Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sigilare terasa

M.Adrian

Postări Recomandate

Salut! Acum 2 ani am chemat o echipa de muncitori sa toarne o terasa. De crapat nu s-a crapat dar ori concentratia de ciment nu a fost suficient de mare ori a fost prea multa apa in amestec pentru ca terasa nu e pe cat de dura m-as fi asteptat sa fie. De fiecare data cand dau cu matura pe ea se mai ia putin din terasa. La casa de la tara e terasa turnata de mai bine de 30 ani si acum inafara de cateva crapaturi ca nu are armatura in ea nu se vad semnele vremii, inca e neteda si cand o maturi se iau doar mizeria si pamantul de pe ea. 

Exista vreun lac sau amorsa sau hidroizolatie, ori orice produs care se poate vopsi peste terasa si sa o mai stabilizeze? Evident solutia cea mai buna si de lunga durata este spargerea terasei si turnarea alteia noi, dar momentan varianta asta iese complet din discutie. 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• M.Adrian

4

• cdinu332

4

• BRANCA

2

• daniels

2

Top autori în acest subiect

faci o pasta de ciment cu apa ....pui doar o grosime de 4-5mm....pe vremuri de mai dadea cu un cilindru metalic cu tepi, ca sa nu fie alunecos dar si optic sa arate mai bine.

Link spre comentariu

clar ca nu au fost meseriasi,sau a fost graba sau economie din partea propietarului,sau a ,,meseriasilor,, te taxeaza cu 10 saci de ciment si pun 6-7 ,,la.s ca merge si asa,,

,,graba,, posibil ca propietarul ,,dv,, sa va fi grabit si afara sa nu fi fost vreme de turnat betoane,gerul e un dusman al multor lucrari pe santier ,tencuieli,varuieli,betonari,

sau chiar daca sa pus ciment cat trebuie,nu a fost balastrul ce trebuie,nu a fost amestecat bine,sau prea apos,nu a avut dedesupt nimic sa opreasca scurgerea laptelui de ciment,

pentru ,,sapa,, de 4-5mm de ciment recomandata,sa nu fie alunecoasa,se poate da cu o matura cu tepi de plastic la suprafata,matura tinuta putin inclinata,ar fi ok,inainte de a se fi uscat ,

Editat de iuliantv
Link spre comentariu
Acum 44 minute, M.Adrian a spus:

Evident solutia cea mai buna si de lunga durata este spargerea terasei si turnarea alteia noi, dar momentan varianta asta iese complet din discutie. 

Daca incerci alte solutii iesi mult mai scump.

Nimic nu va face priza cu ce este turnat acolo. Sparge si toarna din nou, cu simt de raspundere,

Link spre comentariu

Presupun ca solutii gen spart + returnat nu te atrag - intrebarea este insa cat anume poti investi, ca bani.

Solutie foarte buna, dar nu ieftina, gasesti de la diferiti producatori, cauta "rasini epoxidice  pentru pardoseli industriale, spatii comerciale etc"

Link spre comentariu

Solutii simple si ieftine pentru problema asta nu sunt, daca terasa este expusa la apa/precipitatii...

Pardoseala epoxidica, ca si pasta/laptele de ciment de 4-5 mm aplicate peste beton sunt extrem de vulnerabile la apa.

Apa si inghetul asigura exfolierea "cu succes" a ambelor solutii in cel mult 2 sezoane reci.

Rasina epoxidica, daca nu este aplicata si "inchisa" perimetral cum trebuie (ceea ce inseamna cam  99% din cazuri) lasa apa sa se infiltreze sub ea. Apoi apa ingheata si rasina se exfoliaza.

Aceeasi problema este si cu pasta de ciment care nu face priza cu betonul vechi.

O solutie care sa dureze este scumpa (betonul curatat, spalat, buciardat, sablat, decapat cu solutii acide, amorsa speciala, etc), iar multe firme care se ocupa cu asa ceva nu se incurca cu suprafete mici...

Cunosc amanuntele de la un prieten  care are o firma in domeniul acesta, pe care l-am solicitat pentru o problema oarecum asemanatoare: 2 locuri de parcare aprox. 40mp de pe care se macina betonul.

Mi-a spus ca solutia care sa mearga este costisitoare, presupune mult timp/materiale speciale/oameni, suprafata e prea mica, iar la o solutie mai ieftina care sa nu reziste nu se baga.

Cum mi s-a parut destul de scump la momentul respectiv, m-am lasat pagubas....

Link spre comentariu

La rășinile epoxidice pentru exterior spune clar: 

Citat

Pregătirea suprafeței suport, premergătoare vopsirii, reprezintă o etapă de maximă importanță pentru realizarea parametrilor de rezistență și durabilitate optimi.

Suportul trebuie să fie sănătos, solid, cu bune rezistențe mecanice.

Daca suportul e prost si se macină singur nu o sa reziste multe sezoane. Chiar daca nu intra apa sub rășina aceasta tot se dilata vara si se contracta iarna, in timp se decopertează singura si ai dat o căruța de bani.

l.e acum am citit postarea lui @draku si are mare dreptate.

Link spre comentariu
Acum 3 ore, M.Adrian a spus:

Salut! Acum 2 ani am chemat o echipa de muncitori sa toarne o terasa. De crapat nu s-a crapat dar ori concentratia de ciment nu a fost suficient de mare ori a fost prea multa apa in amestec pentru ca terasa nu e pe cat de dura m-as fi asteptat sa fie. De fiecare data cand dau cu matura pe ea se mai ia putin din terasa. La casa de la tara e terasa turnata de mai bine de 30 ani si acum inafara de cateva crapaturi ca nu are armatura in ea nu se vad semnele vremii, inca e neteda si cand o maturi se iau doar mizeria si pamantul de pe ea. 

Exista vreun lac sau amorsa sau hidroizolatie, ori orice produs care se poate vopsi peste terasa si sa o mai stabilizeze? Evident solutia cea mai buna si de lunga durata este spargerea terasei si turnarea alteia noi, dar momentan varianta asta iese complet din discutie. 

Singura solutie e sa scoti ce e turnat rau si sa torni beton bine facut.

Citeste de la inceput topicl asta, ai  acolo ceva asemanator.

https://www.elforum.info/topic/144213-finisareacoperire-podea-garaj/?do=findComment&comment=2141894

Editat de daniels
Link spre comentariu

As putea explica mult ce se intampla cu orice strat adaugat peste betonul acela... Nu are rost, trec la sfatul cel mai bun care te scuteste de cheltuieli inutile.

Se sparge si se toarna din nou. Ca finisaj poti alege chiar betonul care se toarna, existand diverse procedee de finisare.

Daca se poate turna o sapa armata de 5 cm inaltime, cu aport sporit de ciment, ar parea solutia cea mai comoda.

Doar sa iti permita inaltarea cu 5 cm a terasei.

Acum 24 minute, BRANCA a spus:

Gresie de exterior aş recomanda şi eu.

Ca sa o poate scoate cu mana dupa o perioada.  Suportul se sfarama si daca ai gresie peste el. Doar un strat mai gros si armat reduce la minim tasarea si farmitarea betonului turnat aiurea. Straturile subtiri nu pot distribui greutatea pe o suprafata mare.

Editat de cdinu332
Link spre comentariu

Categoric, dacă betonul de la bază e slab, nimic din ce ai pune peste el nu va ține.

E ca și cum ai încerca să tencuiești o brânză...tencuiala e mai tare decât suportul.Nu ține..

Trebuie spart și turnat ceva de calitate.O soluție disperată ar putea fi practicarea de găuri mari și adânci din loc în loc și fixarea de armături metalice tip plasă ancorate în acele găuri apoi turnarea de beton dur peste suprafața astfel pregătită.

Link spre comentariu

Ce fel de ciment s-a folosit? Ca io am vazut asemenea "lucrari" facute cu ciment furat de la sonde. De catre meseriasi. Si furatul si executatul. Si s-a comportat la fel.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări