Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Convertizor la motor de hota

Postări Recomandate

• Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Citește ce scrie pe motorul hotei, decuplează firele dinspre convertizor și verifică pe un ohmmetru dacă între fiecare perechi de faze ale motorului ai aceeași valoare.Dacă nu ai aceeași valoare, ai cel puțin o fază afectată...și motorul e ars.

Ai grijă să notezi pe fire de unde le-ai scos, ca să păstrezi sensul inițial de rotație al motorului...

Dacă rezistențele bobinajelor sunt egale, atunci conectează motorul hotei direct la 380V (dacă ai rețea trifazică) sau pune alt convertizor pe hotă.Fiindcă ai convertizorul defect.

Link spre comentariu

Da domnule Validae asta am făcut chiar acum am tensiune pe toate fazele și între fiecare faza ''am măsurat și pe ohmi între înfășurarile motorului e ok 'darrrr în convertizor când pun siguranta generala îmi întra tensiune pe faze dar la ieșirea din el acele fire care pleacă spre motor nici o tensiune și îmi dădea fum '''cu câteva zile în urma spunea fetele ca a ieșit fum  și când dau comanda se aude ca un clanc și în același timp am pus și aparatul de măsură între  faze și când face clanc îmi da tensiune scurt timp 1 secunda doua el este prăjit? 

20231209_085642.jpg

Link spre comentariu

Ce e de admirat la Florin, e faptul că deși de multe ori e depășit de dificultatea lucrarilor în care se bagă, are ambiție să le ducă la capăt.Sunt pe de altă parte mulți ,,meseriași,, cu diplome înrămate, care se plafonează cu ce au ieșit din scoală, nu mai țin pasul cu evoluția tehnicii si sunt luați pe nepregatite de  chestii banale celor care nu stau toată ziua pe net doar la tiktok și păsărici.  Pentru asta eu răspund acestor amatori care au dorința de a învăța, chiar daca nu au capacitatea necesară.  

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări