Romulus Postat Decembrie 10, 2023 Partajează Postat Decembrie 10, 2023 Buna ziua! Am un frigider LG din trista serie linear inverter, vestite pentru fiabilitatea slaba a compresoarelor. Economice si silentioase, aceste compresoare sunt diferite de cele clasice cu piston biela-manivela, principiul lor de functionare fiind solenoid al carui piston vibreaza pe o membrana elastica de cauciuc. In timp membrana cedeaza. Inlocuirea compresorului cu unul identic este costisitoare, asa ca in lume se obisnuieste sa se faca conversia la compresor clasic. Am vizionat numeroase filmulete pe youtube care explica cum se recolteaza semnalul PWM si se aplica printr-un etaj de amplificare-redresare unui modul releu care sa comande un compresor clasic. Din pacate nu am gasit nici o informatie despre cum pot convinge placa de baza sa functioneze in lipsa motorului original, care in cazul meu are trei terminale notate pe placa COMMON, POWER, SAVE. Alte modele au doar doua legaturi la motor, dar al meu primeste un feedback de la motor si in lipsa acestuia refuza sa functioneze. Dupa deconectarea motorului ledul placii licare de trei ori. Model frigider LG GTB57PZHZD, placa EBR83949204. In lipsa unor informatii pertinente, un link spre surse de documentare pe subiect ar fi binevenit. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum