Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare radiator, incalzitor electric pentru camera bebelusului.


Vizitator

Postări Recomandate

Buna seara!

Apelez la specialistii cunoscatori de pe acest siteu daca poate sa-mi  recomande o sursa de incalzire electrica pentru camera bebelusului nou nascut, deoarece trebuie tinut cont de anumite riscuri si siguranta pentru bebelus. Mentionez ca momentan nu dispun de alte surse de incalzire.

Va multumesc , si astept recomandarile voastre.

Editat de nicu_top
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • bmwh548

    2

  • validae

    2

  • BRANCA

    1

  • Spitfire

    1

Top autori în acest subiect

Recomand cu căldură un convector electric, riscul de accidente e minim.Se pune de preferat pe un perete ca să nu poată fi doborât accidental sau să cadă ceva combustibil pe el.Chiar în caz de cade o pătură sau haină peste fantele lui, are protecție redundantă.Termostatul inclus declanșează la o temperatură dată, iar supratemperatura cauzată de o eventuală blocare totală a fantelor duce la topirea unui termofuzibil, care întrerupe total și ireversibil funcționarea rezistenței.

Am folosit ani buni așa ceva în dormitor când la bloc aveam curentul la ,,paușal,,.

Îl lăsam pornit zi și noapte cu termostatul reglat la o temperatură de circa 22*C și încă funcționează de ceva ani și la serviciu. E cel mai sigur și ieftin aparat electric de încălzire. Cel din imagine e doar un exemplu, există zeci de variante cu tot atâtea nume...dar principiul e identic, de multe ori și construcția fizică.

 

Nu recomand în niciun caz aerotermele și caloriferele cu ulei.Primele pot lua foc dacă li se blochează ventilatorul, în ciuda siguranțelor fuzibile cu care sunt obligatoriu dotate.Caloriferele cu ulei pot pierde accidental uleiul și atunci iau foc rapid, fiindcă rezistența care e imersată în ulei rămâne doar cu o peliculă subțire de ulei care atinge rapid pragul de autoaprindere.Am pățit asta la serviciu, acum vreo doi ani.

Așanumitele ,,panouri radiante,, deși foarte sigure în exploatare, sunt ridicol de scumpe, deși sunt până la urmă doar niște rezistențe înglobate în ceva ceramică sau sticlă...

Convector electric Albatros CT-21 / 20 Turbo, 3 trepte, 2000 W, 570 x 134 x 400 mm, termostat reglabil

 

Link spre comentariu

Multumesc pentru recomandare, Validae. Nu contest recomandarea facuta de tine, dar din auzite am inteles ca astfel de aparate in timpul functionarii lor antreneaza in aer o multime de particule cu praf si usuca foarte tare aerul din camera bebelusului, contribuind negativ la sanatatea bebelusului.

Link spre comentariu

Acesta e un mit urban, cum doar rezistențele ,,usucă aerul,, ? Unde se duce umezeala când ia contact cu o rezistență incandescentă ? Că în niciun caz nu se disociază în atomi de H2 și O. Cred că încă mai am niște noțiuni de fizică/chimie și nu îmi amintesc de niciun efect care ar avea ca și consecință uscarea aerului, doar dacă umezeala nu e cumva eliminată fie prin fantele dedicate din ferestre, fie prin condensarea și captarea/drenarea umidității.

De fapt în mod normal umiditatea din aer este eliminată chiar prin ziduri, doar atunci când presiunea vaporilor de apă din cameră este mai mare decât cea din exterior, camera fiind foarte bine încălzită.Iar principala sursă de umiditate e chiar respirația noastră.Asta în caz că nu ții plante, nu ai infiltrații sau nu usuci haine pe calorifer...

Poți însă compensa o eventuală scădere a umidității cu un umidificator, uscând unele din hăinuțele copilului în cameră sau pur și simplu ținând câteva plante în ghivece pe pervazul ferestrei.Îți garantez că umiditatea nu va scădea sub 40-50% astfel.

Recomand să-ți iei și un termohigrometru, dă o indicație utilă a umidității relative în cameră.

Ceva de genul ăsta am și eu, care are și o scală sugestiv colorată pe zone de confort:

[ NOU ] Termo-higrometru KERBL, 29161 [1]

Link spre comentariu
Citat

Recomand cu căldură un convector electric, riscul de accidente e minim.

Excelenta opinie, @validae. Asa stau lucrurile, convectoarele sunt cele mai sigure, usoare, simple si ieftine.

Nu recomand insa acel termometru analog, nu are viata lunga(banda aceea impreganta cu chimicale higroscopice sucomba repede) si nu e deloc precis.

ieftin si bun:

https://www.iluminat-ieftin.ro/2902/Termometru-Digital-Cu-Ceas-Si-Higrometru?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIrKqZ2pCbgwMVgYpoCR1L1Qq6EAQYASABEgJjwvD_BwE

Link spre comentariu
La 16.12.2023 la 23:45, validae a spus:

De fapt în mod normal umiditatea din aer este eliminată chiar prin ziduri, doar atunci când presiunea vaporilor de apă din cameră este mai mare decât cea din exterior, camera fiind foarte bine încălzită.

 

Si s-a strigat bingo. Eu n-am spus ca sursele de caldura electrice usuca aerul si caloriferele clasice nu-l usuca. Orice sursa de caldura va genera migrarea vaporilor de apa din aerul cald spre aerul mai rece. Pe unde se face asta? Prin peretii exteriori. Trebuie compensat cu aerisirea frecventa a incaperii (mai greu de realizat in cazul de fata) sau cu un umidificator. 

 

Edit: daca se merge pe varianta unui radiator/convector eu as cauta unul cu rezistente ceramice. Astea clasice unde nichelina este expusa au un miros specific dupa o perioada de repaos. 

Editat de bmwh548
Link spre comentariu

 Or fi alea pe ulei periculoase dar...avem unul de peste 10 ani şi nu clipeşte!

Privitor la cele cu rezistență e discutabil deoarece creşte copilul şi-şi bagă mâinile pe unde nici nu te-ai gãndi!

 Orice sursă de căldură usucă aerul.Pentru calorifere se vând mici vase în care pui apă pentru umidificare.

 Dacă te ține punga poți pune un aparat de aer condiționat.Are avantajul că vara îl poți da pe răcire.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări