Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Subiect de măcinat

Postări Recomandate

Acum 20 minute, fluffy37 a spus:

Pai tu ce ai vrea, UE sa iti dea fonduri europene si tu sa faci ce te taie capul? Cat timp stam cu mana intinsa dupa acei bani, coreste este cand ii primim sa facem ce ni s-a cerut pentru acei bani. Dar nu ne obliga nimeni sa stam cu mana intinsa! Putem sa nu stam cu mana intinsa si sa facem ce vrea muschiu' nostru daca ne tine punga! Insa, cand numai pensiile speciale ne costa peste 2 miliarde de euro anual, nu cred ca ne tine punga sa nu stam cu mana intinsa. Cine ne opreste sa taiem pensiile speciale? UE in nici un caz nu ne someaza sa nu eliminam pensiile speciale ci dimpotriva! 

Tu poti sa te duci sa faci un credit ipotecar si sa iti cumperi masina din banii aia? NU! Dar la fel ca si cu fondurile UE nu te obliga nimeni sa te duci la banca sa faci credit ipotecar! Te tine punga sa stai in chirie, te doare la cocean de rata donanzilor!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1,9k
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Eu  stiu din surse sigure rosii cu nuante  galbene ca UE cel rau ne da bani dar banii respectivi trebuie bagati in fundul unor bujetari ce freaca laba toata ziua dar au salarii nesimtite, sau in pensiile speciale si alte costuri din astea esentiale. Tot datorita UE, rahatii astia politici nu dau 2 bani pe noi, cel mai bun exemplu este moia luata de profesori recent.

Probabil unora le-a placut ca tot raia actuala o sa  voteze si la urmatoarele alegeri.

Editat de AlpHs00
Link spre comentariu
Acum 1 oră, cdinu332 a spus:

Nu e nicio gogoasa. 

Sunt lipsisiti de coerenta in revendicarile lor iar asociatiile profesionale din domeniu nu sunt implicate.

Asta cu ce seamana?

Pur si simplu vor sa destabilizele si sa ingradeasca activitatea comerciala de transport, blocand cai importante de trafic.

Sunt fermieri si transportatori, doar nu crezi ca au la bord facultatea de litere deci nu pot sa le critic nivelul, insa nici nu pot sa spun ca habar nu au ce vor. Oricare le-ar fi nivelul (ca oligofreni nu sunt) realizeaza/sesizeaza ca la sfarsit de luna "dispar" niste bani din punga fata de luna precedenta.

Citat

Nivelul accizelor pentru combustibili va creşte în două etape anul viitor, prima majorare survenind chiar la 1 ianuarie 2024, în cazul benzinei fără plumb acciza urcând la 2.019 lei/1000 litri, de la 1.776,30 lei/1000 litri în 2023, iar la motorină la 1.850 lei/1000 litri, de la 1.632,81 lei/1000 litri

La noi nu se simte un 24,3 lei pe luna (daca consumi 100 de litrii de benzina), dar la un transportator se simte un 218 lei in plus la 1000 de litri de motorina. 

Daca ne uitam peste gard, neamtu' a simtit si el ca il ustura la buzunar suprimarea subventiei la motorina anuntata in decembrie 2023. Si sa stii ca acolo (am vazut pe youtube) unii chiar au impins cu tractoarele autospeciala cu tun a politiei, altii cand au luat-o pe aratura cu tractorul ca sa evite barajul realizat de masinile de politie pe sosea s-au trezit cu jendariu in cabina, deci nu a fost fara evenimene revolta la nemti. Si din ce am vazut sunt mult mai multi decat la noi:

Screenshot-2024-01-15-at-13-12-33.png

Screenshot-2024-01-15-at-13-12-52.png

Am citit si eu ca predoi spunea ca trebuie autorizatie pentru miting, de parca este prost cineva de la butoane sa dea autorizatie la un protest. 

Reteta cu trimis jendariu' sa inflameze demonstrantu' ca apoi sa il arda cu pulanu' ma dezgusta de mult timp. Nu asa se rezolva treaba (sa bati oamenii ca ies in strada sa zica ca nu mai pot, ca doar nu au iesit in fiecare luna sa zici ca si-au facut un obicei din asta) si guvernul+parlamentarii chiar cu ce au acum in mana pot rezolva niste nereguli si sa mareasca nivelul de trai la cei care muncesc. 

Editat de merck
Link spre comentariu
Acum 16 minute, AlpHs00 a spus:

Probabil unora le-a placut ca tot raia actuala o sa o voteze si la urmatoarele alegeri.

Asa-i cu votul. Perfect!

Acuma intrebarea, cu cine votam?

Puneti degetul pe salvatorul/ii Romaniei sa-l/i votam si noi!

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

O cerere legitima a celor din transporturi si fermierilor:

Transportatorii și fermierii continuă protestele pentru că nu au obținut un preţ la RCA plafonat așa cum își doresc. Ei acuză că nu mai pot suporta prețul mare al poliței de asigurare care a crescut an de an, în unele cazuri și în ciuda faptului că nu au provocat daune.

Stim sau nu cu totii ca aia din ASF isi trag 16 salari si ca au niste salarii ultra mega nesimtite, dar trebuie sa traga tot romanu' sa aiba aia bani de salarii si astia din guvern si parlament se fac ca ploua!

Ce salarii și beneficii au cei din conducerea ASF

Președintele ASF 

Salariu - 43.178 lei net
Indemnizație de membru al Consiliului A.S.F. - 19.665 lei net
Primă de Crăciun - echivalentul unui salariu
Primă de perfomanță - echivalentul unui salariu
Un salariu pentru vacanță - echivalentul unui salariu
Un salariu de ziua ASF

Prim-vicepreședinte ASF

Salariu - 38.477 lei net

Un salariu pentru vacanță
Un salariu de ziua ASF

Vicepreședinte

Salariu -33.774 lei net
Un salariu pentru vacanță - echivalentul unui salariu
Un salariu de ziua ASF

Link spre comentariu

La tractoare mici de pina la 40Cp RCA e in jur de 60 lei pe an pentru cele cu numere galbene.

Pentru cele inregistrate la Politie cred ca e pe la 200lei.

La camioane clar e jale, la tractoare mari nu sint in tema.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
Vizitator
Acum 2 ore, Ion_Bumbu a spus:

Asa-i cu votul. Perfect!

Acuma intrebarea, cu cine votam?

Puneti degetul pe salvatorul/ii Romaniei sa-l/i votam si noi!

Singurul protest legal care poate salva tara este absenteismul total. Inca nu exista lege sa te oblige sa mergi la vot. De ce credeti ca mue cheama cantareti "celebri" sa duca lumea la vot?

Daca nu exista votanti, nu poti jongla cu cifrele.

In rest puteti vota mai departe incalceala penelepesedeusere sau mai stiu eu ce coalitia pxlii....

https://www.vremeanoua.ro/uniunea-europeana-se-roaga-de-taylor-swift-sa-ii-convinga-pe-tinerii-europeni-sa-iasa-la-vot-participarea-lor-este-cruciala/

Editat de fluffy37
Link spre comentariu

Au intrat si fermierii romani in rand cu lumea, nu se mai joaca cu putze de tractoare:

fermieri-protest-bacau.jpg

asta sigur consuma si motorina pe masura. 

Acum 23 minute, cdinu332 a spus:

Plafonarea nu este o soluție.  Se poate face o scutire la acciza pentru combustibil....

Oricum,  agricultura e un subiect greu pentru guvernanți.  Au chiulit de la ora asta. 

Plafonarea la RCA (ca asta cereau transportatorii in cazul in care nu au provocat daune) eu zic ca este o solutie. Cat timp nu ai provocat daune => compania este pe profit cu polita ta, iar la cei care fac daune sa le mareasca polita pentru a descuraja accidentele. Si amenzile pot sa-si dubleze cuantumul ca nu-i problema, se mai face ordine in Romania. Nu se va mai urca bombardieru' la volan cu atata tupeu si nesimtire. 

La acciza pentru combustibil trebuia doar sa nu fie marita de la 1 ianuarie 2024 si cred ca erau multumiti, ca de scutire pana si eu imi dau seama ca nu se poate (nu ne tine punga de manevre din astea, ca avem de platit pensii speciale de 2 miliarde de euro pe an si suma va urca vertiginos!!!). 

Mi se rupe mie ca au chiulit guvernantii la ora de agricultura, cat timp stau in scaunele alea sa-si stoarca creierii si sa gaseasca solutii ca in ziua de maine va fi al dracu' de greu cu papica si fara papica se lasa si cu omor. 

Ministerele sunt prea burdusite cu neamuri care nu performeaza nici cat negru' sub unghie, trebuie odata si odata pus piciorul in prag altfel o sa o luam in mana! 

Link spre comentariu
Acum 5 minute, fluffy37 a spus:

Singurul protest legal care poate salva tara este absenteismul total. Inca nu exista lege sa te oblige sa mergi la vot. De ce credeti ca mue cheama cantareti "celebri" sa duca lumea la vot?

Daca nu exista votanti, nu poti jongla cu cifrele.

Dar nici nu exista elege in Romania care sta stabileasca un prag minim de participare la vot pentru a valida alegerile. Daca 3 insi se prezinta la vot => alegerile sunt valide. In plus nu uita ca maghiarii ies de fiecare data la vot si sunt in jur de 350.000 de voturi, daca tu indemni la boicot ai sa te trezesti cu parlament maghiar in Romania! Deci afirmatia ta cu absenteismul nu merge. 

Link spre comentariu

Şi ce,maghiarii nu pot fi mai breji ca ai noştrii?Pot să-şi tragă şi autonomie,că nu pleacă cu pământul afară!Oricum au învățat ceva ordine şi organizare de la saşi,nu ca noi!

Deocamdată,din cei ce i-am văzut în "acțiune",e cineva mai breaz??

Link spre comentariu
Acum 40 minute, merck a spus:

Cat timp nu ai provocat daune => compania este pe profit cu polita ta, iar la cei care fac daune sa le mareasca polita pentru a descuraja accidentele.

Compania de asigurari nu este societate de binefacere. Faptul ca este "pe profit" cu unele polite, nu reprezinta mare lucru în comparatie cu daunele/despagubirile pe care le plateste din vina altora. Si cât poti sa le maresti polita celor care au facut accidente? Pâna la valoarea pagubelor provocate? Atunci nu-i mai trebuie asigurare.

Link spre comentariu

Trebuie tinut cont ca in ultima perioada sub oblandurea ASF condusa de scursuri ce fac parte din familia politica, patru mari companii au reusit sa dea niste tunuri urmate de faliment. Problema e ca acele companii au creat niste gauri iar pt acoperirea acestora plateste tot fraierul ce-si face asigurare.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări