BRANCA Postat Decembrie 8, 2023 Partajează Postat Decembrie 8, 2023 Hai că nu înțeleg nici eu,cum să scoți 5 kw dintr-un autotraf de 2,5 kw?Îmi scapă ceva? Link spre comentariu
QQme Postat Decembrie 8, 2023 Partajează Postat Decembrie 8, 2023 (editat) Vrea sa spuna ca pe 110 V are curent dublu,puterea este aceeasi minus pierderi,aprox. 5-10%..sau vrea sa spuna ca un autotrf. este mai economic la sectiunea miezului decat un trf. normal. Editat Decembrie 8, 2023 de QQme Link spre comentariu
Marele Savant Postat Decembrie 8, 2023 Partajează Postat Decembrie 8, 2023 Hai sa-l lasam pe el sa ne spuna! Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 8, 2023 Partajează Postat Decembrie 8, 2023 Avand in vedere ca sunt bunuri de folosinta indelungata, cred ca va trebui sa faci instalatie separata, dimensionata corespunzator, si autotraful instalat in loc sigur, unde sa nu poata umbla nimeni sa modifice tensiunea pe iesire, daca e cu tensiune reglabila. Banuiesc ca ai avut in vedere ca toate cele venite merg la 60HZ si noi nu avem decat 50Hz...pe asta nu mai ai cum s-o rezolvi. Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 8, 2023 Partajează Postat Decembrie 8, 2023 Realizarea unui autotraf cu puterea însumată cerută și o instalație paralelă de prize, doar pentru sculele respective e o soluție așa de scumpă că devine cam aberantă, cel puțin pentru unul ca mine. Având în vedere că sculele alea vor fi schimbate totuși după câțiva ani și faptul că tot vei cumpăra și folosi între timp și aparate de-ale noastre pe 230V, cred că se cam exclude ca o soluție practică.Gândiți-vă ce înseamnă să tragi doar încă un rând de prize pentru 120V în toată casa, câtâ muncă și cheltuială....plus autotraful ăla care să suporte toate alea. Eu am rezolvat în cazul unui aspirator SUA de 120V simplu de tot și ieftin pe deasupra. Am montat în incinta aspiratorului (chiar sub sacul de praf) un variator de 230V/2kW recuperat dintr-un aspirator local, reglat fix la jumătate de putere, înlocuindu-i ulterior potențiometrul cu o rezistență fixă de valoare echivalentă .Placa variatorului fiind mică, nu deranja, iar răcirea triacului se făcea eficient prin aerul rece aspirat de afară. Aspiratorul a funcționat foarte bine cu această treabă.Motorul serie cu rotor bobinat nu face mare caz de cei 10Hz diferență.Vorbesc de ceva testat practic. Pentru frigider și mașina de spălat/uscat e altă treabă, acolo nu merge să le strici forma de undă cu un triac.Fiindcă frigiderul are motor cu rotorul în scurt și nu merge decât cu sinus pur, iar mașina de spălat probabil are și electronică ce e sensibilă la forma de undă și frecvență. Ar merge un autotraf dedicat doar pentru frigider, dacă frigiderul ăla chiar merită deranjul.Asta fiindcă vorbim de o putere de doar circa 300-400W.Estimez, nu știu.. Altfel, schimbi compresorul cu unul de 230V și ieși relativ ieftin cu circa 300-400 Lei. La sculele audio gen radio, combină audio și amplificator, merg modificate ușor și ieftin trafurile lor prin rebobinare sau câte un autotraf dedicat, nu costă o avere dar cumulat se adună ceva mărunțiș.Am făcut și din astea cu succes și relativ ieftin.... Pentru alte scule putem să gândim creativ, am uneori rezolvări foarte ingenioase, puneți puterile respective și detalii despre aparate... @yo2mhj ....câtă vreme modificările ți le faci doar în casă, pe distribuitorul de energie nu-l afectează asta, legal vorbind doar pe consumator.După BMP e treaba lui ce face.Dacă îți asumi riscurile, la casă poți să îți faci ce vrei tu, doar la bloc nu poți, fiindcă acolo poți afecta și alți locatari ce împart aceiași pereți... Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 8, 2023 Partajează Postat Decembrie 8, 2023 1 oră în urmă, validae a spus: Gândiți-vă ce înseamnă să tragi doar încă un rând de prize pentru 120V în toată casa, câtă muncă și cheltuială....plus autotraful ăla care să suporte toate alea. Daca omul are un fix sa le foloseasca, eu n-as avea nimic impotriva sa-l rezolv pe banii lui. Pana la urma, domnia si prostia se platesc. Prize nu-i trebuie in toata casa. Doar unde are consumatorii. Link spre comentariu
d2134 Postat Decembrie 8, 2023 Partajează Postat Decembrie 8, 2023 1 oră în urmă, doru3160 a spus: toate cele venite merg la 60HZ si noi nu avem decat 50Hz...pe asta nu mai ai cum s-o rezolvi. $7100 e un convertor de 230V 50Hz la 115V 60Hz de 125A. https://www.ultimatewasher.com/electric-converters.htm Nu cred ca e un capat de tara pentru cineva care vina din America in Romania si vrea sa schimbe aerul, nu stilul de viata. Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 8, 2023 Partajează Postat Decembrie 8, 2023 Dacă are bani gârlă...it's OK. Cu damblaua omului nu te pui...și eu aș fi dispus să-i iau banii dacă are așa de mulți.Succesul maxim e când combini pasiunea cu câștigul... Stilul de viață nu ține doar de frigiderul din bucătărie....stai să vezi când ,,americanul,, o vedea cu ce se confruntă aici, în materie de civilizație.Se va bucura doar că aici armele nu-s chiar pe toate gardurile și atentatele cu armă de foc la fel...în rest, ca-n junglă, vere. Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 8, 2023 Partajează Postat Decembrie 8, 2023 Daca era in Iasi, il rezolvam imediat si elegant... Link spre comentariu
yo2mhj Postat Decembrie 9, 2023 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2023 Este o doamnă de 71 de ani... Nu știu cât de plina de bani este, cine a sfătuit-o sa își ia electrocasnice de acolo ca sunt "mai OK" decât cele din România este român plecat acolo de aproximativ 15 ani. Acel "românaș", un fel de zugrav-mecanic, nu a ținut cont de diferențele de standarde... Ma rog, o sa vad cât costă un transformator, oricum i-am explicat toate riscurile. Link spre comentariu
BRANCA Postat Decembrie 9, 2023 Partajează Postat Decembrie 9, 2023 Convertor de la 230 la 115v 7000$??Păi de banii ăia schimbi toate electrocasnicele din casă!! Mai bine vede care aparatură are alimentare universală şi restul...out!Nu văd nici schimbarea unor motoare o chestie simplă sau ieftină... Link spre comentariu
QQme Postat Decembrie 9, 2023 Partajează Postat Decembrie 9, 2023 O solutie ieftina:un autotrf. de 2-3Kw pus pe un mic carut, cu in pe cablu la 230V,si iesire priza tipUSA,poate fi deplasat la fiecare utilaj(nu functioneaza toate odata),,,,pentru frigider trebue un autotrf. dedicat de aprox.500W. Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 9, 2023 Partajează Postat Decembrie 9, 2023 Păi am scris că frigiderul poate fi adaptat ușor cu autotraf, aspiratorul cu un variator montat înăuntru și fixat la jumate de putere, la combina audio, casetofon, radio, se pot rebobina trafurile.Astea sunt cheltuieli rezonabile față de 7000$ un convertor general, sau autotraf general pentru toată instalația...problema e la mașina de spălat, care are nevoie de putere mare și e sensibilă la forma de undă.Dacă e una mai veche, cu motor cu perii și programator mecanic, e simplu, un autotraf sau variator de tensiune și schimbată doar rezistența de încălzire, dacă e posibil... Eu credeam că-i un bărbat care are un fix pe scule americane. Recunosc, sculele americane sunt făcute cu simț de răspundere, am scris pe alt topic că am un mixer american KitchenAid, făcut în Michigan. A costat mult, dar se vede diferența față de chinezăriile de pe piață.E ceva ce lași și strănepoților... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum