Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tot o lampa ciudata

AC DC

Postări Recomandate

• Răspunsuri 44
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• feri.visky

6

• AC DC

6

• byt

6

• yo3ihg

5

Top autori în acest subiect

Aici se gasesc poze cu o multime de lampi care de care mai "ciudate".

http://www.electricstuff.co.uk/

La pagina cu "Assorted electric glassware" se gaseste si un tub foarte asemanator cu cel discutat aici (chiar in josul paginii).

http://www.electricstuff.co.uk/glassbits.html

@AC DC: Ar trebui sa pui si o poza in care sa se vada bine eticheta.

Later edit: Un alt site cu o multime de lampi, atit "normale" cit si "ciudate". Cautati la rubrica "Fancy names" si sigur o sa descoperiti ceva interesant.

http://www.akh.se/tubes/index.htm

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Sa nu va suparati ca pun de 2 ori consecutiv, dar am mai facut niste poze faine.Catometrul indica faptul ca filamentul lampii nu e intrerupt cu o lampa cu neon Osram ca cea din pozele de mai jos. Se pare ca aparatul a fost construit inainte sa apara lampile novale.

Link spre comentariu

Sa nu va suparati ca pun de 2 ori consecutiv, dar am mai facut niste poze faine.Catometrul indica faptul ca filamentul lampii nu e intrerupt cu o lampa cu neon Osram ca cea din pozele de mai jos. Se pare ca aparatul a fost construit inainte sa apara lampile novale.

Cum ai reusit sa "aprinzi" celebritatea???
Link spre comentariu

Daca te referi la VT2, am reusit sa o aprind alimentid cei 3 pini la 220 redresat prin rezistenta de 100K prin incercari (la intimplare). Nu am gasit nici o documentatie de utilizare. Daca are cineva il rog sa o posteze.Multumesc

Link spre comentariu

Daca te referi la VT2, am reusit sa o aprind alimentid cei 3 pini la 220 redresat prin rezistenta de 100K prin incercari (la intimplare). Nu am gasit nici o documentatie de utilizare. Daca are cineva il rog sa o posteze.Multumesc

Nu, ma refer la cealalta, la Osram... Dar acuma vad ca ai doua?!
Link spre comentariu

Pai am alimentat-o la 220Vac printr-o rezistenta. Aceste becuri au o rezistenta montata in dulie dar e pentru 110Vac. Una din lampi are cred rezistenta arsa - probabil a fost alimentata la 220Vac. Cealalta am gasit-o in catometru si semnaliza continuitatea filamentului. E tot la 110 si e buna, dupa cum se vede.

Link spre comentariu

Am gasit ceva documentatie pentru VT2, o schema. Tubul era folosit ca si indicator de acord in aparatele facute in Ungaria pe la mijlocul anilor '30. Este vorba de Standard, Philips si Orion. Principul de functionare este urmatorul catodul este conectat la 0 volt anodul 1 cel mai apropiat de soclu este alimentat la + tensiunea (mare) de alimentare iar anodul 2 este conectat la tensiunea anodica a primului tub amplificator RF printr-o rezistenta (deci, depindendent de acord).

Link spre comentariu

Am gasit ceva documentatie pentru VT2, o schema. Tubul era folosit ca si indicator de acord in aparatele facute in Ungaria pe la mijlocul anilor '30. Este vorba de Standard, Philips si Orion. Principul de functionare este urmatorul catodul este conectat la 0 volt anodul 1 cel mai apropiat de soclu este alimentat la + tensiunea (mare) de alimentare iar anodul 2 este conectat la tensiunea anodica a primului tub amplificator RF printr-o rezistenta (deci, depindendent de acord).

poate era folosit ca stabilizator...nu se foloseau si tuburi cu neon ca stabilizatoare? asta pana sa apara niste tuburi dedicate.....
Link spre comentariu

Tuburile cu descarcare s-au folosit si se mai folosesc si ca stabilizatoare, pe linga "1001" alte aplicatii interesante. Acest tub (VT2) era, insa, folosit ca indicator de acord si poarta denumirea, este de tipul, tuneon. Tuburi asemanatoare s-au folosit si in oscilografie impreuna cu o oglinda rotitoare.

De la adresa: http://lab.artematrix.org/electronics/cold-cathode_def.php se pot descarca niste carti interesante despre tuburile cu gaz si aplicatiile lor. In ultima la cap 5 este descris si tuneonul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări