Blacksmith Postat Decembrie 30, 2023 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2023 Am gasit modelul de la ACS724. Ne auzim peste 1 ora, dupa ce se termina simularea, sa vedem decizia... Spuneti o rugaciune pentru mine. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Decembrie 30, 2023 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2023 (editat) Mda... Nu stiu cum sa-l introduc in schema mea. Integratul asta scoate o tensiune de 200mV/A incepand de la 500mV sau 2.5V la 0A, in functie de ce varianta alegi. Daca amplific sau divid se modifica si pragul de zero si se strica tot... Editat Decembrie 30, 2023 de Blacksmith Link spre comentariu
Blacksmith Postat Decembrie 30, 2023 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2023 L-am nimerit pana la urma... Merge ok. Dar nu pot sa simulez in Tina-TI ca nu e compatibil modelul ACS. Iar in LTSpice nu merge modelul convertorului. Asa ca nu am de unde sa stiu daca va merge sau nu... O sa-mi comand unul si am sa incerc direct pe circuitul real. Link spre comentariu
cristi7521 Postat Decembrie 31, 2023 Partajează Postat Decembrie 31, 2023 @Blacksmith care este diferenta intre sunt 0.1R si senzorul ACS, de ce poti pune ACS si sunt nu poti? La un curent de 1.5A pe sunt aveai o cadere de tensiune de 150mV, destul de mica. Daca totusi era mare puteai sa scazi valoarea suntului la 0.01R si caderea de tensiune scadea la 15mV. E adevarat ca la ACS ai cadere de tensiune de doar 1.8mV, dar totusi functionarea este la fel iar caderea de tensiune din punctul meu de vedere este prea mica ca sa conteze la incarcarea bateriei, chiar si cea de 150mV. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Decembrie 31, 2023 Autor Partajează Postat Decembrie 31, 2023 Nu este vorba de caderea de tensiune de 150mV cand se incarca bateria. Eu vorba ca nu stiu cum va reactiona circuitul util care se alimenteaza apoi din baterie dupa ce este incarcata, daca are o rezistenta inseriata pe minus. Sarcina utila merge pana la 8-10A. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Ianuarie 3 Autor Partajează Postat Ianuarie 3 Am facut cablajele pentru 3 versiuni de incarcator. 2 variante in comutatie si una liniara. Din 3 trebuie sa mearga macar una... Link spre comentariu
Blacksmith Postat Ianuarie 17 Autor Partajează Postat Ianuarie 17 (editat) Mi-au venit piesele si cablajele si m-am apucat de treaba. Am bagat prima data in teste convertorul DC-DC cu TPS54302 in varianta simpla, fara limitare de curent (ca n-am mai avut timp sa lipesc si partea de curent, o fac maine). Merge foarte bine, nu se incalzeste decat putin la 1A, are riplu de maxim 50mV si nu scade in sarcina (poate doar 10-20mV). Ce ma surprinde este ca riplul la iesirea dupa prima bobina este identic cu cel de dupa al doilea filtru. Nu ar fi trebuit sa-l mai atenueze ? Alta chestie ciudata e ca are randament peste 100% ! La intrare avea 16.5V si 0.5A iar la iesire 13.8V si 1A. Cum naiba e posibil asa ceva ? Asta incalca legile fizicii... O fi venit din viitor ? Editat Ianuarie 17 de Blacksmith Link spre comentariu
modoran Postat Ianuarie 17 Partajează Postat Ianuarie 17 Nu-s bune aparatele tale de măsură ( că presupun că ai 4 bucăți , nu ) ? Link spre comentariu
Blacksmith Postat Ianuarie 17 Autor Partajează Postat Ianuarie 17 Cat de bune trebuie sa fie ? Doar e vorba de un curent DC simplu de 1A. Cata performanta trebuie ? Pana acum au mers ok si acum arata aiurea ? Cel de la sursa de alimentare e un sunt pasiv cu indicator pe ac. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Ianuarie 17 Autor Partajează Postat Ianuarie 17 (editat) O sa refac masuratorile... As mai avea o intrebare pentru maine cand ma apuc de partea de limitare de curent. E schema asta... Condul acela de 1 nF de compensare, de la opamp, era recomandat in schema cu LM2596 care merge la 150Khz. Acum, daca eu il folosesc la TPS-ul asta care merge la 400 Khz, cum ar trebui sa ajustez acest cond ? Ar trebui alta valoare ? Ce face concret acest cond ? Editat Ianuarie 17 de Blacksmith Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 17 Partajează Postat Ianuarie 17 Bănuiesc ca ai multimetre digitale. Măsurătorile sint I fluientate de zgomotul de comutație, de frecvente înalte, cu frecvente de zeci-sute de ori frecventa de comutație. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Ianuarie 17 Autor Partajează Postat Ianuarie 17 Pai zgomotul de comutatie are doar 50mV... Ampermetrul de la sursa e analogic cu ac. Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 18 Partajează Postat Ianuarie 18 Eroarea de la randament este de la masuratoare, se subantelege. Nu te baza pe aszisul "ampermetru" analogic al sursei, nimic nu egaleaza rezolutia si precizia unui multimetru bun. E deajuns pana si un singur multimetru bun ( daca nu ai ), faci masuratori pe rand cu el pastrand reglajele, sarcina si cablurile identice. Ca sa fii sigur de valorile de curent poti inseria un shunt cu plusul si masori tensiunea de pe el cu un multimetru ok. PS: Condul ala pune un pol dominant in raspunsul in frecventa al AO, scopul fiind acelasi ca la amplificatoare, adica o intersectie cu zero la un punct optim de castig si faza, unul care sa previna oscilatiile. AO lucreaza cu un semnal CC ( shuntul este dupa conzi ), deci frecventa de lucru a regulatorului e irelevanta pentru el, alegi condul dupa valorile rezistentelor din reactie, si raspunsul optim gasit, nu dupa frecventa de comutatie. Valoarea lui se optimizeaza pe osciloscop, dar tinand cont ca se lucreaza in cc, e destul de flexibil. Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 18 Partajează Postat Ianuarie 18 Acum 9 ore, Blacksmith a spus: Pai zgomotul de comutatie are doar 50mV... Ampermetrul de la sursa e analogic cu ac. Doar ala pe care-l vezi. Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 18 Partajează Postat Ianuarie 18 Zgomotul e ala pe care il arata osciloscopul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum