revox Postat Decembrie 26, 2023 Partajează Postat Decembrie 26, 2023 (editat) Salutare si sarbatori fericite. Povestea incepe asa: una bucata gard necesita ajustari. Prezinta rugina. Si stau in dubii intre asta: Steinhaus PRO-MIG100 si asta: Steinhaus PRO-IW160X MMA MMA-ul are avantajul ca e foarte compact si usor (~4kg vs 13kg), fugi cu el in carca. Ieftini electrozii, 160A. MIG-ul nici nu stiu daca are avantaje, poate doar curiozitatea de a avea asa ceva dpdv tehnic. Si poate usurinta de a manevra punctul de sudura. 90-100lei rola de sarma. Daca se poate, am rugamintea la opinii obiective 100%. Nu din categoria “eu am d’asta si e cel mai bun”. Multumesc frumos. Editat Decembrie 26, 2023 de revox Link spre comentariu
Barbu Andrei Postat Decembrie 26, 2023 Partajează Postat Decembrie 26, 2023 Avantajul aluia cu sarma, e ca poti suda si table mai subtiri si mai ales plasele de sarma galvanizata. Mai acum vreo luna de zile am avut de sudat niste teava de 1.5mm si cum nu am mai avut sarma, am sudat cu electrod de 2,5. Tevile fiind pozitionate aiurea, abia le-am sudat. Le taia intr-una, indiferent ce amperaj selectam. PS- 46 lei rola de sarma in punga vidata. Nu am observat nici o diferenta intre asta si cea de 100 lei. PM pt magazin sa nu se considere reclama. Link spre comentariu
revox Postat Decembrie 26, 2023 Autor Partajează Postat Decembrie 26, 2023 (editat) Hmm, un punct de vedere pertinent. Ca pe lateral si spate am plasa zincata sudata.. si nu se stie niciodata. Ce ma ‘necajeate’ la MIG e ca trebuie sa fie curata zona de sudura. Pai ma apuca bațul daca trebuie sa curat zonele de sudura la gard. :)) later edit Da, vad ca se gasesc role si la 35 lei de 0.9 (1kg). Acum stau in dubii si mai rau. :-? Editat Decembrie 26, 2023 de revox Link spre comentariu
Elservius Postat Decembrie 26, 2023 Partajează Postat Decembrie 26, 2023 D-nule @revox, din ce scrieți eu înțeleg că doriți să vă rezolvați problema într-un mod cât mai ieftin posibil. Dacă ați citit ce s-a scris pe aici măcar în ultimul an sunt sigur că aveți o părere cât de cât corectă formată. Eu vă sfătuiesc să țineți cont de alegerea făcută de către domnul Doru. Dumnealui cred că a făcut cea mai bună (cele mai bune) alegere (alegeri) pentru un buget minimal și niște aparate care să funcționeze bine și corect. Mult succes în decizia pe care o veți lua! Link spre comentariu
revox Postat Decembrie 26, 2023 Autor Partajează Postat Decembrie 26, 2023 Da si nu, nu sunt adeptul lucrurilor ieftine (de avarie). Dar nici nu vreau sa investesc intr-un aparat ce l-as folosit 1 data pe an. Iar retusul de care vorbesc consta in cateva urechi ale ramei (ce tine plasa) care s-au desprins de stalpi. Deci nimic wow. Motiv real nu am sa imi cumpar, am pe putin 5 cunostinte ce m-ar ajuta (fie imprumutat aparat, fie sa faca ei remedierea). Dar imi place sa am ‘cate putin’ din fiecare. Din categoria, orice om prevazator.. are-n curte un tractor. Singura chestie reala ce ma atrage la MMA e form factorul, extrem de compact. Imi plac lucrurile compacte. Link spre comentariu
Elservius Postat Decembrie 26, 2023 Partajează Postat Decembrie 26, 2023 D-nule @revox, mie personal îmi plac sculele de care mă pot folosi oricând doresc și am nevoie; și de asemenea respectivele scule să nu trebuiască să fie bibilite și reglate continuu. Adică dacă am nevoie de scula respectivă astăzi și după aceea timp de un an nu o mai folosesc, atunci când după un an o pun din nou la treabă doar să o iau și să îmi fac treaba cu ea fără ca să facă figuri. Deasemenea dacă lucrez cu ea zilnic câte 8 ore (exceptând sărbătorile) timp de câteva luni, să nu trebuiască să îi fac altă "întreținere" și reglaje decât curățarea de praf și alte mizerii. Acum, referitor la link-urile puse de d-voastră, eu nici nu m-aș uita la "MIG-ul" respectiv și foarte probabil că aș alege alt invertor pentru sudura cu electrozi înveliți. Link spre comentariu
revox Postat Decembrie 26, 2023 Autor Partajează Postat Decembrie 26, 2023 Daca aveti o sugestie pana-n 800lei, va ascult. Ma uitasem la Dedeman (un Stanley), dar e 1000lei si nu are ventilator din ce am citit.. nu as vrea ceva fara racire. Link spre comentariu
Elservius Postat Decembrie 26, 2023 Partajează Postat Decembrie 26, 2023 După cum am scris mai sus, studiați ce și-a cumpărat domnul Doru, din ce motive și cu ce scop. Link spre comentariu
BRANCA Postat Decembrie 26, 2023 Partajează Postat Decembrie 26, 2023 revox.Orice variantă alegi,dacă e vorba de sudură pe tablă de gard,problema nr unu e curățirea ulterioară de rugină! Ştiu gardul unei rude,cam de 30 m,cu ştacheți din tablă prinşi cu sudură,care au cerut vreo 3 revopsiri în 10 ani!O cârcă de bani pentru manoperă şi vopsele!!Parcă se vede şi acum deja un început de rugină... Beleaua este că în condiții domestice nu prea poți face sablare. Eu ți-aş sugera să cauți o soluție de gard fără sudură,fie că o fi cu tablă,fie cu panouri metal,ş.a.m.d... Link spre comentariu
revox Postat Decembrie 26, 2023 Autor Partajează Postat Decembrie 26, 2023 M-am gandit si la prindere mecanica cu d’astia: https://www.hornbach.ro/p/colier-din-sarma-zincata-140x3-mm/5611566/ Eventual sa aplic apoi o ‘ancora chimica’. Oricum n-are unde sa plece, ca e doar o rama de 180 pe 100. Iar interiorul e cu plasa impletita. Cautam si eu motiv sa cumpar aparat de sudura. :D Link spre comentariu
BRANCA Postat Decembrie 26, 2023 Partajează Postat Decembrie 26, 2023 revox.Am înțeles...Dacă o să te uiți în colecția ta de scule şi aparate probabil o să descoperi că unele nu le-ai mai folosit de cel puțin câteva luni! Asta e cu utilizarea sculelor în stil hobby...În general le iei pentru o utilizare imediată şi apoi zac. Link spre comentariu
Elservius Postat Decembrie 26, 2023 Partajează Postat Decembrie 26, 2023 D-nule @revox, dacă căutați motiv să cumpărați aparat de sudură și pe baza a ceea ce ați scris că ați dori de la respectivul aparat și aveți nevoie în general să sudați, eu m-aș orienta către un invertor cu sârmă cu autoprotecție, care admite bobină de maxim 1kg și cu un preț cuprins între 500 și 1000 de lei. Dat fiind faptul că acum trăim în vremuri "democratice", plus alți factori circumstanțiali, oferta este bogată. Deasemenea, de acum până la începutul primăverii sunt în general prețuri corecte la aparatele de sudură. Deci aveți timp să studiați oferta și să faceți o alegere cât mai bună. Mie personal mi-a plăcut mult cum merge modelul de invertor de la Lidl, cumpărat și de domnul Doru; am avut ocazia să mă "joc" puțin cu unul astă vară. Nu cred că la 500 de lei, cât costa unul, se poate găsi altul mai bun. Dar bineînțeles că până la 1000 de lei pot fi altele mai calitative. Numai bine și sărbători cu bucurie! Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Decembrie 26, 2023 Partajează Postat Decembrie 26, 2023 (editat) Daca ar fi sa iau acuma aparat de sudura as lua oricum un MIG/MMA. Cred ca cea mai buna oferta la aparatura de amatori este aici: https://www.weldmaster.ro/aparate-de-sudura-mig-mag As lua neaparat ceva gas/no gas si cu rola D200, 5kg, asa iesi mai bine daca ai mult de lucru. De la 135ST in sus. Ca sirma fara gaz, Lidl are buna daca o gasesti insa doar la role mici, D100. Se rupe interiorul si se potriveste pe suport mecanism de rola mare, D200 La pret cred ca este aproape ca asta: https://alloy.ro/sarma-tubulara-fara-gaz https://docs.google.com/spreadsheets/d/e/2PACX-1vRJ9ZHZ1K1ZXEmfSpvW9Hc308C_cYFuKIa1o9y1Xr3VRX6hu2J5f_q-MXKFLT5PUQ/pubhtml?gid=301666305&single=true Nu punem pentru reclama link-uri, punem pentu a ne ajuta unii pe altii sa gasim ce-i mai bun si eficient financiar. Editat Decembrie 26, 2023 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
amudsen Postat Decembrie 27, 2023 Partajează Postat Decembrie 27, 2023 Pentru hobby, daca nu sudezi in fiecare zi, ia un MMA (cat de ieftin), sudezi si tabla cu el (asta dupa ce iti dai mana un pic si te prinzi ce si cum). Evident de la un magazin care iti ofera garantie si te poti duce cu el direct (fara a expedia cu un curier, etc.). Daca iti faci treaba in termenul de garantie ti-ai scos banii. Link spre comentariu
modoran Postat Decembrie 27, 2023 Partajează Postat Decembrie 27, 2023 Dar ce are curierul ? Pentru ce insisti sa te duci intr-un magazin fizic si apoi sa-l expedieze ei tot prin curier mai departe la service ? Daca firma nu e serioasa iti refuza oricum garantia, curier sau nu. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum