Florin berdila Postat Decembrie 20, 2023 Autor Partajează Postat Decembrie 20, 2023 Altfel nu se poate incerca decât sa pun faza pe impamantare ''cum sa fac asa sa ia foc prăpădita de instalație '' cred ca la mișto a spus Link spre comentariu
cdinu332 Postat Decembrie 20, 2023 Partajează Postat Decembrie 20, 2023 Dumneata nu te pricepi la astfel de treburi. E bine că ai găsit soluția să faci împământare și ai rezolvat un aspect foarte important. O legi la boiler și gata. Link spre comentariu
bmwh548 Postat Decembrie 20, 2023 Partajează Postat Decembrie 20, 2023 Si la anul cand e frumos afara faci o impamantare cum trebuie. Ca surubul ala (mai ales dupa sudura) va rugini repejor. Link spre comentariu
manolo Postat Decembrie 20, 2023 Partajează Postat Decembrie 20, 2023 Da poate la dat cu catran. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Decembrie 20, 2023 Autor Partajează Postat Decembrie 20, 2023 Are vaselina de avion nu glumesc chiar asa ceva qm pus vaselina de avion și bandajat nu are șanse sa oxideze ni i în 1000 ani ''am mai pus la ceva s la 20 ani era intact Ce va întreb eu nu pot masura cu aparatul de măsură daca impamantarea e ok am citi pe bey ca ar trebui sa aibă 4ohm cum as putea sa vad cât de buna este asa îmi arata aceasta valoare de 222v și pe nul și pe impamantare Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 20, 2023 Partajează Postat Decembrie 20, 2023 Un fel de test tot poți face cu un multimetru normal: cauți un reșou-calorifer electric sau măcar fier de călcat de minim 1600-2500W, pe care-l legi între faza și impamintare. Apoi scoți totul de prin prize ca să nu ai consum și masori ce tensiune ai între nulul prizei și impamintare atunci cind ai consum de minim 1500-2500W. Dacă ai o tensiune mica de maxim 10-20V ac atunci este ok. Teoretic la consum de 2500W este permis maxim 40V diferența de tensiune dar din cauza ca nu poți face o măsurătoare precisa prin metoda asta trebuie sa ai maxim 20V. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Decembrie 20, 2023 Autor Partajează Postat Decembrie 20, 2023 Adică în timp ce leg acest consumator între faza si impamantarea mea ''masor în același timp cu voltmetru tensiunea între nulul prizei și impamantare și ar trebui sa am maxim 20 v la u consumator de 2500w ?? Link spre comentariu
Elservius Postat Decembrie 20, 2023 Partajează Postat Decembrie 20, 2023 (editat) Da, domnule @Florin berdila. Voltmetrul pe domeniul de tensiune electrică alternativă. Editat Decembrie 20, 2023 de Elservius Link spre comentariu
mannx Postat Decembrie 20, 2023 Partajează Postat Decembrie 20, 2023 În mod normal dacă ai siguranță diferențială la contor între fază și împământare nu trebuie să lumineze nici măcar un bec cu led. Sare. Chiar pe alimentarea boilerului poți monta siguranță diferențială calibrată corespunzător. Link spre comentariu
BRANCA Postat Decembrie 20, 2023 Partajează Postat Decembrie 20, 2023 Unde sunt blocurile cu 3 fire,fază-nul-împământare??Păi dacă intră în casă 2 fire îmi ziceți că sunt 3?? Link spre comentariu
Florin berdila Postat Decembrie 20, 2023 Autor Partajează Postat Decembrie 20, 2023 Nu am domnule asa ceva am afara u a de 25 A generala 'și in casa una de20A e instalație veche de aluminiu care alimentează a și prizele și iluminatul pe aceleași fire doua la nr faza nu-l '' o sa fac mâine ce a spus domnul Sesebe Link spre comentariu
franzm Postat Decembrie 20, 2023 Partajează Postat Decembrie 20, 2023 La 19.12.2023 la 14:27, validae a spus: Dacă boilerul nu ar fi legat la împământare și ai păți fenomenul descris în timp ce te afli sub duș, ai muri în câteva secunde electrocutat..... NIET! E suficient ca tevile sau macar robinetul sa fie legat la masa vanei (echipotentiere). Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 20, 2023 Partajează Postat Decembrie 20, 2023 De unde știi că nu are țevi de PPR între boiler și robinet ? Eu aveam boiler instant cu furtunul dușului scos direct din corpul boilerului.Dacă n-aveam împământare nu mai povesteam acum... Link spre comentariu
Elservius Postat Decembrie 20, 2023 Partajează Postat Decembrie 20, 2023 D-nule @franzm, vă rog să nu mă înțelegeți greșit și să nu vă supărați pe mine, am un mare respect pentru d-voastră. ECHIPOTENȚIALIZARE Link spre comentariu
cdinu332 Postat Decembrie 20, 2023 Partajează Postat Decembrie 20, 2023 Pai cu ce a greșit franzm? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum