Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transformare din .bas in .hex

Postări Recomandate

Așa cum v-am transmis pe WhatsApp, încă de ieri, trebuia sa încercați acest program (AVRDUDE + GUI pentru Windows) https://blog.zakkemble.net/avrdudess-a-gui-for-avrdude/ Am testat varianta portabila si pe Win10 a funcționat din prima împreuna cu o clona USBASP si un ATmega168. Mă așteptam sa am ceva probleme pe Win10 dar nu a fost cazul, nu mai folosim programatorul asta de câțiva ani deoarece am ceva mai nou.

In primul rând trebuie verificat daca software-ul comunica cu programatorul Dvs. Din poza părea o alta clona de USBAsp deci trebuie sa fie in regula. Puteți selecta microcontrolerul ATmega328P sau mai simplu dați pe DETECT, daca citește corect semnătura MCU-ului sigur o sa-l selecteze automat. După asta trebui sa dați READ doar la fuse bits si sa-i comparați cu ce v-am spus ca are neamțul in proiect, abia după ii setați corespunzător si dați WRITE cu atenție la bitul SPIEN exact cum a zis si neamțul.

Informația cu  timpul mare de inițializare (warm-up GPS) am aflat-o de la Dvs. doar după ce v-am întrebat de asta si după ce in prealabil simulasem proiectul, ideal este ca astfel de detalii sa fie date încă de la început chiar daca nu părea ceva important.

Astfel de probleme se rezolva cu un mare consum de timp prin intermediul forumului, adică postări la intervale de ore / zile, dar se pare ca nici pe WhatsApp nu am reușit sa comunicam mai rapid. Telefonic încă nu se pot programa microcontrolere si nici oferi link-uri, software ..

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

La multi ani !

Am fost plecat citeva zoile si nu am mai incercat nimic.

De acord ca codul bas si hex functioneaza numi ca la mine varianta cu nano merge perfect pe cind cea cu atmega328 afiseaza meniul dar cu pauza mare (cam 30 secunde) intre submeniuri, normal este 6 secunde si nu citeste modulul GPS.

Nu ma deranjeaza acest lucru deoarece voi folosi varianta cu nano. Aici mai este o problema : am mai multe module GPS (toate NEO-7M), doua au USB iar celalalt nu are. Am vizualizat datele NMEA pe un monitor si se vad tramele corect. In schimb pe controlerul cu nano nu se afiseaza decit datele de la cel fara USB, de la celelalte doua nu se vede nimic. Interesant este ca unul dintre ele este identic cu cel folosit de neamt. Cred ca trebuiesc programate cu u-blox dar ramine de vazut.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări