alex26 Postat Decembrie 30, 2023 Partajează Postat Decembrie 30, 2023 Va salut. Ma puteti ajuta sa identific acest rezistor? Link spre comentariu
mac01 Postat Decembrie 30, 2023 Partajează Postat Decembrie 30, 2023 (editat) Postare gresita facuta la viteza! Asa este cum spune mai jos Marian 510ohmi sau 1K. Editat Decembrie 30, 2023 de mac01 Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 30, 2023 Partajează Postat Decembrie 30, 2023 Verde-Maro-Negru-Negru-Maro => 510R 1% Maro-Negru-Negru-Maro-Verde => 1000R 0,5% Vezi in circuit sau prin masuratoare care valoare pare a fi mai probabila. Eu as miza pe prima culoare fiind verdele, deci 510R cu 1%. Link spre comentariu
mac01 Postat Decembrie 30, 2023 Partajează Postat Decembrie 30, 2023 (editat) Verdele a 5-a culoare inseamna o toleranta de 0,5%. Rezistente cu tolerante asa mici sunt folosite de obicei in aparatura de precizie. As merge pe 510 ohmi...exact cum spune Marian...cu maro ultima culoare, respectiv toleranta 1%. Editat Decembrie 30, 2023 de mac01 Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 30, 2023 Partajează Postat Decembrie 30, 2023 Just now, mac01 said: Rezistente cu tolerante asa mici sunt folosite de obicei in aparatura de precizie. Fix motivul pentru care am sugerat eu ca ar fi 510R si nu 1k. Link spre comentariu
alex26 Postat Decembrie 30, 2023 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2023 Va multumesc mult Link spre comentariu
alex26 Postat Decembrie 30, 2023 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2023 Inca o data va multumesc tuturor pentru rapiditatea răspunsurilor oferite. Era o problema foarte urgenta si m-ati salvat. Va doresc tururor un An Nou Fericit! Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 31, 2023 Partajează Postat Decembrie 31, 2023 Nu ne zici si noua de la ce era rezistenta aia? Si care varianta a fost? Ah, si inca ceva, care depanator nu stie sa foloseasca un cod al culorilor online?? Link spre comentariu
franzm Postat Decembrie 31, 2023 Partajează Postat Decembrie 31, 2023 "... care depanator nu stie sa foloseasca un cod al culorilor online?? " Dorel Lipescu. Link spre comentariu
alex26 Postat Decembrie 31, 2023 Autor Partajează Postat Decembrie 31, 2023 Rezistenta era de la o boxa activa Ibiza si era pozitionata intre BE tranzistor bias. Valoarea corecta era de 510 ohmi. Schema la boxa nu exista. Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 31, 2023 Partajează Postat Decembrie 31, 2023 Mda... N-as fi intrebat despre rezistenta din superdioda nici picat cu ceara ( ce-i drept eu nu caut nici scheme la ce repar, ar fi prea simplu, prea nesatisfacator, m-ar rablagi )... Englezii ii zic la superdioda "Vbe multiplier", ceea ce e foarte intuitiv pentru ca fix asta face acel circuit, multiplica pe Vbe cu raportul divizorului. Si e al naibii de flexibil... In fine, bine ca ai rezolvat, vorba aia cine a zis ca depanarea are vreo legatura cu electronica?... Spor. Link spre comentariu
BRANCA Postat Decembrie 31, 2023 Partajează Postat Decembrie 31, 2023 Păi eu n-am înţeles un lucru,dacă rezistența era întreagă de ce n-a măsurat-o?Şi dacă era arsă putea măsura măcar juma din ea... Link spre comentariu
alex26 Postat Decembrie 31, 2023 Autor Partajează Postat Decembrie 31, 2023 Era intrerupta, de aia nu am putut o masura. Si acum imi pare rau ca am intrebat, aveti dreptate. Credeam ca primesc un raspuns rapid si gata nu atatea critici si reprosuri. Nu toti stim schemele pe de rost ca voi. Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 31, 2023 Partajează Postat Decembrie 31, 2023 Te superi degeaba, remarcile noastre tin mai degraba de un fenomen generalizat, nu de tine in mod special. Si-apoi, de la un anumit punct ( cand am trecut de adolescenta ) trebuie sa invatam sa acceptam si criticile, nu doar laudele. Din laude nimeni n-a invatat vreodata nimic. Din critici insa, daca sunt constructive, multe lectii se pot invata. Deci repet, nu va mai suparati atat de usor, mai facem si noi haz de necaz. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum