Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Identificare rezistor

Postări Recomandate

• Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marian

7

• alex26

6

• mac01

3

• validae

2

Top autori în acest subiect

Verde-Maro-Negru-Negru-Maro => 510R 1%

Maro-Negru-Negru-Maro-Verde => 1000R 0,5%

Vezi in circuit sau prin masuratoare care valoare pare a fi mai probabila.

Eu as miza pe prima culoare fiind verdele, deci 510R cu 1%.

Link spre comentariu

Verdele a 5-a culoare inseamna o toleranta de 0,5%. Rezistente cu tolerante asa mici sunt folosite de obicei in aparatura de precizie.

As merge pe 510 ohmi...exact cum spune Marian...cu maro ultima culoare, respectiv toleranta 1%.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Mda...

N-as fi intrebat despre rezistenta din superdioda nici picat cu ceara ( ce-i drept eu nu caut nici scheme la ce repar, ar fi prea simplu, prea nesatisfacator, m-ar rablagi ):rade:...

Englezii ii zic la superdioda "Vbe multiplier", ceea ce e foarte intuitiv pentru ca fix asta face acel circuit, multiplica pe Vbe cu raportul divizorului. 

Si e al naibii de flexibil...

In fine, bine ca ai rezolvat, vorba aia cine a zis ca depanarea are vreo legatura cu electronica?...

Spor.

Link spre comentariu

Era intrerupta, de aia nu am putut o masura. Si acum imi pare rau ca am intrebat, aveti dreptate. Credeam ca primesc un raspuns rapid si gata nu atatea critici si reprosuri. Nu toti stim schemele pe de rost ca voi. 

Link spre comentariu

Te superi degeaba, remarcile noastre tin mai degraba de un fenomen generalizat, nu de tine in mod special. 

Si-apoi, de la un anumit punct ( cand am trecut de adolescenta ) trebuie sa invatam sa acceptam si criticile, nu doar laudele. 

Din laude nimeni n-a invatat vreodata nimic.

Din critici insa, daca sunt constructive, multe lectii se pot invata. 

Deci repet, nu va mai suparati atat de usor, mai facem si noi haz de necaz. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări