Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema conectare semnal stereo la o singura boxa (mono)

o2m

Postări Recomandate

Salut,

vreau sa conectez o boza activa cu intrare XLR (deci o sa ascult mono) la o iesire stereo (placa audio pc cu jack 3,5 / iesire controler dj cu 2 rca).

Care este schema corecta de conectare?

Cumva: pin 2 XLR (+) la ambele + ale semnalului stereo si pin 1 + 3 XLR la - semnal stereo? Este corect?

Multumesc

PS

Am cumparat 2 cabluri de la magazine "specializate", iar cand am verificat corespondenta, par complet gersite:

1.

pin 1 (Ecran) XLR -> (+) rca st

pin 3 (-) XLR -> (+) rca dr

pin 2 (+) XLR -> (-) rca st + dr

2.

pin 1 (Ecran) XLR -> (+) jack st + dr

pin 3 (-) XLR + pin 2 (+) XLR -> (-) jack

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• o2m

6

• sonic11

4

• mannx

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

12 hours ago, sonic11 said:

Pinul 1 și 3 la masa RCA și pin 2 la centru RCA.

Asta este ptr 1 XLR la 1 RCA

Dar pentru 1 XLR la 2 RCA care este schema (iesire stereo si intrare intr-o singura boxa)?

Link spre comentariu
2 hours ago, sonic11 said:

Un xlr= un canal mono balansat deci trebuie două astfel de cabluri

Stiu, dar am doar o boxa activa (deci un singur conector xlr) si suficient de puternica pentru o petrecere intr-un spatiu mai restrans. Este exclus sa cumpar a 2-a boxa. De aici intrebarea: cum leg un semnal stereo la o singura boxa cu intrare balansata?

Link spre comentariu
Acum 54 minute, o2m a spus:

Stiu, dar am doar o boxa activa (deci un singur conector xlr) si suficient de puternica pentru o petrecere intr-un spatiu mai restrans. Este exclus sa cumpar a 2-a boxa. De aici intrebarea: cum leg un semnal stereo la o singura boxa cu intrare balansata?

Unește cele două canale de vine de la sursa aubio între ele prin două rezistente de 470....1k

Sau cum este in poza

1068255-mono cable 2.jpg

Link spre comentariu
31 minutes ago, validae said:

Se însumează semnalele stereo prin sumator rezistiv pe intrarea mono.

Se gaseste prin magazinele de muzica? Are o denumire anume? Nu am gasit la o cautare rapida.

Momentan am un cablu a carui configuratie este descrisa mai jos (incerc sa uploadez o imagine din google photos, dar nu accepta link-ul, nu stiu unde gresesc...):

pin 1 (Ecran) XLR -> (+) rca st

pin 3 (-) XLR -> (+) rca dr

pin 2 (+) XLR -> (-) rca st + dr

Boxa primeste semnal. Daca decuplez unul, sau celalalt rca se aude mai incet si mai "infundat" decat atunci cand sunt conectate ambele rca la iesirea audiuo (controler dj). xlr-ul este conectat la boxa

Risc sa stric ceva utilizand acest cablu?

Sau?

Multumesc

Link spre comentariu
7 minutes ago, sonic11 said:

Unește cele două canale de vine de la sursa aubio între ele prin două rezistente de 470....1k

Sau cum este in poza

1068255-mono cable 2.jpg

As prefera sa cumpar dispozitive gata de utilizare. Stiu sa lipesc 2-3 fire, dar prefer un lucru gata facut si de un producator cat de cat ...

Am masurat acum cablul meu si este sarma "chioara". Nu are rezistente incorporate

Link spre comentariu

Profesional, prin însumarea canalelor ar rezulta un un câștig de 6db peak. Rezistențele echilibrează semnalul pentru a păstra același nivel. 

La amatori, rezistențele sumează semnalele și evită punerea în paralel a ieșirilor sursei despre care nu știi mare lucru.

Nu se strică nimic.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări