doru3160 Postat Ianuarie 10, 2024 Partajează Postat Ianuarie 10, 2024 Acum 14 minute, stryx a spus: In senilitatea voastra credeti cumva ca un tanar poate avea viata cu un salariu de 1500-2000ron/luna? Aia e supravietuire NU viata... Cand vorbesti cu părinții tai, ai voie sa te exprimi cum vrei, sau cum te-au învățat. Cand te exprimi intr-o comunitate unde nu cunoști nici 1% din participanții la discuție, e cel putin lipsă de educație o asemenea exprimare. In esență nu contrazic cele spuse, dar puțină grijă la exprimare nu ți-ar strica. Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat Ianuarie 10, 2024 Partajează Postat Ianuarie 10, 2024 Hai ca vin eu cu un raspuns probabil din extrema cealalta ( inca sunt la prefixul cu 2 ), pentru mine a fost si inca este tot strict hobby, n-am facut bani din electronica, ca am mai luat un bax de bere de la un prieten de la o cunostinta e altceva. Probabil fac parte din aia putini "fericiti" mai tinerei care isi pot sustine hobby-ul in electronica fara prea multe batai de cap sau fara sa stramb din nas la pretul componentelor, se plateste bine domeniul in care lucrez, daca ar fi sa-l sustin din salariul minim... nici nu vreau sa ma gandesc. Link spre comentariu
valivoi Postat Ianuarie 10, 2024 Partajează Postat Ianuarie 10, 2024 S-a ajuns cel puțin în oraș la noi, în situația anilor '91-'93.Cu 2 magazine care vând componente electronice să nu poți găsi componente uzuale, rezistente, condensatori, punți redresoare. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Ianuarie 10, 2024 Partajează Postat Ianuarie 10, 2024 (editat) Acum 2 ore, Bandi Szasz a spus: daca ar fi sa-l sustin din salariul minim... nici nu vreau sa ma gandesc. Eu am venit cat jumatate din salariul minim si, dupa ce imi cumpar cele mai bune componente electronice, imi mai ramane sa pun si bani deoparte... Editat Ianuarie 10, 2024 de Blacksmith Link spre comentariu
stryx Postat Ianuarie 10, 2024 Partajează Postat Ianuarie 10, 2024 (editat) Acum 3 ore, Marele Savant a spus: In general, doar cei care au baut cerneala sint in situatia asta! Aia au avut bani de cerneala, multi nici macar atat nu-si permit. Serios vorbind ar fi bine ca din cand in cand se viziteze si orasele si satele sarace ale Romaniei, poate asa o sa intelegeti ca o parte a populatiei din pacate nu are nici o oportunitate la educatie, iar job-uriile chiar si cu salariu minim se primesc pe baza de spaga si relatii nu pe competente cum ar fi normal. Du-te te rog la familiile de zilieri de la sat sa traiesti ca ei si incearaca sa te ridici fara a te folosi de diplome, ralatii si bani. Apoi vino si vorbeste daca o sa mai ai cum. Acum 3 ore, doru3160 a spus: Cand vorbesti cu părinții tai, ai voie sa te exprimi cum vrei, sau cum te-au învățat. Cu tot respectul, eu folosesc limbajul interlocutoriilor. Cand cei in varsa o sa inceteze cu jigniriile si criticile nesimtite la adresa genetatiilor tinere o sa incetez si eu. Asa cum multi batrani generalizeaza cand vorbesc de "tineri" asa generalizez si eu cand vorbesc de generatiile in varsta. Asa cum voi (grupe de varsta/generatii) vreti sa se vorbeasca frumos si cu respect asa vrem si noi. Nu sunt credincios asa ca nu intorc obrazul cum scrie in Biblie si nici nu plec capul in fata stapanirii. Daca s-ar folosii frazari de genul: "unii xyz", "anumiti xyz" (xyz= tinerii, femnei, tigani, mosi, etc) nu as avea nici o problema, pentru ca ala ar fi fost adevarul. Mereu pe forum apare cate un "greu" cu varsta inaintata care arunca cu injurii si generalizari absurde fara ca cineva sa ia masuri. Din contra restul varsniciilor tin isonul aruncand si ei cu injurii, ca de... tinerii nu se apara din bun simt sau din frica sa nu fie penalizati de adminii. Editat Ianuarie 10, 2024 de stryx Link spre comentariu
roadrunner Postat Ianuarie 11, 2024 Partajează Postat Ianuarie 11, 2024 Nu trebuie sa subestimam generatia tanara. Nu cred ca in anii 80-90 cand eraum si eu hobbyist (in Ro) erau mai multi hobby-isti la mia de locuitori si asta din motivele vremii. Tin minte ca barierele erau altele lipsa informatiei lipsa pieselor etc. erau putine locuri unde se adunau fizic cei interesati de electronica, casa pionierilor, cluburi de radioamatori, licee mai mari etc. dificil pentru cei din mediu rural si pe vremurile alea. Hobby-ul de electronica s-a tranformat si el si diversificat enorm iar faptul ca exista foarta multa informatie la indemana (pe net) nu e neaparat un lucru bun sau simplu pentru procesul de informare/invatare. Chiar si in invatamantul superior devine tot mai complicat sa predai chestii relevante pentru ca sunt complexe si nu se pot preda in timpul alocat. Tinerii care termina o facultate de electronica au probleme mari cu gasirea unui job in care sa avanseze profesional pentru ca cei mai in varsta nu-i mai invata (transfer de informatie) sau nici nu-i baga in seama. Pana la urma fiecare va trebui sa traiasca cu alegerile care le face in viata, unii invata mai mult decat altii, unii reusesc sa transforme ce au invatat in bunastare mai mult decat altii asa-i de cand lumea. RR Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 11, 2024 Partajează Postat Ianuarie 11, 2024 Acum 1 oră, stryx a spus: Nu sunt credincios asa ca nu intorc obrazul Vezi ca si eu sunt păgân ortodox, si dacă mă faci senil fără justificare, doar pt că ție ți se pare că cineva, undeva, te-a atins cu vorbe, nu intorc si celalalt obraz. Nu ai decât să te adresezi celui care te-a jignit. Consideră că ai fost avertizat. Link spre comentariu
franzm Postat Ianuarie 11, 2024 Partajează Postat Ianuarie 11, 2024 (editat) Acum 11 ore, roadrunner a spus: Nu multi au norocul sa faca ca meserie ce iubeau cand erau tineri (ma refer la hobby-uri) cei ce totusi resusec s-o faca o sa se duca la servici zambind in fiecare zi. Daca faci din hobby meserie, mai devreme sau mai târziu, ai sa realizezi ca a devenit obsesie si ca se vor gasi destui smecheri care sa profite de aceasta stare. Adica te lasi exploatat si o faci zâmbind. Eu sunt printre norocosii care si-au dat seama de acest lucru ceva mai devreme si m-am reorientat la timp (zic eu). Desi nu sunt sigur, daca actualul job nu-l fac tot din obsesie. Cât despre tineri; cum îi cresti, asa îi ai. Editat Ianuarie 11, 2024 de franzm Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 11, 2024 Partajează Postat Ianuarie 11, 2024 (editat) Acum 6 ore, stryx a spus: Daca s-ar folosii frazari de genul: "unii xyz", "anumiti xyz" (xyz= tinerii, femnei, tigani, mosi, etc) nu as avea nici o problema, pentru ca ala ar fi fost adevarul. Mereu pe forum apare cate un "greu" cu varsta inaintata care arunca cu injurii si generalizari absurde fara ca cineva sa ia masuri. Din contra restul varsniciilor tin isonul aruncand si ei cu injurii, ca de... tinerii nu se apara din bun simt sau din frica sa nu fie penalizati de adminii. Un alt exemplar de iucheist care scrie in rromaneste. Presupun ca ar trebui sa scriem si noi ca el, conform ideilor propagate.(care au 5% un gram de adevar) Editat Ianuarie 11, 2024 de fluffy37 Link spre comentariu
merck Postat Ianuarie 11, 2024 Partajează Postat Ianuarie 11, 2024 Acum 8 ore, Blacksmith a spus: Eu am venit cat jumatate din salariul minim si, dupa ce imi cumpar cele mai bune componente electronice, imi mai ramane sa pun si bani deoparte... Poti detalia cu cifre? Nu de alta dar eu am facut in decembrie doua comenzi la mouser, prima de 151 euro, a doua de 134 de euro si inca mai am de luat condensatori si rezistori (rezistori SMD nu cred ca iau de la mouser ca sunt scumpi). Deci cum de iesi tu din apa fara sa te uzi? Link spre comentariu
cdinu332 Postat Ianuarie 11, 2024 Partajează Postat Ianuarie 11, 2024 Are o aură impermeabilă. Link spre comentariu
BRANCA Postat Ianuarie 11, 2024 Partajează Postat Ianuarie 11, 2024 merck.Asta cu blacksmith şi venit juma din salariul minim şi trăit ca lumea,e de cascadorii râsului!Asta dacă nu cumva face parte din ăia de trăiesc ani de zile fără mâncare! Am mai întâlnit o pensionară acu câțiva ani,cu pensie cam de 1000 lei,care zicea că-şi permite "de toate"!Mai apoi a recunoscut că din septembrie până la Paşti stă la băiat în UK şi toți banii i se adună în cont!Ba îi mai dădea şi fiul ei, pentru cheltuieli curente... Link spre comentariu
stryx Postat Ianuarie 11, 2024 Partajează Postat Ianuarie 11, 2024 Acum 4 ore, fluffy37 a spus: Un alt exemplar de iucheist care scrie in rromaneste. Gresit, eu scriu asa "corect" pentru ca in perioada aia am considerat ca ce preda profu' alcoolic la clasa este de ajuns. In timpul libet invat doar ce-mi place, iar gramatica din pacata am urat-o din tot sufletul. Dupa ce am plecat din tara am inceput sa scriu mai corect, dar mai am mult de recuperat. Critica dumneata o apreciez, dar atitudinea de generalizare fara fond o dispretuiesc. Acum 8 ore, doru3160 a spus: si dacă mă faci senil fără justificare, Ai dreptare nu esti senil. Dar poti spune cumva ca nu exista batrani senili? Inteleg sa fiu penalizar, pana la urma am exagerat si merit pedeapsa, dar de ce restul colegiilor de forum care jignesc odraslele dumneavoastra raman fara avertisment. De ce nu dai avetismente si la cei care jignesc fara discernamant? Asa cum tu te simti jignit de cuvintele aruncate de mine asa sunt si eu jignit de cuvintele colegiilor. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 11, 2024 Partajează Postat Ianuarie 11, 2024 Acum 2 minute, stryx a spus: Ai dreptare nu esti senil. Dar poti spune cumva ca nu exista batrani senili? Bati câmpii. Eu zic sa te oprești. Mai mult nu discut cu tine. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Ianuarie 11, 2024 Partajează Postat Ianuarie 11, 2024 (editat) Acum 42 minute, BRANCA a spus: Asta dacă nu cumva face parte din ăia de trăiesc ani de zile fără mâncare! Din contra ! Fiind pasionat si de nutritie si alimentatie sanatoasa, chiar mananc foarte bine si numai bunatati. Tocmai am dat o comanda de 250 lei la Dried Fruits, de unde ma aprovizionez in fiecare luna... Daca stii care sint alimentele cu adevarat hranitoare nu iti trebuie bani prea multi pentru mancare. La electronica, mi-am luat laptop OLED de 3000 lei, SSD Samsung 2TB de 1000 lei, harduri de 500 lei/buc, Raspberry-uri, tot ce mi-am dorit... In NAS-ul la care lucrez cred ca am bagat vreo 3000 lei pana acum... Cand cumpar piese ma uit prima data la calitate, nu la pret. Oamenii sint saraci pentru ca risipesc aiurea, nu pentru ca nu au bani. Daca nu stii sa identifici lucrurile de care ai nevoie cu adevarat si arunci banii pe toate prostiile, e normal sa nu-ti mai ajunga. Eu, cu jumatate de salariu minim, ma simt cel mai bogat om din lume ! Editat Ianuarie 11, 2024 de Blacksmith Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum