Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lenovo Thinkpad L450

yo9hrb

Postări Recomandate

Salutare,

Detin batranul laptop din titlu. Se misca extrem de greu. Configuratia se vede in poza atasata.

Ce ma uimeste - RAM installed - 12 G, usable - 2.98 G.

Ruleaza W10, cu licenta. HDD-ul are breo 200 G liberi. Ma ajuta cineva cu un sfat?

Multumesc.

L450.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9hrb

13

• stryx

7

• modoran

4

• iuliantv

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

daca e hdd si nu un hdd hibrid sau un ssd e si normal sa se miste greu,eu nu am vazut hdd sa se miste bine pe win10 win11 pe laptop ,doar de acelea hibride sau cu minim 7200rpm si ce memory cacke 

Link spre comentariu

Ba da, trebuie pe 64? Nu ma pricep. Initial a avut W8, apoi, acum vreo 5 ani, i-am facut upgrade la W10, ca tot era moka. Dupa aia nu l-am mai folosit.

Link spre comentariu

Normal că trebuie pe 64 de biți, Windows 11 nici nu exista în altă variantă decat asta, dar oricum nu e compatibil cu sistemul tau in mod oficial.

Instalezi Windows 10 pe 64 biți și ai acces la toată memoria, nu doar 3GB ( până Windows 10 va fi nesuportat anul viitor și nu va mai merge nimic pe el cel puțin )

Și ssd e obligatoriu și el .

Editat de modoran
Link spre comentariu

poti pune si sistem pe ,,128 biti,, daca hdd.ul e ........va merge precum .....

un win11 e mult mai ,,calm,racoros,, fata de win10,si merge instalat si pe un parlit de intel core 2 duo cu ddr2 sau poate si mai ,,low,, dar trebuie sa.l hack.uiesti ,,rufi,, 

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

Ar fi bine sa cureti de praf cooler-ul si sa schimbi pasta termica, daca racirea e problematica performanta procesorului si/sau a placii video este limitata pentru a mentine temperatura sub control.

Daca vrei se pare ca poti pune un ssd m.2, cel putin asa scrie aici:

https://psref.lenovo.com/syspool/Sys/PDF/ThinkPad/ThinkPad_L450/ThinkPad_L450_Spec.PDF

Dar e bine sa deschizi laptop-ul ca sa verifici ce si cum inainte de a cumpara ssd-ul.

Link spre comentariu

L-am suflat cu aer comprimat cand l-am desfacut sa-i pun 8G RAM. Pasta n-am schimbat-o, nu pare sa se incalzeasca. Deocamdata HDD-ul ma multumeste, oricum e un laptop pe care-l folosesc rar, mai mult stochez pe el scheme si cablaje, sa le mai scot la imprimanta. Si softurile de concurs pentru radioamatori. 

Link spre comentariu

Fara monitorizare serioasa nu ai cum afla cat si cum se incalzeste. Chiar daca sistemul nu arata semne de supraincalzire tot e posibil ca procesele de scurta durata (secunda sau zecimi de secunda ca durata) sa fie incetinite din vina racirii defectuase.

Daca nu-l folosesti des poti folosii pasta termica pentru electronica, are performante mai slabe decat cea dedicata pc-uriilor, dar rezista mai mult timp.

PS: schimbarea paste termice nu garanteaza o imbunatatire a performantei, dar deoarece este rapid, simplu si ieftin nu vad nici un motiv pentru care ar fi neglijata.

Editat de stryx
Link spre comentariu

Oricum il mai desfac inca o data, trebuie sa-i schimb bateria pentru CMOS, care vine marti. Am niste pasta MX4, banuiesc ca e mai bine decat nimic. 

Link spre comentariu

MX4 e foarte buna, asta daca nu sa uscat.

Daca ai de unde face rost poti folosii windows 10 enterprise ltsc. Varianta enterprise are mai putine prostii preinstalate (jocuri, aplicatii, etc) si face mai putine update-urii decat variantele win home si pro.

Iar daca nu ti-e frica de umblat prin setariile din windows se pot modifica diverse setari pentru a imbunatatii viteza sistemului.

La nivel de incepator recomand pc3, 6 si 7 de pe site-ul asta:

https://www.kingston.com/unitedkingdom/en/blog/pc-performance/tips-to-speed-up-windows-10

PS: am uitat sa zic ca pentru net recomand mozilla firefox cu urmatoarele add-on-uri: Privacy Badger, uBlock Origin, SponsorBlock si User-Agent Switcher. Eventual se pot folosii alte add-on-uri cu functii asemanatoare

Editat de stryx
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări