Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Circuit cap-scara-cruce

Postări Recomandate

Buna seara. Am facut un circuit cap-scara-cruce cu intrerupatoare de la Lexmann, iar becul nu se stinge deloc de la nici un intrerupator.

Schema arata cam asa:

Primul intrerupator cap-scara am legat faza la nr.2 celelalte doua fire la 3 respectiv 6.

Cele doua fire pleacă la intrerupatorul cruce la nr 1 si 3 

Celelalte doua fire care ies din intrerupatorul cruce nr. 4 si 6 pleaca la intrerupatorul cap-scara nr.2

Firul care iese din intrerupatorul cap-scara nr.2, pleaca la bec

Nulul este legat direct la bec din doza de ramificatie. 

Am observat ca am faza la fiecare borna, la toate cele 3 intrerupatoare. 

Editat de bloower
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Sigur undeva e o greșeală.... e posibil ca să fie conectat gresit însăși întrerupătorul cap-scară.... adică să fi gresit contactul comun al acestui întrerupător.... apoi sper că aveti culori diferite pt. fiecare fir.... altfel va trebui identificat fiecare fir si marcat la ambele capetele ca să vă fie ușor la legături.... verificați totul încă o dată! Spor! 

Link spre comentariu
La 16.12.2023 la 18:59, flomar60 a spus:

Sigur undeva e o greșeală.... e posibil ca să fie conectat gresit însăși întrerupătorul cap-scară.... adică să fi gresit contactul comun al acestui întrerupător.... apoi sper că aveti culori diferite pt. fiecare fir.... altfel va trebui identificat fiecare fir si marcat la ambele capetele ca să vă fie ușor la legături.... verificați totul încă o dată! Spor! 

Tot e verificat. O sa cumpăr alte intrerupatoare

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări