Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ups centrala termica

Postări Recomandate

Am un ups de 500w un generator 650w. Pot alimenta ups-ul direct din generator. Sa fiu mai detaliat. Se întrerupe curentul, bateria de 12v legata la ups tine 3 ore.Eu vreau sa alimentez ups direct la generator. Generatorul nu are stabilizator de tensiune, trebuie sa cumpăr și un stabilizator de tensiune? Va întreb pentru ca am avut situații în care sa întrerupt curentul 3 zile. 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

• 1 lună mai târziu...

Bună seara, în caz de pană rețea puteți alimenta centrala direct cu generatorul el are stabilizator de tensiune s-au mai corect spus dispune de regulator de sarcină,care modifică turația motorului termic în funcție de puterea cerută, tensiunea menținând o în jur de 230volti.

Link spre comentariu
La 28.01.2024 la 21:40, Cosmin Marian a spus:

...generatorul el are stabilizator de tensiune...

Cred ca mai degraba ,are stabilizator de turatie la sarcina variabila (desigur,in limita celor 650w) ,ca altfel ,se modifica frecventa generata ,ori pompele si alte motoare sunt concepute pentru 50 Hz!!! Nici la retea tensiunea nu este stabila si asta in limite largi ,insa frecventa este foarte  "stransa" in jurul lui 50Hz.Poate chiar mai mica de +/- 1%.

Una peste alta ,poti alimenta UPS-ul direct din generator.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări