validae Postat Decembrie 17, 2023 Partajează Postat Decembrie 17, 2023 Cred că se cere o înlocuire a mașinii, nu băgați alți bani în ea.Eu așa aș face.Am luat acum 3 ani pentru o rudă apropiată cea mai ieftină mașină de la Auchan, a fost atunci 600 Lei și cu predarea uneia vechi s-a redus la 500 Lei.Hyundai scrie pe ea. Pot spune că merge șnur și nu scârțâie sau pârțâie nimic, iar la Whirlpool-ul meu care deabia a ieșit din garanție deja îi huruie rulmenții...și am dat vreo 1400 Lei. Cred c-o să iau de acum cea mai ieftină mașină și când capătă zgomot, o dau la rabla și iau alta.Oricum Whirlpool, Indesit, Zanussi sunt aceeași Mărie cu pălării diferite.Tot o apă și-un pământ.După doar un an de folosit în bucătărie, îi apăruse deja rugina la bază.Tablă neagră ordinară, vopsită electrostatic fără tratare (curățire, decapare, grunduire). Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 17, 2023 Partajează Postat Decembrie 17, 2023 Acum 53 minute, validae a spus: la Whirlpool-ul meu care deabia a ieșit din garanție deja îi huruie rulmenții...și am dat vreo 1400 Lei. Cam așa a fost si a mea, dar cu rulmenții cred ca a fost ghinion. Sunt ok dupa atâta vreme. La rugină stă bine, are cateva locuri unde a aparut, ca defect a avut panarama aia de integrat pe sursă pocnit ca un pop corn, si dupa ce mi-au pocnit inca două , am băgat un traf cinstit si am rezolvat-o. Era abia ieșită din garantie, si la service ul lor mi-au propus sa schimbe placa. Acum e ieftină, dar atunci mi s-a parut exagerat pretul. De atunci apa, paie si bataie. Se apropie de 20 ani... fără 3. Ma pregatesc sa iau una ieftină Link spre comentariu
subasu Postat Decembrie 23, 2023 Autor Partajează Postat Decembrie 23, 2023 Am facut o comanda de motor folosit. La 60 de lei plus cateva accesorii este chiar ok. Pana la un viitor program rabla ar trebui sa-si faca datoria cu succes, numai sa nu fie nevoie sa investesc > 1500 lei, altfel apuc calea pe care ati ales-o si voi: ieftin si cat mai simplu. Revin cu detalii. Link spre comentariu
subasu Postat Ianuarie 8 Autor Partajează Postat Ianuarie 8 Update: o prima teapa, motorul fiind fix acelasi cod, dar cu rulmentii si mai uzati decat ai motorului meu...desi am specificat clar vanzatorului ca nu accept rulmentii sa fie uzati. Am returnat motorul si astept o ocazie noua Link spre comentariu
modoran Postat Ianuarie 8 Partajează Postat Ianuarie 8 Unde ai returnat, pe olx ? Se poate asa ceva ? Link spre comentariu
BRANCA Postat Ianuarie 9 Partajează Postat Ianuarie 9 Da.Se poate,da' nu ştiu dacă mai vezi banii! Link spre comentariu
PacMan Postat Ianuarie 9 Partajează Postat Ianuarie 9 Cum a rămas treaba? Poți demonta motorul să rămână doar axul cu rulmentul pe el? Sau trebuie să demontezi prima dată fulia de curea ca apoi să scoți rulmenții din carcasă și de pe ax? Poate era bine să păstrezi motorul cumpărat și să faci experimente pe el. Rulmentul huruie din cauza deformării bilelor sau uzura inelelor de ghidaj ale inelelor. O soluție pe termen scurt este să folosești vaselina amestecată cu rumeguș fin care atenuează zgomotul. Până se sparge o bilă sau sare din cușcă și ajunge rulmentul să se gripeze. Unele fulii au canal de pană, nu știu dacă este cazul aici. Dacă reușești să scoți axul cu rulmenții pe el, tai cu flexul și scoți inelele pe rând. Doar presarea unor rulmenți noi poate să fie cu probleme dacă trebuie presați în carcasa motorului și aceasta este din aliaj (zamac?), care se poate fisura sau crăpa. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 9 Partajează Postat Ianuarie 9 Acum 22 ore, modoran a spus: Unde ai returnat, pe olx ? Se poate asa ceva ? Depinde de vânzător. Dacă din asta trăiește si are dever la vânzare, atunci merge retur cu argumente serioase, nu din vina utilizatorului. Dacă e un găinar care a pus mana pe un motor si l-a listat la vânzare, de la ăla nu mai pupi nici un leu inapoi. Eu am avut o experienta din asta cu un produs venit defect, si omul s-a scuzat că nu toate produsele le ambalează el, ale lui fiind și probate, si mi-a trimis un produs functional, fara să-l ceară pe cel defect. Discutia a fost civilizată și argumentata cu poze. Omul avea o mică afacere in domeniu, si vindea si pe olx. Mai sunt si cazuri fericite. Link spre comentariu
subasu Postat Ianuarie 10 Autor Partajează Postat Ianuarie 10 Banii au intrat deja. Stiu cum sa comunic si omul a priceput ca nu e cazul sa facem circ. Evident ca era functional, doar ca huruia rulmentul. @PacManmotorul meu e demontabil, cred ca in poze se vede, doar ca s-a discutat mai sus, nu poti scoate rulmentul ala asa usor. Experimente as face cu alt tip de motor, tot cu 6 fire, am vazut cu terminatia MCA 38/64- 148/ TAT4 sau WHE3 Link spre comentariu
subasu Postat Februarie 16 Autor Partajează Postat Februarie 16 Update2: doua vesti. Prima este proasta: o a doua teapa, motor identic cu cel original are iarasi rulmentii uzati ...nu inteleg cum se pot pune in vanzare in starea asta, tinand morti8s sa zica ca "este ca nou" . Am probleme cu returnare motorului, dar sper sa nu ma git prea mult. A doua este perfecta: motor care este prezentat ca nou care chiar este ca nou! Deci se poate si asa! Terminatia acestuia din urma este MCA 38/64- 148/ TAT4, prinderea este identica, dar axul este mai lung cu 1-1,5cm, si trebuie atentie la montajul curelei, sa nu sara de pe volanta. Diferenta vine de la faptul ca provine de la o masina Consider ca acest caz poate fi inchis, ramane numai sa fiti atenti la starea a ceea ce cumparati. Multumesc pentru indrumari. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum