Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Principii functionare statii lipit / Episodul 1 - generalitati

Postări Recomandate

• Răspunsuri 50
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Evident ca fibra sintetica se va topi si ai de munca apoi ca sa cureti.

Merge si cu celuloza (servetel)... eu folosesc asa-ceva cand fac lipituri/suduri de plastic cu letconul, pentru ca este de unica folosinta, hartia imbibata cu plastic nu o mai poti refolosi.

Cam orice care indeparteaza mecanic depunerile si nu degradeaza varful functioneaza... spre exemplu "buretele" metalic se incadreaza aici.

Fibrele naturale corespund cam toate... recunosc ca nu am incercat cu canepa sa vad daca ma bine-dispune.

Singura problema sa nu existe adausuri sau coloranti care sa se degradeze in produsi corozivi pentru varf sau toxici pentru spatiul de lucru.

Link spre comentariu

In urma discuțiilor din decembrie anul trecut m-am gandit să testez cum stă treaba cu șocul ternic și microfisurile ce scurtează viața varfurilor. Am folosit un  varf 245749, cumpărat de aici, de pe forum, de la colegul Adrian. Stația este JBC originală de 75W. De mai multe ori pe zi băgam varful in apă rece, uneori doar partea subțire, alteori cu totul, pana handpieces. Până astazi nu văd vre-un semn că ar fi afectat. Lucrez cu acel varf zilnic, am un mic service GSM. E drept că la 2-3 săptămâni aplic tratamentul pt. vârfuri, tot de la Adrian l-am cumpărat, este de la Hakko. Nu mai continui testul, eu deja am ajuns la o concluzie.

Pârerea mea e că mult contează cum este folosit letconul, dacă este manevrat ca un mic levier, e clar că vârful se fisurează la indoire.

Link spre comentariu

N-ai facut testul cum trebuie. Trebuia sa bagi virful in apa racita la -273°C, la fiecare minut.

Cum ziceam, eu consider ca asta cu virful la care se fisureaza acoperirea este un mit creat si imprastiat de distribuitorii de accesorii pt statiile de lipit.

Link spre comentariu

Corectie: varful este C245-126  

Acum 10 ore, sesebe a spus:

N-ai facut testul cum trebuie. Trebuia sa bagi virful in apa racita la -273°C, la fiecare minut.

Un motiv in plus sa nu mai continui testele.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări