Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Debian 12 conexiune lentă la internet


mihai 7

Postări Recomandate

Bună ziua! La mulți ani tuturor și gânduri de bine!

Lucrez de mai mulți ani sub Linux, dar sunt totuși începător în acest sistem de operare. Am lucrat destul de mult sub Linux Mint, am fost mulțumit de el, dar am auzit că Debian este mult mai stabil decât acesta și am instalat Debian 12. Principala nemulțumire este legată de faptul că am viteză foarte mică la internet sub Debian (dacă sub Windows 8.1 am 40 Mbps la dowload, sub Debian am maxim 4 Mbps la download). Altă nemulțumire ar fi faptul că unele aplicații mai dau erori la instalare sau chiar la rulare.

Menționez că placa de rețea este de la Realtek PCIe FE Family Controller. Procesorul este Intel® Core™ i3 M 380  × 4.

Am căutat o soluție pe Google, dar nu am găsit nimic care să ajute. Din căutările mele am văzut că și alții au aceeași problemă, mai ales pe plăcile de rețea Realtek. Aveți vreo sugestie pentru a ajunge la o viteză de download rezonabilă? Sau să revin la Linux Mint, unde viteza de internet era similară cu cea din Windows, adică mult mai bună?

Vă mulțumesc mult!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu ma pricep, utilizez Linux ocazional .

Boot de pe ssd extern doar când consider ca o căutare,un site prezintă riscuri pt Windows 11.

M-am jucat încercând mai multe distributii .

Cel mai stabil cu bun suport e totusi Ubuntu acum versiunea 22 sau 23 cred...

 

 

Link spre comentariu

Bună ziua! Între timp, am renunțat la Debian (la fel cum am renunțat și la Red Hat- se comporta la fel). Mi-am reinstalat Linux Mint 21.2 - ultima versiune- și sunt mulțumit de el. Viteza de internet este poate chiar mai bună decât sub Windows 8.

Totuși sunt curios, Debian se comportă și la alții ca la mine? Sau o fi de vină sistemul meu de calcul, configurația hardware?

Vă mulțumesc tuturor!

Link spre comentariu

Am incercat ca simplu utilizator (nu stiu sa lucrez in terminal ,nici programare) multe distributii de la Puppy la Mint ,Ubuntu etc .

Linux de curiozitate, cautand alternativa la licenta Windows , in incercarea de a creste performantele dotarilor modeste hardware avute ori pt unele aplicatii gen GParted.

Cand biosul nu avea boot de pe usb pe calculatoarele de acum 20 de ani  am fost salvat de fabulosul atunci "Plop Boot Manager"ca imagine iso pe un cd.

Stick usb "persistent" care salva o sesiune de lucru a fost un mare pas inainte.

Instalare simpla , dual boot, multiboot, virtualBox , pe hdd ori extern , finalul de obicei era la fel ,abandon pe motiv de drivere ori un update care strica tot...

Concluzia mea ,cred ca trebuie cautata distributia care se pupa cu dotarile avute si mereu trebuiesc salvate datele importante pe un drive extern.

Acum f rar folosesc boot de pe un rapid ssd extern unde am instalat Ubuntu-la ultima accesare functiona f bine si pe laptop si pe desktop.

 

 

 

 

Link spre comentariu

Pai sistemul din masina virtuala vede un hardware "virtual", ce se poate configura din masina virtuala, tot sistemul gazda comunica direct cu hardware-ul, adica cu placa de retea cu probleme. Daca ai windows ca sistem gazda va merge si linux pe acelasi pc instalat in masina virtuala.

 

UIte in cazul meu VirtualBox vede ca placa de retea una de la Intel, care nu e tot aia cu cea reala. 1305646483_Capturdeecran2023-12-31154605.thumb.png.787494e89315e039999c9982288c8d61.png

Link spre comentariu

Cand iti prinzi mintea cu linux, treaba este complicata. Pe acelasi pc, am instalat kali linux si parrot os.

Video este un gt740 , pt ca aia am pe moment. In kali mergge cu diverele nvidia 470 tesla fara probleme.

In parrot, am pierdut cred ca 6 ore sa instalez dependencies.

Teoria chibritului cu linux. Sunt ambele bazate pe debian, Dar se comporta diferit. Si ambele sunt la vers bookworm. Dar unul merge si unul da si nu acum. Trebuie sa postez video ca sa ma intelegeti.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, antemir a spus:

Poate gresesc, dar eu stiam că sistemul gazda (softul de virtualizare) prezinta VM caracteristicile hardware ale placii existente fizic.
Așa ca VM instaleaza driverul corespunzator chiar daca accesul la placa de retea se face prin softul de virtualizare.
Nu este așa ?

 

 

 

Nu, nu este asa.  Nici nu sunt vizibile componentele hardware ale sistemului in interiorul masinii virtuale. Prin urmare nici driverul corespunzator nu are cum sa se instaleze.  Softul de virtualizare prezinta el ceva componente "hardware" simulate.

 

Sunt ceva trucuri sa redirectionezi porturile USB, clipboardul si alte chestii in interiorul masinii virtuale, dar e doar un "truc" ce functioneaza.

Link spre comentariu

Pt mine Linux pe VM a dus mai devreme sau mai tarziu la complicatii ,idem cu dual boot -de baza ramanand tot Windows .

Totusi consider ca e f bine,util sa avem la indemana si un stick,drive usb bootabil cu o distributie de linux preferata.

Alegerea se face dupa competentele fiecaruia, eu am preferat sa optez pt varianta care stie toate driverele necesare, care are LTS (long time support),face singura update necesar si are sustinere pe forumuri.

 

 

 

Link spre comentariu
Acum 7 ore, Costa a spus:

Pt mine Linux pe VM a dus mai devreme sau mai tarziu la complicatii ,idem cu dual boot -de baza ramanand tot Windows .

Totusi consider ca e f bine,util sa avem la indemana si un stick,drive usb bootabil cu o distributie de linux preferata.

Alegerea se face dupa competentele fiecaruia, eu am preferat sa optez pt varianta care stie toate driverele necesare, care are LTS (long time support),face singura update necesar si are sustinere pe forumuri.

 

Asa este. In vm este complicata situatia. O sa vada gen placa grafica ca si igpu. Eu folosesc proxmox in general.

Si da, este problema cu passthru la unele device-uri. Exista solutii , dar cu multa bataie de cap.

 

 

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări