Elservius Postat Ianuarie 9 Partajează Postat Ianuarie 9 D-nule @adyd2000, mufa respectivă este o mufă DIN cu 3 contacte, adică cu intrare și ieșire mono; ar trebui să meargă și o mufă DIN cu 5 contacte, adică stereo, dacă nu găsiți cu 3. Link spre comentariu
adyd2000 Postat Ianuarie 18 Autor Partajează Postat Ianuarie 18 Am reusit sa integrez convertorul Convertor CCIRT/OIRT de la Jabel J288 Link spre comentariu
sonic11 Postat Ianuarie 18 Partajează Postat Ianuarie 18 Acum 8 ore, adyd2000 a spus: Am reusit sa integrez convertorul Convertor CCIRT/OIRT de la Jabel J288 Link spre comentariu
adyd2000 Postat Ianuarie 19 Autor Partajează Postat Ianuarie 19 Salut. Intrebare, cum pot gestiona interferentele de la sursele in comutatie de la spot-urile LED din tavan. Cand aprind spoturile scade drastic receptia radioului. Exista vreo solutie tehnica? Multumesc Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 19 Partajează Postat Ianuarie 19 Ba ar fi, modificarea surselor din spoturi, în loc de smps ar trebui să pui surse clasice cu traf și filtraj, plus sursă de curent constant.Dar ar cere manoperă și cheltuială cam mare... Link spre comentariu
adyd2000 Postat Ianuarie 19 Autor Partajează Postat Ianuarie 19 2 minutes ago, validae said: Ba ar fi, modificarea surselor din spoturi, în loc de smps ar trebui să pui surse clasice cu traf și filtraj, plus sursă de curent constant.Dar ar cere manoperă și cheltuială cam mare... Clar nu, ca sunt destul de multe spoturi in incaperea respectiva. Dar e ok ma descurc si asa. Speram sa fie vreo solutie tehnica care sa o pot monta in aparatul radio. Dar e clar Multumesc pentru info. Link spre comentariu
Sorin2015 Postat Ianuarie 19 Partajează Postat Ianuarie 19 Felicitari pentru realizare si peseverenta. In privinta zgomotelor te referi, desigur. la receptia unde lungi, medii si scurte. Ai un avantaj: lipsa antenei de ferita, necesitatea unei antene exterioare. Pui afara o antena filara (cel mult 4...6 metri), undeva mai departe de liniile aeriene de tensiune, perpendicular pe lungimea acestora (vei face mai multe incercari). Conectezi un capat al antenei (sau mijlocul antenei, cum ti-e mai bine la dimensiuni) la firul central al unui cablu coaxial TV, aduci cablul in camera si conectezi firul central la intrarea A, iar ecranul tresa la intrarea de masa P. Nu faci exces de lungime a cablu, pentru ca fiecare metru de coaxial inseamna o punere la masa a semnalului echivalenta cu un condensator de cateva zeci de pF (ar trebui adaptoare de impedanta, dar pentru posturi din vecinatate nu sunt mari probleme, avantajul fiind scaderea parazitilor: micsorandu-se raportul semnal-zgomot, RAA lucreaza mai lejer si reusesti sa auzi binisor postul). Mai poti scadea influenta parazitilor prin ecranarea intregii zone cu bobinele de intrare medii, lungi, scurte, folosind o cutie, o folie metalica etc. izolata electic la interior (sa nu faci vreun scurt pe acolo), conectata la masa. Radiourile cu lampi din anii '40 aveau pe peretele intern al carcasei o folie de staniol legata la sasiu in dreptul circuitelor de intrare. Link spre comentariu
Tanase Ion Postat Ianuarie 19 Partajează Postat Ianuarie 19 (editat) Se mai poate folosi un filtru emi CLCLC recuperat dintr-o sursa in comutatie pus pe alimentarea de 230v cu cablu cu 3 fire si alimentat radioul dintr-o priza cu impamantare, eu am avut problema acesta la bloc cu un radio pe lampi Philips Alfiere5 care seara vecinul de sub mine cand era in camera respectiva avand o aplica ordinara chinezeasca imi inducea brum si paraziti pe postul de radio in banda fm, am rezolvat problema aceasta cu un filtru cu 3 condesatori si 2 bobine duble (CLCLC) la recomandarea colegului @Marele Savant, am incercat si a mers, tinad cont ca si eu si vecinul de sub mine fiind pe aceiasi faza si acelasi palier, pe fiecare nivel suntem cate 3 ap si fiecare plier pe cate o faza. Cablul de alimentare care l-am pus este de 3x1,5mm² si stecher șuco, nu stiu ce balarie de sursa are acea aplica si cu ce frecventa cimuta dar ma dispera seara cand isi aprindea lumina. Acesta e radioul https://ibb.co/6JR577v Si acesta e filtrul https://ibb.co/kmLZrny https://ibb.co/NLWpg2C Editat Ianuarie 19 de Tanase Ion Link spre comentariu
adyd2000 Postat Ianuarie 19 Autor Partajează Postat Ianuarie 19 3 minutes ago, Tanase Ion said: Se mai poate folosi un filtru emi CLCLC recuperat dintr-o sursa in comutatie pus pe alimentarea de 230v cu cablu cu 3 fire si alimentat radioul dintr-o priza cu impamantare, eu am avut problema acesta la bloc cu un radio pe lampi Philips Alfiere5 care seara vecinul de sub mine cand era in camera respectiva avand o aplica ordinara chinezeasca imi inducea brum si paraziti pe postul de radio in banda fm, am rezolvat problema aceasta cu un filtru cu 3 condesatori si 2 bobine duble (CLCLC) la recomandarea colegului @Marele Savant, am incercat si a mers, tinad cont ca si eu si vecinul de sub mine fiind pe aceiasi faza si acelasi palier, pe fiecare nivel suntem cate 3 ap si fiecare plier pe cate o faza. Cablul de alimentare care l-am pus este de 3x1,5mm² si stecher șuco, nu stiu ce balarie de sursa are acea aplica si cu ce frecventa cimuta dar ma dispera seara cand isi aprindea lumina. eu, la recomandarea unui prieten am incercat filtrul acesta, dar nu are nici un efect https://www.tme.eu/ro/details/5500.2039/filtre-supresoare-altele/schurter/ Link spre comentariu
Tanase Ion Postat Ianuarie 19 Partajează Postat Ianuarie 19 La mine a functionat, ce ar avea de pierdut poate sa-l incerce extern inainte de al monta in radio si sa vada daca da randament. Link spre comentariu
antonvasileeee Postat Ianuarie 19 Partajează Postat Ianuarie 19 De cele mai multe ori zgomotul este in zona RF si este captat cum s-a mai spus in circuit de antena-acord sain FI . Nu cred ca un filtru de retea are efecte in acest caz . La tine sursa a fost la distanta si zgomotul venea doar prin retea . In cazul lui sursa zgomotului este la 2-3m si se propaga ca unde radio . Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 19 Partajează Postat Ianuarie 19 Dacă zgomotul e captat aerian (de cele mai multe ori) niciun filtru de alimentare nu are efect, ci doar relocarea aparatului afectat în afara zonei parazitate. Din păcate zgomotele sunt generate din cauza faptului că producătorii corpurilor de iluminat nu dau suficientă atenție realizării corecte și deparazitării corecte a surselor acestor corpuri de iluminat.O sursă de alimentare bine realizată nu radiază interferențe, dar poate costa ceva mai mult din cauza complicării schemei cu filtrele EMI necesare. De aceea sursele de iluminat ieftine radiază așa mult. Link spre comentariu
adyd2000 Postat Aprilie 24 Autor Partajează Postat Aprilie 24 Va salut, La radio Select 3, firul de scala FM nu il mai am. Ma puteti ajuta cu lungimea lui? Cat ar trebui sa fie de lung? arcul si cerculetul metalic + acul de scala le am. Ma intereseaa stric lungimea lui. Multumesc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum