Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

HDDextern incompatibil cu Win.XP

george2014

Postări Recomandate

buna ziua ,,

am un hdd extern WT 4T nou cu usb3+2 +alimentare externa si partitionat in ntsf

la un alt PC cu sistem op.Win.7.

Conectat la PC-ul meu cu Win.XP nu-l vede in disc management(zero partitie)

apare in  management--disc drives ca denumire.

Cum pot rezolva problema,,?....exista vreun kit instalare??,,,drivere??

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• george2014

9

• bmwh548

5

• stryx

2

• BRANCA

1

Top autori în acest subiect

Poti incerca sa-i aloci o litera daca nu ai date importante pe el. In win7 si win10 nu pierzi datele de pe el, dar in win xp nu mai tin minte ce si cum.

Dar si asa e posibil sa nu mearga sau sa poti folosii doar 2tb cat poate duce oficial win xp.

Link spre comentariu
Acum 27 minute, stryx a spus:

Poti incerca sa-i aloci o litera daca nu ai date importante pe el. In win7 si win10 nu pierzi datele de pe el, dar in win xp nu mai tin minte ce si cum.

Dar si asa e posibil sa nu mearga sau sa poti folosii doar 2tb cat poate duce oficial win xp.

am facut o singura partitie de 800 si tot nu-l vede

Link spre comentariu

Irelevant, e vorba de limitarea totala (indiferent de numarul si dimensiunea partitiilor).

Windows XP and the original release of Windows Server 2003 have a limit of 2TB per physical disk, including all partitions. For Windows Server 2003 SP1, Windows XP x64 edition, and later versions, the maximum raw partition of 18 Exabyte’s can be supported.

Doar ca Win XP folosea un sistem antic si s-ar putea sa nu fie capabil sa citeasca structura hardului. Au scapat de problema asta de la Win 7 incoace.

Link spre comentariu

De pe site-ul producatorului (care cred ca stie mai bine decat vanzatorul):

Compatibility
  • Windows® 10+
  • Reformatting required for use with MacOS

Cum spuneam, Win XP foloseste un sistem antic, vechi si de demult care nu e capabil sa utilizeze corect hardurile de genul asta (e ceva legat de marimea sectoarelor). 

Vezi ca baietii astia detaliaza si dau si niste solutii la problema: http://www.questions4steveb.co.uk/html/Server_NAS/Hard-drives-over-2Tb_with-Windows-XP

Link spre comentariu

Ce zic cei de la microsoft:

Capacity beyond 2 TB cannot be addressed by Windows if the disk is initialized by using the MBR partitioning scheme. For example, for a 3-TB single disk that is initialized by using MBR, Windows can create partitions up to the first 2 TB. However, the remaining capacity cannot be addressed and, therefore, cannot be used.

https://learn.microsoft.com/en-us/troubleshoot/windows-server/backup-and-storage/support-for-hard-disks-exceeding-2-tb

Win XP nemodificat stie dor MBR, daca hdd-ul e in GPT e normal sa nu poata fi accesat.

Link spre comentariu
Acum 5 ore, stryx a spus:

Ce zic cei de la microsoft:

Capacity beyond 2 TB cannot be addressed by Windows if the disk is initialized by using the MBR partitioning scheme. For example, for a 3-TB single disk that is initialized by using MBR, Windows can create partitions up to the first 2 TB. However, the remaining capacity cannot be addressed and, therefore, cannot be used.

https://learn.microsoft.com/en-us/troubleshoot/windows-server/backup-and-storage/support-for-hard-disks-exceeding-2-tb

Win XP nemodificat stie dor MBR, daca hdd-ul e in GPT e normal sa nu poata fi accesat.

windousul meu cu xp vede hdd-urile  fxterne de 2t formatate ntsf,,,,am 2buc wd ,

Link spre comentariu

Tu tot n-ai inteles ca ce scrie acolo e cel mai probabil opera unui ageamiu care nu stie bine nici diferentele dintre USBuri, daramite subtilitatile sistemelor de operare?

PRODUCATORUL (adica singurul care poate da o "fisa tehnica" valabila) nu a trecut XP in lista sistemelor compatibile. Cel putin nu la modul plug and play. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări