Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Starea electronistilor amatori in Romania

Badman

Postări Recomandate

Acum 4 ore, Marian a spus:

... de microbul asta nu te vindeci.

Cel putin eu unul nu vad o viata alta decat cu ochii prin documentatii si liste de componente si cu miros de sacaz in nas in fata unui birou plin de fire si troace...:rade:

Nu ești singurul.... de la 10 ani m-am îmbolnăvit de boala asta... și, s-a cronicizat rapid! 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 193
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doru3160

25

• cdinu332

22

• merck

16

• Blacksmith

13

Top autori în acest subiect

Acum 14 ore, antemir a spus:

Căci sigur există la fiecare realizări demne de povestit.

@antemir

trebuie curaj (mult) ca sa povestesti pe forumurile din Ro (tot apare aia cu salamul de soia etc. salariile de afara si toate cele)

Eu mai pun cate un articol pe linked-in unde e tonul un pic mai linistit.

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

Nu înțeleg de ce ajung unii la  "nu se mai  fac bani" și se discută despre firme și rentabilitate sau  profit, când întrebarea lui Badman a fost simplă;

Este electronica un hobby sustenabil? vă mai permiteți?  :)

Link spre comentariu

Citat

Nu înțeleg de ce ajung unii la  "nu se mai  fac bani"

Pentru ca de multe ori nu se face distinctia in limba romana intre investitie si cheltuiala. 

Un hobby e o cheltuiala. Daca se va transforma in viitor in afacere a poti sa-i zici investitie altfel e o cheltuiala.

Multi zic am invetiti intr-un automobil - daca fac taximetrie si se amortizeaza aducand un profit atunci e investitie, daca mergi cu el la servici e cheltuiala.

RR

Link spre comentariu
Acum 13 minute, roadrunner a spus:

Multi zic am invetiti intr-un automobil - daca fac taximetrie si se amortizeaza aducand un profit atunci e investitie, daca mergi cu el la servici e cheltuiala.

Nu, total gresit (cum zic unii :rade:)! Se numeste fudulie! :rzb

Altii spun ca este o investitie in imagine care te ajuta sa pari pedant si alte din astea. 

Link spre comentariu
Acum 22 minute, merck a spus:

Altii spun ca este o investitie in imagine care te ajuta sa pari pedant si alte din astea. 

aia cu imaginea e buna pentru prima impresie dar e bine sa ai ce zice cand deschizi gura dupa ce au trecut primele 30 de secunde.

Nu multi au norocul sa faca ca meserie ce iubeau cand erau tineri (ma refer la hobby-uri) cei ce totusi resusec s-o faca o sa se duca la servici zambind in fiecare zi.

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu
1 oră în urmă, merck a spus:

Se numeste fudulie! 

Să le spui asta celor care au înghețat zilele astea așteptând un mijloc de transport la minus 15 grade ca să meargă la job. Dar să ai frigiderul gol. 

Link spre comentariu

Ref la întrebarea lui "Badman" dacă electronica este sustenabilă...La noi babalâci aproape sigur că da.Gândiți-vă însă la cei tineri care n-au nici bani de mobilă,ca să nu mai vorbim de casă...Dacă mai au şi un plod,doi pe acolo,ce hobby îți permiți?

Am cunoscut de curând un chirurg de elită din Bucureşti.Are 3 copii şi munceşte nonstop.Aia însemnând că e şi sâmbăta şi duminica la muncă!Cam ce hobby şi-ar putea permite dacă are toată săptămâna ocupată??

Link spre comentariu

Chirurgul tau munceste prea mult. Nu sunt chirurg, nici IT-ist, muncesc cateva ore pe zi, si am si timp de hobby. Puteam sa castig mai mult, muncind mult mai mult. Pentru ce? Ca sa fac bani de medicamente? Nu, multumesc. In viata trebuie sa ai si o limita, un echilibru. Bani mai multi nu-mi trebuiesc. Sanatatea este mult mai importanta, mi-am dat seama acum vreo 7 ani cand mi-am dat demisia de la o multinationala (nu Kaufland and shit) si am constatat ca sunt mult mai bolnav decat imi imaginam. Acum sunt mult mai linistit, mult mai sanatos, si, in ciuda celor cateva ore lucrate pe zi, castig mai mult. Electronica ramane un hobby, niciodata n-am castigat bani din asa ceva.

Link spre comentariu
Acum 4 ore, merck a spus:

Pai cum vrei ca un hobby sa fie sustenabil daca nu se face vorbire de bani, rentabilitate sau profit?

"Hobby-- an activity done regularly in one's leisure time for pleasure".  
De acord că poate exista și un hobby numit; reparații și proiecte contracost în timpul liber și pentru plăcere  dar... Din context Badman nu despre un astfel de hobby vorbește.
Susțin opiniile exprimate de roadrunner. 
Întrebarea mea  se referă la faptul că de multe ori pe forum,  subiectul propus de inițiator se duce-n altă direcție.
@ Branca  nu toți avem timp pentru un hobby la un moment profesional dat dar după pensionare dintr-o dată ai timp :)

Editat de xubi
Link spre comentariu
1 oră în urmă, antemir a spus:

Cei tineri nu prea mai au hobby-uri. Poate mersul la sala de fitness sau statul pe facebuci & Co.
Acum se investește in consumabile: mobilă, mașină, haine ...

Tinerii din ziua de azi si cea de ieri dau cel putin juma de salariu pe chirie, un sfert pe intretinere si ce mai ramane trebuie sa imparta intre transport, mancare si din an in paste ceva haine. Sunt cativa cu bani care pierd vremea prin club-uri si alte prostii, dar aia sunt o minoritate.

E usor de criticat, defaimat si batjocorit "tineretul", ce dracu... doar nu o sa le ia nimeni apararea, iar daca vre-unul incearca sa se apere inseamna ca este doar un nesimtit fara educatie si respect.

E usor sa stai ca boierul intr-o bula de confort (meritata sau nu) si sa critici prostimea ca nu are diplome, hobby-uri, nivel cultural si alte kkt-uri care nu tin de foame.

In senilitatea voastra credeti cumva ca un tanar poate avea viata cu un salariu de 1500-2000ron/luna? Aia e supravietuire NU viata...

PS: Salariul MINIM pe economie in 2023 (cam atat primesti daca lucrezi cu acte si esti tanar fara pile, relatii si spaga):

https://mmuncii.ro/j33/index.php/ro/comunicare/comunicate-de-presa/7045-cp-majorare-salariu-baza-minim-tara-28092023

Editat de stryx
Link spre comentariu
Acum 2 ore, BRANCA a spus:

Am cunoscut de curând un chirurg de elită din Bucureşti.Are 3 copii şi munceşte nonstop.Aia însemnând că e şi sâmbăta şi duminica la muncă!Cam ce hobby şi-ar putea permite dacă are toată săptămâna ocupată??

Nu-l obliga nimeni! sigur baga ca MIG-ul pentru bani, altfel si salariul pentru 8 ore de program ar fi arhisuficient! Si cita incredere poti avea intr-un chirurg care nu se odihneste suficient, lucreaza multe ore zilnic, fara libere...

deci are un  hobby: banii

Acum 1 oră, yo9hrb a spus:

muncesc cateva ore pe zi, si am si timp de hobby. Puteam sa castig mai mult, muncind mult mai mult. Pentru ce? Ca sa fac bani de medicamente? Nu, multumesc.

Idem si la fel. de aia cu o zi inainte de a implini 60 de ani, eram cu dosarul la casa de pensii! si nu mai lucram deja de 3 ani!

Acum 17 minute, stryx a spus:

Tinerii din ziua de azi si cea de ieri dau cel putin juma de salariu pe chirie, un sfert pe intretinere si ce mai ramane trebuie sa imparta intre transport, mancare si din an in paste ceva haine.

In general, doar cei care au baut cerneala sint in situatia asta!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări