Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Optimizare circuit analogic

Blacksmith

Postări Recomandate

• Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Blacksmith

12

• antonvasileeee

2

• djvas

1

• darius_bv

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Validae,

Evident ca nu e nimeni obligat sa raspunda... Dar care mai e sensul forumului daca am intrat aici doar ca sa ne uitam unii la ceilalti ? Dincolo, pe forumul strain, oamenii au fost foarte saritori. Mi-a dat unul o idee, apoi eu am experimentat in simulator si pana la urma am facut-o impreuna sa mearga. Asta e frumusetea acestui hobby. Pe langa pasiunea pentru electronica mai este vorba si de omenie si interactiune sociala. Si sa stii ca eu nu ii pun pe altii sa munceasca in locul meu. Imi bat creierii cate o saptamana, doua, cu studiu si simulare pana sa intreb ceva pe forum. Aici intreb doar cand am epuizat toate ideile mele si nu mai stiu incotro sa o mai iau...

Oricum, sa stii ca multi de pe forumul asta chiar nu stiu cum functioneaza un tranzistor, nu am zis-o la misto. De fiecare data cand intreb ceva, vine unu si-mi spune sa fac cu microcontroler. Ca e mai usor sa scrii niste linii de cod decat sa te chinui sa proiectezi un circuit analogic. Si eu scriu linii de cod. Programul de la UPS-ul asta are peste 1300 de linii. Dar uneori e nevoie si de o solutie hardware (analogica). Fac pariu ca nu a inteles nimeni din cei care au scris aici ca zenerul ala si mosfetul de pe intrare din prima schema lucreaza ca un comparator...

Link spre comentariu
Acum 31 minute, Blacksmith a spus:

Ca e mai usor sa scrii niste linii de cod decat sa te chinui sa proiectezi un circuit analogic.

De ce simplu, cind se poate mai complicat!?

-proverb romanesc

Link spre comentariu

Acea complicare pe care o vedeti voi in orice, pentru mine inseamna pasiune si bucurie. 

Cand construiesti totul in scarba si obligat de nevoie, e normal sa ti se para totul complicat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări