Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

televizor portabil, auto Electronica BL100 (URSS)

Postări Recomandate

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Schema o găsiți aici (~5 min de căutare)

http://rfanat.ru/s3/tv-470.html

"Producția de televiziune a început în 1969 la Leningrad , la uzina Mezon. Dezvoltarea și lansarea au fost programate pentru a coincide cu centenarul nașterii lui Vladimir Ilici Lenin , sărbătorit în 1970. Denumirea modelului de televizor „VL-100” înseamnă „ Vladimir Lenin , 100 de ani”."

Link spre comentariu

Am avut si eu un "vl100" din ala. oarecum remarcabil ca functiona...

Tub cinescop monocrom, deflexie la unghi mic (imi face impresia ca mai putin de 70 grd).

Distorsiune enorma in forma de "perna" in partea de jos a ecranului, din cauza campului magnetic al difuzoarelor situate acolo. Receptia submediocra (sensibilitate, selectivitate zgomot). Il "salvau" intrucatva proximitatea (in oras) a emitatorului de putere mare, lipsa altor emitatoare, calitatea slaba a programelor, pentru care zgomotul (puricii pe imagine), nu mai contau...

Chiar nu inteleg la ce v-ar trebui asa ceva?

Link spre comentariu

Performanta ??....Hmm... Sa ne uitam la ani cind a fost proiectat .... si care era baza materiala folosita...tranzistoare cu germaniu ?....azi ridem dar in ani  "70 era o performanta extra ordinara...Traful de linii in perioada de atunci era o problema " internationala " nu una specific ruseasca,  si firmele din vest renumite aveau aceasta problema .. Tv-urile pe vremea respectiva era  "loterie"  daca aveai noroc de unul bun erai fericit .... Tata socru avea un Tv Venus romanesc care a fost aruncat la gunoi in ani 90 cu piesele originale...Familia mea si cu o familie vecina am cumparat in aceasi zi in 1965 tv. marca Orion , al nostru s-a stricat o singura data si din gresala .... a bubuit un condensator din cauza supra tensiuni furnizate de un autotransformator intors pe dos de catre mama cind a facut curatenie , si nu s-a vazut becul neon ce indica depasirea celor 220V....Vecini schimbau la greu tuburi PL500 si trafuri de linii..In rest Va Doresc pe aceasta cale  SANATATE VESNICA si succes la mesterit si in anul care a venit deja...

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări