modoran Postat Decembrie 19, 2023 Partajează Postat Decembrie 19, 2023 Da, se practică frecvent sa fie folosit nulul rețelei că împământare. Problema fatală apare când se întrerupe accidental sau inversează alt Dorel firele între ele la o intervenție ulterioară, atunci e jale . Dar oricum trebuie că instalația ta să aibă al treilea fir conectat la fiecare priza, ceea ce zici că nu e cazul . Nu trebuie să treacă prin nici o siguranță. Link spre comentariu
cdinu332 Postat Decembrie 19, 2023 Partajează Postat Decembrie 19, 2023 Acum 7 minute, modoran a spus: Da, se practică frecvent sa fie folosit nulul rețelei că împământare. Cea mai mare tâmpenie, din punctul meu de vedere. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Decembrie 19, 2023 Autor Partajează Postat Decembrie 19, 2023 Deci nui ok sa leg împământare la nulu rețelei 'cum au procedat cei de la renel la acel băiat Link spre comentariu
Elservius Postat Decembrie 19, 2023 Partajează Postat Decembrie 19, 2023 D-nule @Florin berdila, fă d-ta o pământare de cât mai bună calitate, nu te "prosti" cu firul de pământare legat la nulul rețelei. Link spre comentariu
BRANCA Postat Decembrie 19, 2023 Partajează Postat Decembrie 19, 2023 Şi noi de la bloc cu pământarea legată la nul ce facem?Unde batem țăruşul?? Link spre comentariu
Florin berdila Postat Decembrie 19, 2023 Autor Partajează Postat Decembrie 19, 2023 Da cei de la bloc au împământare pe null rețelei? Link spre comentariu
Elservius Postat Decembrie 19, 2023 Partajează Postat Decembrie 19, 2023 Din câte știu eu toate blocurile de locuințe ( cel puțin cele construite până în '90 ), au fiecare instalație proprie de pământare. Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 19, 2023 Partajează Postat Decembrie 19, 2023 Fiecare bloc are propria împământare, iar legarea nulului la împământare nu înseamnă că împământarea poate lipsi. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Decembrie 19, 2023 Autor Partajează Postat Decembrie 19, 2023 Deci nu pot face asa ceva sa leg împământarea boilerului la nulul rețelei? Link spre comentariu
Florin berdila Postat Decembrie 20, 2023 Autor Partajează Postat Decembrie 20, 2023 Dacă îmi fac impamantare o pot lega pe nulul rețelei sau trebuie separat sa fie pt consumatori ? Link spre comentariu
cdinu332 Postat Decembrie 20, 2023 Partajează Postat Decembrie 20, 2023 Împământare TREBUIE să fie SEPARATA de nulul de lucru. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Decembrie 20, 2023 Autor Partajează Postat Decembrie 20, 2023 Am rezolvat azi ''mam legat de vechea instalație de apa a comunei care nu mai este în funcțiune e de metal de pe timpul lu răposatul e în pământ și este părăsită miam adus aminte am sapat am găsit robinetul vechi am sudat un surub de fi 12 și am strâns cu cheia pe sutub fir de impamantare am făcut o comparație de voltaj între nulul casei și impamantarea mea și e identica îmi arat aceasi valoare de 221v e ok zic eu nu? Link spre comentariu
modoran Postat Decembrie 20, 2023 Partajează Postat Decembrie 20, 2023 Pai fa proba acum, baga faza pe împământarea aia și vezi daca sare siguranță. Că aparat de testat sigur nu ai Link spre comentariu
Florin berdila Postat Decembrie 20, 2023 Autor Partajează Postat Decembrie 20, 2023 Nu fac mie teama sa fac sa nu cedeze instalația ''pt ca e de aluminiu și e subțire am pe general siguranta de 25A Link spre comentariu
cdinu332 Postat Decembrie 20, 2023 Partajează Postat Decembrie 20, 2023 Nu fă asta, las-o așa. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum