe contoar 3046 kw, este un cartier nou de case, de 2 luni si 2 saptamani s-a dat drumul la curent electric. Nu avem inca gaze si am folosit provizoriu 2 calorifere electrice, boiler 50L, plita electrica, cuptor electric, dar nu le-am folosit foarte mult. Caloriferele merg in jur de 8-12h/ zi la jumatate de putere sau la capacitate maxima cateva ore. Ieri am observat acest consum si era contoarul la 3006 kw si astazi dupa 24h in care au mers 2 calorifere (cred ca de 1500kw )la jumatate timp de 8 h, fara plita, apa calda, cuptor etc. , doar caloriferele , a urcat la 3046. Mie mi se pare exagerat, ce credeti ca este de facut?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

1

• franzm

1

• BogdanO

1

• Alexandru27

1

Top autori în acest subiect

Știind puterea consumată de electrocasnicele din casă și timpul de utilizare zilnic, se poate calcula consumul zilnic.De exemplu, un frigider consumă zilnic circa 1kWh, o ladă frigorifică circa 1,5kWh, boilerul cam 1kWh.Caloriferul setat pe 1kW adică la jumatate de putere consumă 1kWh la fiecare oră de utilizare zilnică.Monitorizați-vă consumul prin montarea unui contor suplimentar și dacă depistați o discrepanță mare intre ce consumați și ce se contorizează, faceți o sesizare la distribuitorul local.

Link spre comentariu

Caloriferele chiar au variator de putere sau doar termostat?

@Alexandru27Ne puteti spune tipul caloriferelor? Nu-i exclus ca, daca într-adevar sunt dotate cu variator de putere electronic, contorul (electronic?!) sa indice aiurea.

Editat de franzm
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Salut

Eu am scris tot aici despre patania mea cu un contor care inregistra un consum "fantoma". Dar la mine era vorba de 3 kWh pe zi inregistrati gresit iar contorul era de tip vechi (cu disc).

Poti face reclamatie la operatorul de distributie (CEZ Oltenia) si solicita verificarea metrologica a contorului.

In toate cazurile, incalzirea cu caloriferul electric este cea mai costisitoare. Sfatul meu este sa folosesti aparatele de aer conditionat pentru incalzire. Au o eficienta mult mai mare decat caloriferele.

Link spre comentariu

contorul cu disc are o frana realizata cu un magnet permanent, daca se demagnetizeaza sau desprinde, inregisreaza mai mult inclusiv consum in gol, cele electronice folosesc algoritmi ciudati doar de distribuitori stiuti.

In mod cinstit trebuie facut produsul algebric UxI in timp real cel putin 100 esantionari pe semiperioada adica 10ks/s, in realitate se folosesc alti algorimi care favorizeaza distribuitorul, citirea este corecta doar la factor de putere unitar fara arminice (curent sinusoidal) adica consumator pur rezistiv.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări