icar Postat Decembrie 8, 2023 Partajează Postat Decembrie 8, 2023 Am o oarece suspiciune privind niste cabluri audio. e vorba de acestea: Pare o prostie, dar intreb: sunt sau nu, ecranate? Intreb asta deoarece, daca fac legatura intre intrarea phono si un pick-up, apare zgomot de fond. Daca sunt doar cablurile cuplate, apare zgomot de fond. Asta m-ar duce cu gandul ca nu ar fi ecranate. In "fisa de documentatie" apare asta": Intrebarea e, sunt sau nu sunt cabluri ecranate? Multumiri. Link spre comentariu
fritz_vali Postat Decembrie 8, 2023 Partajează Postat Decembrie 8, 2023 Din ultima poza... clar nu. Zilele acestea mi-am singur un cablu audio scurt cu doua jack 3,5mm tata. Si fata de unul cumparat de-a gata e diferenta majora. Inainte aveam un oarecare zgomot de fond... acum nu mai exista. Link spre comentariu
bmwh548 Postat Decembrie 8, 2023 Partajează Postat Decembrie 8, 2023 Cele mai multe mizerii moderne nu mai au "ecranul" infasurat pe firul cald, sunt pur si simplu trase in paralel. Link spre comentariu
cdinu332 Postat Decembrie 8, 2023 Partajează Postat Decembrie 8, 2023 Icar, daca te lasa buzunarul de 100 de lei, iti dau eu unul japonez de super calitate. Nu mai tin minte marca dar a fost celebra la vremea ei. Eu nu il mai folosesc ca am altele mai lungi si e foarte bun pentru chestii delicate. Link spre comentariu
icar Postat Decembrie 8, 2023 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2023 @cdinu332, nu prea ma tin buzunarele la asa ceva. Mda, am crezut ca scap de lipit cabluri ecranate (in 90% din cazuri, dupa ca am lipit contactele la mufa, constat ca nu i-am pus corpul pe fir!) O sa-mi comand niste cabluri de microfon si câteva mufe si am rezolvat treaba, cinstit, meșteșugărește! Multumiri! Link spre comentariu
cdinu332 Postat Decembrie 8, 2023 Partajează Postat Decembrie 8, 2023 Asa pățesc frecvent la ștecher. Uit să bag carcasa înainte. Mai nasol a fost la un jack stereo destul de finuț și delicat. După ce am lipit sub lupă, am văzut carcasa pe masa. Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 9, 2023 Partajează Postat Decembrie 9, 2023 13 hours ago, bmwh548 said: Cele mai multe mizerii moderne nu mai au "ecranul" infasurat pe firul cald, sunt pur si simplu trase in paralel. Se bazeaza probabil pe faptul ca majoritatea echipamentelor moderne au intrari balansate, unde ecranul e irelevant. Link spre comentariu
bolek Postat Decembrie 9, 2023 Partajează Postat Decembrie 9, 2023 Eu zic ca se bazeaza pe semnalul mare si impedanta mica de la iesirea surselor obisnuite de semnal gen telefon cd laptop dvd etc. asta face zgomotul insesizabil. La pickup sau microfon e fix invers, motiv pt care "cablul de microfon" de calitate e scump ca naiba dar e bine ecranat. Un test banal e sa bagi firele in intrarea amplificatorului si sa lasi capatul celalat in aer, punand mana pe izolatia firului. O sa bazaie mai mult sau mai putin daca nu sunt ecranate. Daca apoi bagi si mufa din capatul liber sa zicem ca e jack in iesirea sursei de semnal si bazaitul scade mult sau dispare, e cum am zis eu. Sa nu imi pun in cap audiofilii, dar "prelungitorul" de cablu tv inca se gaseste la preturi de dumping in orice bricolaj si contine cablu de cupru ecranat pe bune, chiar daca are folie de staniol si doar cateva fire peste staniol. Se taie mufele tv si se pun RCA si se obtine un cablu ok. Link spre comentariu
icar Postat Decembrie 9, 2023 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2023 @Marian, mai degraba e cum zice @bolek, impedanta mica semnal mare, poti pune si sirma de rufe! Revenind, s-a rezolvat treaba. Am avut ceva cablu de microfon, subtire, cred ca de 50 ohm, mufe tata RCA, ma lipit vreo 20 de minute si...gata! Le-am conectat, liniste totala, ca am crezut ca s-a intimplat ceva cu pick-up-ul!Nu mai e pic de bizait. Cu cablul "de fabrica", cu mufele in aer, era un bazait, ziceai ca ai pus mana pe firul "cald"! Deci problema rezolvata, pacat de bani dati pe mizeriile alea. O sa le ung cu ulei de sarpe si o sa le vind la haudiofili!!! Nu vrea cineva o pereche, hai ca-s cu contacte aurite! Vad ca la legatura intre CD/cas si amplificator, merg, nu-s probleme, nici pe redare, nici pe intregistrare. Eu zic ca, totusi, ar trebui mentionat pe fisa tehnica, sau ma rog, undeva pe langa pret, ca nu sunt cabluri ecranate! OK, multumiri! Link spre comentariu
d2134 Postat Decembrie 9, 2023 Partajează Postat Decembrie 9, 2023 (editat) Acum 2 ore, icar a spus: Eu zic ca, totusi, ar trebui mentionat pe fisa tehnica, sau ma rog, undeva pe langa pret, ca nu sunt cabluri ecranate! Au spus ca sunt cabluri ecranate sau doar ai presupus tu? Ca in cazul asta sti cum se spune: "Assumption is the mother of all fuck ups" (preupunerea e mama tuturor belelelor). Editat Decembrie 9, 2023 de d2134 Link spre comentariu
icar Postat Decembrie 9, 2023 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2023 Corect, am presupus, odata ce se numeau cabluri audio! Alfel le spunea cabluri pentru veioza, ca defapt asta sunt! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum