Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Conversia unei imprimante, pentru a tipari direct pe cablaje

cosmin_cosmin_1

Postări Recomandate

S-a ocupat cineva de pe forum de a converti o imprimanta (inkjet sau laser) asa incat sa tipareasca direct pe cablaje? Avantajele sunt usor de intuit.

M-am gandit daca s-ar putea face asta, si cand am inceput sa caut pe internet am vazut ca deja s-au finalizat asemenea proiecte.

Ce am citit eu:

http://www.cnczone.com/forums/showthrea ... c1&t=30951

http://tech.groups.yahoo.com/group/Home ... _Archives/

http://techref.massmind.org/techref/pcb/etch/c84-st.htm

http://techref.massmind.org/techref/pcb ... 200-vs.htm

http://www.hack247.co.uk/2006/08/15/diy-pcb-printer/

Primul link este foarte util.

Din ce am vazut, majoritatea modifica imprimante cu cerneala, pentru ca este mult mai simplu, dar a inceput sa se discute si despre imprimantele laser.

Ce credeti?

E cineva care a realizat asa ceva pe la noi?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Depanatoru

4

• MifTy

3

• Swat Cat

2

• cosmin_cosmin_1

2

nu stiu daca te ajuta imprimanta ink.... laser ar trebuii

el vrea sa imprime direct pe cablaj nu pe hartie si sa fol metode PNP unde numai tonerul se dezlipeste . cosmin_cosmin_1 ar fi super sa reusesti ! bafta :partyman:
Link spre comentariu

Erau odata niste imprimante care trageau hartia din spate si o scoteau imprimata in fata. Totul pe orizontala, fara sa mai indoaie hartia. Alea cred ca s-ar preta la asa ceva fara modificari.

Link spre comentariu

s-a mai discutat pe aici. am cautat si eu pe internet. se pare ca epsonul e singurul producatoru care are ceva cerneala care nu e pe baza de apa(rezista la apa din solutia de clorura).laser nu am gasit pe nimeni care sa fi reusit...

Link spre comentariu

s-a mai discutat pe aici. am cautat si eu pe internet. se pare ca epsonul e singurul producatoru care are ceva cerneala care nu e pe baza de apa(rezista la apa din solutia de clorura).laser nu am gasit pe nimeni care sa fi reusit...

Nici nu va reusi cineva. De ce functioneaza in cazul metodei INKjet ( cerneala ) si nu functioneaza in cazul LaserJet ? Explicatia este simpla: La INKjet elemntul activ ( cartusul ) nu intra in contact direct cu hartia pe care o printeaza ( acesta se plimba deasupra suprafetei de printare, imprimarea facandu-se prin aruncarea de spropi fini de cerneala cu o viteza foarte mare cu ajutorul asa numitelor DUZE. Deci aici se poate adapta imprimanta ( Se modifica sistemul de actionare al hartiei ca sa se poata actiona cablajul ).La LaserJet se complica pentru ca elemtul activ ( cilindrul fotosensibil - cel pe care fotodioda laser imprima imaginea ) intra in contact direct cu hartia ca sa depuna particulele de toner pe ea. Deci daca ar fi sa reusesti sa schimbi mecanismul de actionare al hartiei sa iti poata actiona o placa de cablaj imprimat o sa te lovesti de problema cilindrulu ( se va distruge ). Sper ca m-am facut inteles.Spor la treaba.
Link spre comentariu

nu stiu daca te ajuta imprimanta ink.... laser ar trebuii

el vrea sa imprime direct pe cablaj nu pe hartie si sa fol metode PNP unde numai tonerul se dezlipeste . cosmin_cosmin_1 ar fi super sa reusesti ! bafta :partyman:
cerneala nu are nici o sansa sa reziste la clorura ferica....tonerul e altceva
Link spre comentariu

Pai n-ai vazut in linkuri ca se poate cu cerneala rezistenta la apa ? :laughing3:Trebuie cautata imprimanta respectiva Epson Stylus C84 si daca indicatiile autorului sunt corecte va merge modificata .

Link spre comentariu

M-am uitat si eu sa vad de unde as putea cumpara modelul acela de imprimanta din Romania. Dar nu am gasit nicaieri, doar consumabile.. S-a reusit si cu alte tipuri de Epson-uri. Din ce am inteles, Epson are special faptul ca foloseste pentru tiparire cartuse cu tehnologia "piezo". Nu stiu ce presupune asta, nu m-am interesat, dar se zice ca ar putea tipari cu orice care nu dauneaza cartusului. Adica poti sa pui multe tipuri de cerneala.Cert e ca s-au obtinut rezultate foarte bune si cu cerneala originala din acea imprimanta. Dar neaparat placa de cablaj trebuie incalzita si inainte, si dupa tiparire. Inainte pentru ca cerneala sa adere bine, si dupa, pentru a se fixa mai bine.Deci se poate.Eu deja mi-am cumparat o imprimanta HP D5160 parca, cea care poate scrie si pe CD-uri. Dar inca e sigilata, ma asteapta sa ma intorc in tara. Si nu am luat-o pentru cablaje,ci doar pentru CD-uri, ca la vremea aia nu aveam in cap treaba cu cablajele. Dar o sa incerc sa vad daca iese ceva.Si vreau sa imi mai comand doua imprimante laser second hand, pe care sa fac incercari. Problema e ca la majoritatea imprimantelor laser, hartia are un traseu complicat si trebuie gasita una careia i se poate modifica traseul, sa fie drept.

Link spre comentariu

Cu laser nu pare posibil , tehnologia nu e chiar asa simpla :smt003 , cilindrul fotosensibil , hartia si tonerul sunt electrizate pentru a se putea face transferul. Cuprul fiind conductor strica toata combinatia :smt009 Succes cu imprimanta pentru CD-uri si sa ne spui rezultatul :smt001

Link spre comentariu

La laser doar cilindrul este incarcat electrostatic, pentru a se lipi cerneala de el. Cernealal de hartie se "lipeste" datorita caldurii degajata de cilindru cand vine in contact cu hartia. Hartia nu este electrizata...

Link spre comentariu

La laser doar cilindrul este incarcat electrostatic, pentru a se lipi cerneala de el. Cernealal de hartie se "lipeste" datorita caldurii degajata de cilindru cand vine in contact cu hartia. Hartia nu este electrizata...

Sunt 2 cilindri diferiti:1- transfera toneru pe hartie ( cilindrul cartusului )2- Incalzeste tonerul ca sa se lipeasca pe hartie ( cuptorul )
Link spre comentariu

Nu zau :smt003 , un pic de teorie nu stica http://home.maine.rr.com/randylinscott/copier.htmCum crezi ca ramane tonerul pe hartie pana ajunge la cuptor ? Daca nu ar fi incarcate electric si tonerul si foaia ar fi ca si cum ai pune nisip pe o hartie , la cea mai mica miscare se imprastie .
Link spre comentariu

Deci eu sunt de o parere ca ar merge o imprimanta cu cerneala modificata dar sa nu indoaie foaia vb lu yo9hrb ,iar ptr printare folosindu-se cerneala speciala carmin sau chiar vopsea ptr piele sigmarom diluata .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări