Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Starea electronistilor amatori in Romania

Badman

Postări Recomandate

Daca inca mai comentam care-i mai bun pistolul de lipit sau statie termostatata, atunci inseamna ca inca sintem jos, foarte jos. Nici nu are rost sa ne mai intrebam citi dintre ei stiu legea lui Ohm sau legile lui Kirchhoff. Si citi stiu sa le aplice?

Editat de sesebe
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 193
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doru3160

25

• cdinu332

22

• merck

16

• Blacksmith

13

Top autori în acest subiect

Acum 27 minute, antemir a spus:

Dar merg la un amic electronist, amator, care folosește o pastă când lipește și o stație cu aer cald când dezlipește.
Când i-am pomenit de sacâz a râs de mine.

Poti sa ii zici prostului (care rade aiurea) ca pasta care o foloseste el tot pine tree sap (rosin) contine. :57 

Dar este uimitor cum preferi sa te uiti in gura unui prost in loc sa intrebi AI-ul! Sau nu ai incredere in AI?

Editat de merck
Link spre comentariu
Acum 25 minute, antemir a spus:

Destul de rar lipesc/dezlipesc piese.
Dar merg la un amic electronist, amator, care folosește o pastă când lipește și o stație cu aer cald când dezlipește.
Când i-am pomenit de sacâz a râs de mine.

Trăiesc din electronica de 30 ani. Probabil sute, mii de lipit uri zilnic. Nu folosesc sacaz de când am cumpărat prima stație de lipit (vreo 20 de ani). Chiar nu vad ce sa mai faci cu sacâzul acum. Flux mai folosesc la unele chestii dar rar. 

Link spre comentariu

Pe vremuri colofoniul nu se gasea de cumparat decat in forma aia solida si transparenta pe care electronistii o numesc sacaz. Astazi cei care canta folosindu-se de arcus folosesc acest colofoniu in forma solida deci colofoniul nu va disparea cat timp vor exista arcusuri. 

Colofoniul se poate dizolva si pensula daca nu folosesti pistol de lipit si tot acolo ajungi. La pistoul de lipit se apasa un pic butonul pentru a incalzi putin ansa, se baga in colofoniu si apoi lipeai ce aveai de lipit (terminalele la piese).

Link spre comentariu
Acum 33 minute, dan cod a spus:

Trăiesc din electronica de 30 ani. Probabil sute, mii de lipit uri zilnic. Nu folosesc sacaz de când am cumpărat prima stație de lipit (vreo 20 de ani). Chiar nu vad ce sa mai faci cu sacâzul acum. Flux mai folosesc la unele chestii dar rar. 

Ce folosiți totuși ? Fiindcă foarte probabil afirmați ceva eronat, fără să vă dați seama.Dacă folosiți doar ,,flux,, acela se bazează tot pe colofoniu, iar fludorul tubular conține tot colofoniu ca flux.Deci cum nu folosiți sacâz ??? Să nu-mi spuneți că lipiți cu aliaj curat...

Link spre comentariu

Cea mai tare fază cred că am mai povestit-o cândva.Eram elev și printre alte multe pasiuni prin care am trecut, atunci mă apucase aeromodelismul, doar ce luasem un kit de asamblat aeromodel și nu găseam un clei adecvat.Prenadezul era prea lent și prea elastic.

Un coleg de școală zicea că are el clei de oase, eu am zis să-l încercăm pe ăla..

Citisem că cleiul de oase se dizolvă în apă fiartă, se lasă să se îngroașe, etc....

Colegul aduce niște mici guguloaie gălbui, sfărâmicioase, eu am zis că e mai ușor dacă le topim direct pe lemn cu pistolul de lipit.Am încercat vreo juma de oră, dar mirosea ciudat, a rășină de pin, un miros ce-mi părea cunoscut, dar nu realizam de ce.Plus că lipitura era casantă. După ce ne chinuim o juma de oră, vine maică-mea și zice :

Dar ce tot afumați voi cu tămâia aia ??? Colegul nu știa că luase bobițe de tămâie, crezând că e clei....

Tămâiasem mai rău ca popa, de lipit nici vorbă....

Link spre comentariu

Daca puneati pistolul pe cleiul de oase, ce tamiie, hoit curat!...zburati afara din casa cum m-a zburat bunica cind m-am apucat sa-l fierb in bucatarie.

Bunicul m-a trimis afara insa ...eu mai destept.

Link spre comentariu

electronica se face altfel acum.

La nivel de amator domeniile de interes s-au restrans, unul din ele este manipularea energiei.

https://efurtun.ro/produs/invertor-huawei-sun2000-6ktl-l1-6kw-monofazat/?utm_source=Google Shopping&utm_campaign=Google Shopping Ads Efurtun&utm_medium=cpc&utm_term=4761&gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAtaOtBhCwARIsAN_x-3LBVljbMWIfkin4_cbdgIXI3ZM8I1DDQNdnMS8TGnoCJQte7ce59-4aAp-qEALw_wcB

Ambele alimenteaza o casa cu energie, acum nu mai exista posibilitatea sa obtii ceva personalizat, ori DIY in cel mai crud mod posibil, ori solutia de fabrica Chinezeasaca, DSCN2905.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări