Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

liniar 27MHz

yo3ihg

Postări Recomandate

Apropos de schema, ca abea acuma arunca-i un ochi peste ea...Cine a gandit invertorul ala pentru anodica?Banuiesc ca e pt auto, dar nu mai bine folosesti un tranzistor, in masina, decat o lampa care oricum nu e folosita la 100% din ce poate? Altfel, motajul va trebui sa fie extrem de robust, blindat cu tabla groasa de fier, si compartimentat, si ecranat...Si mai luam in calcul, cat zgomot o sa bage invertorul ala autooscilator, pana se descarca electroliticul de decuplare, de dupa releu. Este cuplat doar pe emisie, nu?Recomand un traf sanatos pt alimentare anodica si filamente.... macar de 100W. daca e vorba de un amplif stationar.GD DX shi in CB, atunci. eu am lucrat italia cu 2W, intr-o perioada de propagare buna pe troposfera ;)E adevarat, de atunci nu am mai prins nici o alta ocazie de asta...73!

nici nu ma gandeam sa-l fac cu invertor, ci cu traf solid, schema a fost gandita pt auto. dar cum ai lucrat italia cu 2W ca yo nici bucurestiu nu-l acopar cu 4W :prayer: , am pus un dipol in lambda/2 pe bloc si degeaba. mi-am luat o portabila in AM de curand si nu stiu sigur ce putere are, in specificatiile producatorului scrie INPUT power 5W, OUTPUT power 2,5W (asta pe treapta de hi power) cand pe toate site-urile vad 5W :smt021 . care este puterea reala din antena?????
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo3ihg

13

• MiniTehnicus

8

• yo6ial

2

• Mosu Tuti

1

Top autori în acest subiect

@nanopico: iara ai dreptate :partyman:Edit:Puterea maxima la purtatoare, in AM e de 2.5W iar in FM e de 4W, asta la noi in tara, si dupa normele IGCTI...Dupa normele europene, stiu doar de limita de 5W, in FM e clar, iar in AM, cred ca e pt modulatie de 60% (maxim?)Iar cu 5W input/2W output, e normal, randamentul finalului din statie, si al aproape oracrui amplificator din clasa A, AB, B chiar si C, e de cam 50%.Deci 50% din 5W e 2.5W...EndEditIntai, shi mai intai, aveam o antena GP in lambda/2 pe casa, la aprox 30m inaltime. Numai io stiu cum am adaptat antena aia, calare pe nisha...Shi cam 7m de fider, pana la etajul 1, la care stateam.Statia era un Stabo, nu mai shiu ce numar mai avea, si livra mai putin de 3W...Dar, asta sa intamplat demult, acum poate 7-8 ani sau mai bine...Suntem la minimum de propagare, daca inainte, cu 4-5 ani mai auzeam germanii sau rusii, de bubuiau castile pe capul meu, acuma se mai aud doar taximetristii care lucreaza pe banda asta.. in bv e doar o firma, si foloseste vre-o 2-3 canale... eu banuiesc care firma, cine i-a mai auzit, pe 4 si pe 10, shtie de cine e vb. :))Altfel, e un spectru de frecventa superb, uneori inprevizibil, si merita distractia.73, de 233PA106-Alex

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări