ROBEERT Postat Decembrie 4, 2023 Partajează Postat Decembrie 4, 2023 (editat) Buna seara tuturor. Schema acestui televizor este aici: https://tel-spb.ru/download/?brand=PANASONIC&file=Panasonic_TX-40ESR500_LA75.rar Acest tv a venit cu baretele arse si mai mult decat atat, si unul din cele 3 mosfeturi in scurt. Conform schemei, la pagina 54, se observa ca inchiderea circuitului pe aceste 3 barete se face cu ajutorul celor 3 mosfeturi ( Q7802, Q7805 si respectiv Q7806 ). In cazul de fata, mosfetul Q7805 era in scurt. Si placa este incinsa in acea zona. A mai umblat un " cizmar " in el si a carpit baretele. Eu am dat deja comanda de setul de barete si la prima vedere, s-ar observa ca am rezolvat canalul cu probleme inlocuind mosfetul cu pricina ( am mutat o bareta mai teafara pe cele trei canale si se pare ca ar functiona toate trei canale ). Ca intra invertorul in protectie dupa vreo doua secunde, asta este partea a doua, nefiind conectate toate baretele. Acum as dori sa micsorez curentul prin leduri si inainte sa trec la fapte, intreb: eu unul, as crede ca trebuiesc marite cele trei rezistoare care vin intre sursa celor trei mosfeturi si GND ( R7826, R7837 si R7835 ). Ce parere aveti? Multumesc anticipat. Editat Decembrie 4, 2023 de ROBEERT Link spre comentariu
ROBEERT Postat Decembrie 7, 2023 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2023 Buna ziua. Am cautat foaia de catalog a integratului backlight si nu exista pe net. Am gasit un site care l-ar echivala cu BD9289. Nici la acesta nu am gasit datashetul pe net. De obicei, la marea majoritate a controlerelor, pentru reducerea curentului prin leduri, se mareste valoarea rezistorului care vine in pinul Iset al controlerului ( de exemplu, la sursele Vestel din familia 17IPSXXXX echipate pe convertorul backlight cu controlerul MP3394, se mareste rezistorul din pinul 6 de la 8K2 la cca. 33K ). La acest C1ZBZ0004569, nu am vazut nici un pin Iset. In schimb, exista pinul cu numarul 7 ( CS ). Conform schemei, la pagina 54, exista lantul de componente Q7807, Q7800, R7842, R7843, R7809, R7811, R7800 si respectiv R7812. Eeeeeei, exista o cadere de tensiune pe rezistorul R7800. Aceasta se duce prin rezistorul R7812 in pinul 7 al controlerului ( CS ). Inainte sa fac prostia, intreb: dupa parerea mea, eu unul as crede ca pentru a micsora curentul prin leduri trebuie marita valoarea rezistorului R7800 de la 0,22 ohmi la cca. 1 ohm. Ce parere aveti? Link spre comentariu
modoran Postat Decembrie 7, 2023 Partajează Postat Decembrie 7, 2023 NU ai decat sa testezi, nu cred ca se arde nimic daca nu-i corect. Ai cele 2 secunde sa testezi rezultatul. Link spre comentariu
sorintv Postat Decembrie 7, 2023 Partajează Postat Decembrie 7, 2023 https://dzen.ru/a/Yo-gYpDnCGHdSZQo Link spre comentariu
ROBEERT Postat Decembrie 7, 2023 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2023 Acum 3 ore, modoran a spus: NU ai decat sa testezi, nu cred ca se arde nimic daca nu-i corect. Ai cele 2 secunde sa testezi rezultatul. Tocmai asta imi este teama sa nu parlesc baretele noi. Baretele au venit. Maine cred ca or sa soseasca si mosfeturile. Le inlocuiesc pe toate 3 chiar daca am gasit doar unul in scurt. Link spre comentariu
ROBEERT Postat Decembrie 7, 2023 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2023 Acum 1 oră, sorintv a spus: https://dzen.ru/a/Yo-gYpDnCGHdSZQo Multani pentru pont. Oi vedea ce o iesi. Revin cu rezultatul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum