Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Boiler Ariston

Postări Recomandate

• Răspunsuri 67
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum lam demontat și lam curățat era jale ce a fost pe sonda de temperatura su oe rezistenta de aceea îmi decupla și cupla  da mulțumesc la toți și celor care se supăra și celor care eu mu ma supăr ca îmi dau peste nas dar nu ma las pana nu ma duc pana la capăt cu ceva și va mulțumesc 

20231219_130603.jpg

Screenshot_20231219-145623_Gallery.jpg

Plus ce a căzut de pe ea i  interior pana ce am scos-o '''am curatato bine și am montat înapoi pana după sărbători o sa merg sa iau una noua acum nu mai declanseaza sta conectata pana la valoarea stabilita sa încălzească 

Link spre comentariu

Dacă o lăsai așa exista riscul ca la un moment dat crusta de calcar ce acoperă teaca rezistenței să crape brusc și apa rece în contact cu rezistența supraîncălzită să provoace o explozie de vapori care ar fi pulverizat efectiv rezistența.Urmarea ? Dacă boilerul nu ar fi legat la împământare și ai păți fenomenul descris în timp ce te afli sub duș, ai muri în câteva secunde electrocutat.....

Am pățit personal să-mi explodeze rezistența boilerului acum ceva ani.Și eram și sub duș, dar aveam împământare bună și nu s-a întâmplat nimic rău.

Cu această ocazie le recomand tuturor posesorilor de boilere electrice să-și verifice periodic (la minim 1 an) rezistențele de încălzire și mai ales să aibă boilerul legat la împământare, chiar dacă locuința nu are împământare la instalație.

Nu e mare deranj să dai o gaură de 8mm prin zidul băii și să tragi afară un fir de cupru de câțiva metri și cu secțiunea de 2,5mmp la care să conectezi chiar și un singur țăruș de împământare, bătut sub strașina casei sau chiar în beci.Viața unui om poate atârna de o cheltuială nu mai mare de 100 Lei.....

Link spre comentariu

Eu am împământare la prize,  la toate prizele din casă. 

Când vine vorba de boiler,

Intotdeauna , siguranța bipolară se lasă în jos când  se folosește pentru duș.

Cumperi în țăruș pentru împământare. 

Sapi adânc o groapă,  apoi îl bați până când rămâne afară porțiunea de conectare a conductorului. 

Link spre comentariu

Da domnule are ''' acum vreau sa va întreb ceva dacă este normal uni de la renel care a schimbat la cineva siguranta de afara  avea împământarea  firului scoasa la firida afara iar cei de la enel iau spus ca trebuie legata la null  care vine de la stâlp la firul din firida de afara ''au făcut corect asa se poate lega impamantarea la null rețelei?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări