Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema display tv led Samsung model UE55KU6092

ROBEERT

Postări Recomandate

Buna ziua tuturor. Am primit un tv led Samsung model UE55KU6092 si este echipat cu ecranul CY-GK055HGEV1H. Defect, ecranul. Am izolat niste pini la una din pamblici si pe jumatatea defecta a ramas cu niste dungulite fine verticale, cam fileaza imaginea ( tot pe acea jumatate ), persista mult culoarea verde ( in loc de nivelul de negru ) si pe margini de jur imprejur cam un centimetru a ramas ca un chenar. Pffffffuuuuuu, a ramas cu 11000 de " sachele ". Mai prost se poate, dar mai bine nu. Am mers cu izolarea pinilor din aproape in aproape. Are careva vreo metoda de rezolvare la acest tip de ecran?

Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ROBEERT

3

• Bercu Giuliano

2

• Gabriel_S

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Jumatatile comunica intre ele prin display,izolarea cu banda doar pe partea "defecta",metoda youtube pakistan este ineficienta,trebuie taiate traseele cu probleme si identificate cele ce fac alimentarea ambelor si la fel taiate...fiecare display este diferit,munca de sisif fara datasheet-uri.Iti las aici un video cu ceva explicatii in spaniola sudamericana.

Link spre comentariu
Acum 2 minute, Bercu Giuliano a spus:

Jumatatile comunica intre ele prin display,izolarea cu banda doar pe partea "defecta",metoda youtube pakistan este ineficienta,trebuie taiate traseele cu probleme si identificate cele ce fac alimentarea ambelor si la fel taiate...fiecare display este diferit,munca de sisif fara datasheet-uri.Iti las aici un video cu ceva explicatii in spaniola sudamericana.

Pfffffuuuuuu, o să studiez problema și vom vedea ce este de făcut. Revin cu rezultatul. Mulțani.

Link spre comentariu

Daca ambele jumatati sunt defecte poti sa-l tai cu flexul. In video de mai sus e vorba de seria TU (cele mai bune tigai ever :rade:) e mult diferit fata de ecranul din topic.

Link spre comentariu
Acum 19 minute, Gabriel_S a spus:

Daca ambele jumatati sunt defecte poti sa-l tai cu flexul. In video de mai sus e vorba de seria TU (cele mai bune tigai ever :rade:) e mult diferit fata de ecranul din topic.

Multumim mult domnu inginer.

Link spre comentariu
Acum 7 ore, Gabriel_S a spus:

Daca ambele jumatati sunt defecte poti sa-l tai cu flexul.

Jumatate este OK. Numai o singura jumatate este cu belele. Am vazut un tutorial pe youtube cum respectivul, din cate imi amintesc, a taiat undeva traseele VGL sau VGH, sau pe amandoua, nu mai tin minte exact. Eeeeeei, dupa aceasta, a aparut pe ecran miscare slow motion. Apoi, a doua procedura a fost smulgerea driverelor laterale de pe latimea cu probleme ( cred ca ecranul avea drivere laterale pe ambele latimi ). Le-a smuls de pe partea defecta a ecranului si, surpriza: ecranul a iesit 100% ok. Cel putin asa parea in filmare. Faza cu smulsul driverelor laterale am mai auzit-o, dar acum am si vazut-o. Filmuletul este aici: 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări