Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV Led Panasonic model TX-40ES500E

ROBEERT

Postări Recomandate

Buna seara tuturor. Schema acestui televizor este aici: https://tel-spb.ru/download/?brand=PANASONIC&file=Panasonic_TX-40ESR500_LA75.rar  Acest tv a venit cu baretele arse si mai mult decat atat, si unul din cele 3 mosfeturi in scurt. Conform schemei, la pagina 54, se observa ca inchiderea circuitului pe aceste 3 barete se face cu ajutorul celor 3 mosfeturi ( Q7802, Q7805 si respectiv Q7806 ). In cazul de fata, mosfetul Q7805 era in scurt. Si placa este incinsa in acea zona. A mai umblat un " cizmar " in el si a carpit baretele. Eu am dat deja comanda de setul de barete si la prima vedere, s-ar observa ca am rezolvat canalul cu probleme inlocuind mosfetul cu pricina ( am mutat o bareta mai teafara pe cele trei canale si se pare ca ar functiona toate trei canale ). Ca intra invertorul in protectie dupa vreo doua secunde, asta este partea a doua, nefiind conectate toate baretele. Acum as dori sa micsorez curentul prin leduri si inainte sa trec la fapte, intreb: eu unul, as crede ca trebuiesc marite cele trei rezistoare care vin intre sursa celor trei mosfeturi si GND ( R7826, R7837 si R7835 ). Ce parere aveti?

Multumesc anticipat. 

Editat de ROBEERT
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ROBEERT

4

• sorintv

1

• modoran

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Buna ziua. Am cautat foaia de catalog a integratului backlight si nu exista pe net. Am gasit un site care l-ar echivala cu BD9289. Nici la acesta nu am gasit datashetul pe net. De obicei, la marea majoritate a controlerelor, pentru reducerea curentului prin leduri, se mareste valoarea rezistorului care vine in pinul Iset al controlerului ( de exemplu, la sursele Vestel din familia 17IPSXXXX echipate pe convertorul backlight cu controlerul MP3394, se mareste rezistorul din pinul 6 de la 8K2 la cca. 33K ). La acest C1ZBZ0004569, nu am vazut nici un pin Iset. In schimb, exista pinul cu numarul 7 ( CS ). Conform schemei, la pagina 54, exista lantul de componente Q7807, Q7800, R7842, R7843, R7809, R7811, R7800 si respectiv R7812. Eeeeeei, exista o cadere de tensiune pe rezistorul R7800. Aceasta se duce prin rezistorul R7812 in pinul 7 al controlerului ( CS ). Inainte sa fac prostia, intreb: dupa parerea mea, eu unul as crede ca pentru a micsora curentul prin leduri trebuie marita valoarea rezistorului R7800 de la 0,22 ohmi la cca. 1 ohm. Ce parere aveti?

Link spre comentariu
Acum 3 ore, modoran a spus:

NU ai decat sa testezi, nu cred ca se arde nimic daca nu-i corect. Ai cele 2 secunde sa testezi rezultatul.

Tocmai asta imi este teama sa nu parlesc baretele noi. Baretele au venit. Maine cred ca or sa soseasca si mosfeturile. Le inlocuiesc pe toate 3 chiar daca am gasit doar unul in scurt. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări