bloower Postat Decembrie 16, 2023 Partajează Postat Decembrie 16, 2023 (editat) Buna seara. Am facut un circuit cap-scara-cruce cu intrerupatoare de la Lexmann, iar becul nu se stinge deloc de la nici un intrerupator. Schema arata cam asa: Primul intrerupator cap-scara am legat faza la nr.2 celelalte doua fire la 3 respectiv 6. Cele doua fire pleacă la intrerupatorul cruce la nr 1 si 3 Celelalte doua fire care ies din intrerupatorul cruce nr. 4 si 6 pleaca la intrerupatorul cap-scara nr.2 Firul care iese din intrerupatorul cap-scara nr.2, pleaca la bec Nulul este legat direct la bec din doza de ramificatie. Am observat ca am faza la fiecare borna, la toate cele 3 intrerupatoare. Editat Decembrie 16, 2023 de bloower Link spre comentariu
flomar60 Postat Decembrie 16, 2023 Partajează Postat Decembrie 16, 2023 https://electrodb.ro/intrerupator-cap-scara-si-cruce/ Link spre comentariu
bloower Postat Decembrie 16, 2023 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2023 Instalația e făcută chiar dupa un filmuleț in care sunt exact aceleași intrerupatoare. Link spre comentariu
flomar60 Postat Decembrie 16, 2023 Partajează Postat Decembrie 16, 2023 Sigur undeva e o greșeală.... e posibil ca să fie conectat gresit însăși întrerupătorul cap-scară.... adică să fi gresit contactul comun al acestui întrerupător.... apoi sper că aveti culori diferite pt. fiecare fir.... altfel va trebui identificat fiecare fir si marcat la ambele capetele ca să vă fie ușor la legături.... verificați totul încă o dată! Spor! Link spre comentariu
bloower Postat Decembrie 18, 2023 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2023 La 16.12.2023 la 18:59, flomar60 a spus: Sigur undeva e o greșeală.... e posibil ca să fie conectat gresit însăși întrerupătorul cap-scară.... adică să fi gresit contactul comun al acestui întrerupător.... apoi sper că aveti culori diferite pt. fiecare fir.... altfel va trebui identificat fiecare fir si marcat la ambele capetele ca să vă fie ușor la legături.... verificați totul încă o dată! Spor! Tot e verificat. O sa cumpăr alte intrerupatoare Link spre comentariu
manolo Postat Decembrie 18, 2023 Partajează Postat Decembrie 18, 2023 Dar cele care le ai sunt defecte? Link spre comentariu
bloower Postat Decembrie 18, 2023 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2023 Intrerupatorul cruce nu funcționează, desi trece curentul prin el. De la cele cap-scara pot stinge si aprinde becul, dar de la cel cruce nu funcționează. Am testat cu un alt Intrerupator cruce si funcționează toate 3. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum