Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Conduc masina altuia...

Ovidanie

Postări Recomandate

Tocmai am cumparat o masina inmatriculata in Bucuresti, nu pot face actele pe mine deoarece fostul proprietar ar pierde locul de parcare. Cum pot sa o conduc legal, mentionez ca eu locuiesc in Suceava...  Ce zice legea ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 55
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ion_Bumbu

10

• merck

10

• Ovidanie

8

• cdinu332

7

Top autori în acest subiect

Dacă ai talonul o poți conduce 1000 de ani. 

Legea zice că dacă cumperi o mașină,  faci actele așa cum trebuie,  ce treabă ai tu cu locul ăluia de parcare? Deocamdată ești defavorizat. 

Link spre comentariu

Legal, trebuie sa transcrii masina in 90 de zile de la data dobandirii. Suspectez insa ca nu s-a trecut pe talon mentiunea de instrainare ca altfel nu intrebai aici. Macar contract de vanzare-cumparare s-a facut ?

Cu multe neplaceri poate sa iasa asa o manevra daca nu se face legal. Si pentru vanzator si pentru cumparator.

Link spre comentariu

Ai contract de vanzare/cumparare? Ai talonul prin care s-a specificat vanzarea? Ai CIV-ul?Vezi ca in 30 zile trebuie sa faci inmatricularea. Nu are nici o treaba locul de parcare, ala e contract separat, nu pierde locul.

Link spre comentariu

Ma rog, dar normal este ca dupa ce ai dat banii, sa ai si dovada ca esti posesorul masinii. Daca nu s-au facut actele, noul proprietar e free la vignieta, RCA, impozite, etc. :rade:

Link spre comentariu

Te cunosti bine cu acel proprietar?

Daca da, lasa masinia pe numele lui si gata. Ii dai banii de impozit, asigurarea oricum o faci online.

Sunt destule exemple de masini dintr-un judet care circula in de ani de zile in altul.

In Cluj nu conteaza ca vinzi masina, nu pierzi locul cat timp aduci un alt talon cu ITP valabil tot pe aceeasi adresa.

Link spre comentariu

Rau va fi daca ii va fi retinut talonul din oarecare motiv, ca nu va putea fi recuperat de la politie decat de catre titularul actelor, adica de vanzator.

Link spre comentariu

Problema maxima poate fi daca proprietarul are datorii la bugetul local. Pe care nu are de gand sa le plateasca vreodata. Sau se hotaraste el la un moment dat ca i-au venit destule amenzi de pe masina asta si o radiaza din circulatie. Cu tot cu talon si CIV instrainate. Daca cumva a pastrat CIV-ul, e jale mare. Nici itp nu se poate face.

In rest, neplacerile sunt doar pentru proprietarul care nu a radiat masina.

Link spre comentariu

Indiferent cum ar fi,  situația nu este avantajoasă pentru nimeni.  

Că are ăla amenzi sau nu, tot le plătește,  nu scapă sub nicio formă de ele. 

Link spre comentariu

Stati putin, ca nu-s chiar asa prost.

Masina nu am cumparat-o de la un strain, cumva e din familie. Firma pentru care lucreaza finii mei schimba masinile la  fiecare 5 ani, angajatii primesc masina noua, fiecare cu masina lui, firma retine banii din salarii, dupa 5 ani masina este a angajatilor. In acest fel firma se asigura ca angajatii vor avea grija de masina. Masina asta are 140.000 Km, revizii la reprezentanta, etc.  Acum fiecare din finii mei are masina lui, de la firma, masina asta statea pe sub blocuri, pe unde gaseau loc de parcare. De Craciun, cand au fost la mine, in timp ce haleam o friptura de mare clasa, intreaba finul meu daca nu vreau o masina pentru fiica-mea. Am zis ca da, pretul e de 6300 euro, am achitat atunci, pe loc, era 25 DEC, poze cu masina am primit deabea astazi, 4 Ian. Deci am platit fara sa vad masina, stiam doar ca e Scoda Octavia , culoare alba, si are bancheta din spate foarte murdara, manjita cu ciocolata. Nu ma intrebati ca nu stiu anul fabricatiei. Masina asta e pe numele lor, locul de parcare este pe aceasta masina, exclus sa fac actele pe mine, cel putin pana la anul.

IMG-20240104-WA0012.jpg

IMG-20240104-WA0011.jpg

IMG-20240104-WA0013.jpg

Editat de Ovidanie
Link spre comentariu

Nasule ..Maria Ta !:rade:

Ai halit friptura (scump domnule) 6300 de euro..:aut:

Sunt atitea masini prin zona ta ....(judetul SV)

Editat de asterix196803
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări