Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tot o lampa ciudata

AC DC

Postări Recomandate

• 1 lună mai târziu...
  • Răspunsuri 44
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• feri.visky

6

• AC DC

6

• byt

6

• yo3ihg

5

Top autori în acest subiect

Ultimele par sa fie becuri de proiector, nu sint diode ca nu au nici un anod, iar anul de fabricatie (1975) exclude posibilitatea unor modele vechi.

1B10-17 ----- B--- rusa un 6 inversat in rest cum am scris.bogdan
Link spre comentariu

http://baretor.dictionarweb.com/am.php?action=searchWord&word=baretor

Este un tub folosit ca stabilizator de curent. Seamana cu un bec doar ca filamentul este din fier si inauntru este o atmosfera de hidrogen. Intre anumite limite, curentul prin acest filament este constant, sau aproape.

Cel in cauza incepe sa stabilizeze cind tensiune pe el este de 10V si curentul este cvasiconstant pina cind tensiunea ajunge la 17V. La inceputul intervalului curentul este de 960 mA si creste pina la 1040 mA (valoarea nominala este 1A). Stabilizarea se face si in curent alternativ datorita inertiei termice.

Se foloseste in circuite unde curentul nu trebuie sa creasca cu cresterea tensiunii, de ex. in circuitele de alimentare a filamentelor.

Link spre comentariu

http://baretor.dictionarweb.com/am.php?action=searchWord&word=baretorEste un tub folosit ca stabilizator de curent. Seamana cu un bec doar ca filamentul este din fier si inauntru este o atmosfera de hidrogen. Intre anumite limite, curentul prin acest filament este constant, sau aproape.Cel in cauza incepe sa stabilizeze cind tensiune pe el este de 10V si curentul este cvasiconstant pina cind tensiunea ajunge la 17V. La inceputul intervalului curentul este de 960 mA si creste pina la 1040 mA (valoarea nominala este 1A). Stabilizarea se face si in curent alternativ datorita inertiei termice.Se foloseste in circuite unde curentul nu trebuie sa creasca cu cresterea tensiunii, de ex. in circuitele de alimentare a filamentelor.

multumesc pentru informatii,atunci pot sa le folosesc pentru alimentarea filamentelor GU50 12,6--1A
Link spre comentariu

http://baretor.dictionarweb.com/am.php?action=searchWord&word=baretorEste un tub folosit ca stabilizator de curent. Seamana cu un bec doar ca filamentul este din fier si inauntru este o atmosfera de hidrogen. Intre anumite limite, curentul prin acest filament este constant, sau aproape.Cel in cauza incepe sa stabilizeze cind tensiune pe el este de 10V si curentul este cvasiconstant pina cind tensiunea ajunge la 17V. La inceputul intervalului curentul este de 960 mA si creste pina la 1040 mA (valoarea nominala este 1A). Stabilizarea se face si in curent alternativ datorita inertiei termice.Se foloseste in circuite unde curentul nu trebuie sa creasca cu cresterea tensiunii, de ex. in circuitele de alimentare a filamentelor.

multumesc pentru informatii,atunci pot sa le folosesc pentru alimentarea filamentelor GU50 12,6--1A
Si acceasta daca se poate :TKP-/50 RELEU???
Link spre comentariu

Byt, esti interesat de schimburi?Am si eu un tub ( momentan nu am cu ce sa-i fac o poza, cred ca joi ii fac ), LN-14, rusesc, seamana cu un tub de osciloscop, cu gatul foarte lung si subtire, iat in "ecranul osciloscopului" ca sa zic asa, are doi electrozi.Va suna cunoscut?

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Fapt divers: tot o lampa ciudata :DDoi electrozi lungi intr-o spirala. Acolo unde-am gasit-o n-aveam prea multa tehnologie sa vad ce face, doar am bagat-o-n priza in serie cu un bec de frigider si nu s-a intamplat nimic :d Dupa cum arata as zice ca-i stabilizator de tensiune foarte inalta...

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Dar de asta ce ziceti ? E un element termosensibil, poate am sa-mi fac un contor de temperatura (termometru) cu el doar ca e mare in draci (cred ca are aproape 20cm lungime).

Scula in sine:

Posted Image

Am facut si o poza la elementul termosensibil dinauntru:

Posted Image

Tipul: LT-2, facut in 1971.

ALEKS

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări