moshu flo Postat Decembrie 26, 2023 Partajează Postat Decembrie 26, 2023 Dupa ce m-am tot ciocnit de problema acoperirii cu semnal wifi, am primit sugestia sa incerc un sistem tip mesh. Furnizorul meu de internet (RCS-RDS) avea atunci un router mesh, de la Huawei, oferit pentru testare. Cica ar fi avut performanta mai buna decat routerul cu interfata optica din dotarea initiala, dar nu a fost cazul. Momentan, nu mai au sateliti de la Huawei, sa extind reteaua, asa ca mai asteptam. Intre timp, o cunostinta m-a cadorisit cu o pereche (baza + satelit) de la Orbi (RBR50). Calul de dar... are pentru fiecare cate un alimentator de 12V 3,5A, (peste 40W??) mentionata si pe placa aparatului! Pentru testare, am incercat sa descarc de pe site-ul Orbi un programel de setup, dar am primit mesaj de eroare la incercarea de a-l instala in computer. Unitatea de baza nu se cupleaza la internet, prin portul de cablu in care era cuplat Huawei-ul, si nici calculatorul nu se poate conecta, probabil trebuie programul de set-up ca sa poata fi "vazut"... Am mai facut setari in alte rutere, cu niste ani in urma, insa nu am alta experienta de retelistica. In concluzie: Echipamentele Orbi nu sunt cumva prea vechi, si sau prea mari consumatoare ca sa merite incercata instalarea unei retele mesh? Sa incerc oare sa schimb la rds echipamentul Huawei cu altceva? (parca aveau ZTE mai nou) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum