Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare radio pentru zone cu recepție slabă.

cipriyan123

Postări Recomandate

In primul rand Crăciun fericit. As dori o recomandare de aparat de radio sau tuner pentru a fi folosit intr.o zona in care recepția radio este dificila. Poate fi un aparat de radio sau un tuner-am amplificator și boxe. Am înțeles că radiourile din anii 70-80 ar fi potrivite,erau lucrate cu simt de răspundere și se descurcau și în zone cu semnal radio slab.

Orice sugestie ar fi binevenita,singura rugăminte ar fi sa fie vorba de aparate sau mărci care inca se mai găsesc la vânzare. Poate mă ajută și cineva de pe forum,care ar avea de vânzare un model sensibil.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cipriyan123

5

• doru3160

4

• antonvasileeee

4

• validae

3

As vrea și Am și Fm. Acum am un radio mai vechi ITT,am și fm,i.am pus un fir exterior ca antena ( legat de antena telescopică a aparatului)dar tot nu prea s.a îmbunătățit recepția(pe Fm...)

Editat de cipriyan123
Link spre comentariu

Pentru FM amplificator de antena auto din dezmembrari cu alimentare 12V .

Pentru AM (UL si UM ) unde receptia se face cu antena de ferita incorporata doar rotirea aparatului in plan orizontal ,

pentru US se schimba datele problemei .

Editat de antonvasileeee
Link spre comentariu

Daca esti in "groapa" nu prea te ajuta amplificatorul pe FM. N-are ce sa mai amplifice.

Pentru lungi si medii poti bobina cateva spire pe bara de ferita si legi un capat la o antena externa. Celalalt la masa aparatului. 

Link spre comentariu
La 25.12.2023 la 19:32, yo9hrb a spus:

Pentru lungi si medii poti bobina cateva spire pe bara de ferita si legi un capat la o antena externa. Celalalt la masa aparatului. 

mai sunt statii pe UL/UM?

RR

Link spre comentariu

Încercați și un radio DAB (Digital Audio Broadcast) cu antenă externă.Măcar cu unul împrumutat, să vedeți dacă aveți semnal suficient.Nu știu dacă la noi se emite...

Link spre comentariu

Oricum dacă e liniște pe UUS atunci pe DAB+ sigur e și "mai liniște".

Nu am înțeles de la autorul subiectului cu ce alte aparate de radio a mai incercat și pe ce lungimi de undă? 

Link spre comentariu
Acum 7 ore, BRANCA a spus:

Radio Timişoara  AM pe 630 khz nu mai există??

Probabil ca emite cu putere limitată. Si al nostru pe 1048 khz încă poate fi auzit, dar nu mai stiu pe ce distanță. Când era pe val, s-a consemnat recepție din deșertul Sahara. Acum s-a mutat pe FM, dar mai este si pe UM. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări