Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ATmega-depasire V input ADC

spinach

Postări Recomandate

Salutam cu respect,I-mi pun urmatoarea intrebare : - ce se intimpla daca depasim nivelul de tensiune pe o intrare analogica la care s-a nominalizat un maxim prin Vref ? -in documentaia de producator se specifica sa avem maxim intrare analogica egal cu Vref (Vref<= Vcc ) -este nevoie de limitare hard a tensiunii de intrare pentru maxim Vref ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• spinach

3

• bogdan_

2

• XAN77

1

Top autori în acest subiect

eu am aplicat tensiuni ceva mai mari decat referinta de 2,56. iti citeste aproape maxim, ca si cum ai aplica 2,56V. Dar nu cred ca ar trebui sa depasesti tensiunea de alimentare.unde stii ca exista pericolul sa fie depasita, mai pune un zenner intre intrare si pin, de 4V7,5V1, 5V6 etc, eventual si o rezistenta intre sursa si intrare pentru limitarea curentului.

Link spre comentariu

A pastra un maxim de Vcc cred ca este de normal inteles . Problema este ce se va scrie pe intrarea respectiva cind depasim Vref ;vom avea in permanenta scris valoare = cu Vref pentru valoare cuprinsa intre Vref si Vcc sau poate ca se scrie zero sau alta valoare ?

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări