manolo Postat Decembrie 19, 2023 Partajează Postat Decembrie 19, 2023 Invata sa ti telefonul pe lat cind faci poze. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Decembrie 19, 2023 Autor Partajează Postat Decembrie 19, 2023 Nu aveam cum 'poziție 'să-l țin '''''pt domnu Validae că mă intrebat de model '''''acesta este boileru care cupleaza și decupleaza Link spre comentariu
cdinu332 Postat Decembrie 19, 2023 Partajează Postat Decembrie 19, 2023 Desfa-l, curăță tot, cumpără componente originale, baftă. La intrare apă în boiler montează un filtru cu cristale pentru a reduce depunerile de calcar. Link spre comentariu
cdinu332 Postat Decembrie 19, 2023 Partajează Postat Decembrie 19, 2023 Piese de schimb pentru modelul tau. Observ ca și eu am același model la țară. Uite aici rezistentă : https://www.roinstalatii.ro/rezistenta-electrica-boiler-ariston-lydos-r-pro-r-pro-r-evo-pro-1-r-1800w-220-240v-65122273-p6411 Și termostat: https://www.roinstalatii.ro/termostat-mecanic-boiler-ariston-lydos-r-80-blu1-r-80-65117956-p7047?gad_source=1&gclid=CjwKCAiA-P-rBhBEEiwAQEXhHzyKRrQi4aNSw5qKLkQ8QiB4KPm6hP42WN5jhO1H0cQNvkoWIP6AgRoCu1QQAvD_BwE Link spre comentariu
BRANCA Postat Decembrie 19, 2023 Partajează Postat Decembrie 19, 2023 Chestia e că nu spune nimic dacă la demontat sau dacă a verificat siguranța/siguranțele termice...Poate fi perfect plauzibil ce a sugerat validae privitor la contactele de la siguranța termică. Link spre comentariu
cdinu332 Postat Decembrie 19, 2023 Partajează Postat Decembrie 19, 2023 In cazul lui poate fi posibil orice. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Decembrie 19, 2023 Autor Partajează Postat Decembrie 19, 2023 Acum lam demontat și lam curățat era jale ce a fost pe sonda de temperatura su oe rezistenta de aceea îmi decupla și cupla da mulțumesc la toți și celor care se supăra și celor care eu mu ma supăr ca îmi dau peste nas dar nu ma las pana nu ma duc pana la capăt cu ceva și va mulțumesc Plus ce a căzut de pe ea i interior pana ce am scos-o '''am curatato bine și am montat înapoi pana după sărbători o sa merg sa iau una noua acum nu mai declanseaza sta conectata pana la valoarea stabilita sa încălzească Link spre comentariu
BRANCA Postat Decembrie 19, 2023 Partajează Postat Decembrie 19, 2023 Florin berdilă.La cum arăta fix aia ți-aş fi recomandat şi eu,adică să schimbi.Proastă apă ai în zonă de depune atâta calcar!Poate ar fi bine montat şi un filtru anti calcar pe intrare,atât că e cam scumpă afacerea.Alea trebuie schimbate periodic... Link spre comentariu
cdinu332 Postat Decembrie 19, 2023 Partajează Postat Decembrie 19, 2023 Pai eu ce spuneam, bre? Scos tot afara si montat agregare noi. Daca pui si filtru polifosfat o sa tina mult mai mult. Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 19, 2023 Partajează Postat Decembrie 19, 2023 Dacă o lăsai așa exista riscul ca la un moment dat crusta de calcar ce acoperă teaca rezistenței să crape brusc și apa rece în contact cu rezistența supraîncălzită să provoace o explozie de vapori care ar fi pulverizat efectiv rezistența.Urmarea ? Dacă boilerul nu ar fi legat la împământare și ai păți fenomenul descris în timp ce te afli sub duș, ai muri în câteva secunde electrocutat..... Am pățit personal să-mi explodeze rezistența boilerului acum ceva ani.Și eram și sub duș, dar aveam împământare bună și nu s-a întâmplat nimic rău. Cu această ocazie le recomand tuturor posesorilor de boilere electrice să-și verifice periodic (la minim 1 an) rezistențele de încălzire și mai ales să aibă boilerul legat la împământare, chiar dacă locuința nu are împământare la instalație. Nu e mare deranj să dai o gaură de 8mm prin zidul băii și să tragi afară un fir de cupru de câțiva metri și cu secțiunea de 2,5mmp la care să conectezi chiar și un singur țăruș de împământare, bătut sub strașina casei sau chiar în beci.Viața unui om poate atârna de o cheltuială nu mai mare de 100 Lei..... Link spre comentariu
Florin berdila Postat Decembrie 19, 2023 Autor Partajează Postat Decembrie 19, 2023 O sa fac domnule Validae asta cu împământarea 'dar firul de împământare îl leg de boiler are un surub dedesubt și merg apoi în pământ bătând un fier ? De boiler leg impamantarea ? Link spre comentariu
cdinu332 Postat Decembrie 19, 2023 Partajează Postat Decembrie 19, 2023 Eu am împământare la prize, la toate prizele din casă. Când vine vorba de boiler, Intotdeauna , siguranța bipolară se lasă în jos când se folosește pentru duș. Cumperi în țăruș pentru împământare. Sapi adânc o groapă, apoi îl bați până când rămâne afară porțiunea de conectare a conductorului. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Decembrie 19, 2023 Autor Partajează Postat Decembrie 19, 2023 Nu are împământare la prize este instalație veche ''deci sa leg un fir de boiler și să-l leg apoi de împământare merge așa? Link spre comentariu
cdinu332 Postat Decembrie 19, 2023 Partajează Postat Decembrie 19, 2023 Ai un șurub acolo cu semnul de împământare. Acolo legi conductorul care vine de la țărușul de împământare. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Decembrie 19, 2023 Autor Partajează Postat Decembrie 19, 2023 Da domnule are ''' acum vreau sa va întreb ceva dacă este normal uni de la renel care a schimbat la cineva siguranta de afara avea împământarea firului scoasa la firida afara iar cei de la enel iau spus ca trebuie legata la null care vine de la stâlp la firul din firida de afara ''au făcut corect asa se poate lega impamantarea la null rețelei? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum