Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare boxe

icar

Postări Recomandate

• Răspunsuri 84
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Acum 4 minute, Nicu Daniel Toader a spus:

Am prieten care a schimbat Canton cateva perechoi.Mi se pare un sunet ok si atat.

Prietenul Dvs. nu a ascultat Canton Ergo 902 sau 1002, sigur nu comparăm cu Vulkan ca sunt din altă ligă.

Majoritatea boxelor germane sună mult bine față de concurență in raport calitate-pret.

Am avut peste 30 de perechi de boxe cumpărate fără să le ascult, numai pe baza a ceea ce am citit și mi-am dorit ca sunet.

Nu merg la "prieteni" să ascult, mi le cumpăr le testez, le păstrez pt o vreme după care le vând.

"Boala e grea" nu vă doresc sa faceți ca mine, deși am văzut că suntem mulți.

Problema este că după o vreme mergi numai în sus cu prețurile...cum a spus și dl. Shambala într-un post.

Nu merg la audiții in showroom pt că mi-e "frică" c-o să ajung ca alții cu rate la boxe.

Și tot n-am scăpat, m-a invitat cineva să ascult boxe German Physics cu blocuri de putere și preu Accuphase; încerc să nu mă mai gândesc la asta.

https://www.olx.ro/d/oferta/vand-boxe-elac-el-80-ii-IDh6V3c.html

https://www.olx.ro/d/oferta/boxe-audio-elac-el-105-iii-difuzoare-boxe-audio-de-camera-IDhS28j.html

Nu este o problemă ca boxele sunt pe 4 Ohm sau 4-8 Ohm, amplificatoarele vintage merg bine pe 4 Ohm.

Acum depinde de ce dorește dl. Icar, boxe pe compresie sau bass reflex.

Link spre comentariu
Acum 34 minute, kobold a spus:

Prietenul Dvs. nu a ascultat Canton Ergo 902 sau 1002, sigur nu comparăm cu Vulkan ca sunt din altă ligă.

Majoritatea boxelor germane sună mult bine față de concurență in raport calitate-pret.

Am avut peste 30 de perechi de boxe cumpărate fără să le ascult, numai pe baza a ceea ce am citit și mi-am dorit ca sunet.

Nu merg la "prieteni" să ascult, mi le cumpăr le testez, le păstrez pt o vreme după care le vând.

"Boala e grea" nu vă doresc sa faceți ca mine, deși am văzut că suntem mulți.

Problema este că după o vreme mergi numai în sus cu prețurile...cum a spus și dl. Shambala într-un post.

Nu merg la audiții in showroom pt că mi-e "frică" c-o să ajung ca alții cu rate la boxe.

Și tot n-am scăpat, m-a invitat cineva să ascult boxe German Physics cu blocuri de putere și preu Accuphase; încerc să nu mă mai gândesc la asta.

https://www.olx.ro/d/oferta/vand-boxe-elac-el-80-ii-IDh6V3c.html

https://www.olx.ro/d/oferta/boxe-audio-elac-el-105-iii-difuzoare-boxe-audio-de-camera-IDhS28j.html

Nu este o problemă ca boxele sunt pe 4 Ohm sau 4-8 Ohm, amplificatoarele vintage merg bine pe 4 Ohm.

Acum depinde de ce dorește dl. Icar, boxe pe compresie sau bass reflex.

Da.Aveti dreptate.Eu am tot ascultat de prin '95 si am ales sa mi le fac singur pe partea de tamplarie.Doar am ascultat de cateva ori Canton dar nu mi s-au parut foarte bune comparativ cu Quadralurile  care aveau in spate electronice Accuphase.Canton au potential clar cu scule bune.Asa mi s-a parut.Ultima pereche recomandata de dvs e chiar super.Dac ar avea spatiu si amplif potrivit i-as recomanda ceva exotic si cu un sunet foarte special pe care le stiu foarte bine ptr ca le-am ascultat de mai multe ori https://www.audioweb.ro/walsh-ohm-type-f-speakers/

Link spre comentariu

Apropo de boxele Canton ale amicului meu - erau un model cu bas de 12 inch pe lateral, cred ca superior celor doua modele puse de dvs. Ceva cred ca peste astea.Pacat ca le amplica cu un receiver parca Pioneer actual si un amplif Denon de varf parca https://www.olx.ro/d/oferta/boxe-canton-karat-m-90-dc-IDhgW10.html?reason=extended_search_extended_category

Editat de Nicu Daniel Toader
Link spre comentariu
Acum 38 minute, Усилитель a spus:

.

apropo....prietenul meu din Suedia are niste Canton-uri luate noi noute acum 3 ani si nu e multumit de ele.....cred ca mai nou nu se pune atata accent pe tot ca pe vremuri......poate de aceea multi cauta boxe " vintage" ....?  

Sunt convins de asta.Anii pana  prin 2010 au fost ok.Acum se pune accent pe profit, pe 11.2, etc.Prefer o pereche de prin 2005-2010 fata de ce e acum ca preturi.Excludem categoria hi-end unde nu e compromis.Ma refer la cele de pana in 3000 de euro

Link spre comentariu
Acum 10 ore, Nicu Daniel Toader a spus:

Apropo de boxele Canton ale amicului meu - erau un model cu bas de 12 inch pe lateral, cred ca superior celor doua modele puse de dvs. Ceva cred ca peste astea.Pacat ca le amplica cu un receiver parca Pioneer actual si un amplif Denon de varf parca https://www.olx.ro/d/oferta/boxe-canton-karat-m-90-dc-IDhgW10.html?reason=extended_search_extended_category

Karat este o serie inferioară față de Ergo.

Am avut Karat 60, CT 90, 1000 si 2000 ( cap de serie)

Ergo 1002 DC (cap de serie) cred că a fost cântecul de lebădă, pt că mai multe persoane mi-au spus că seriile următoare nu se aud la fel de bine in mare parte datorate difuzoarelor bass si medii cu aluminiu sau cu ce materiale or fi.

Boxele Ohm F foarte interesante.

Am văzut că aveți realizări notabile în DYI.  Și eu încerc să experimentez în această zonă cu VTP și cu un proiect cu difuzoare de bandă largă, pe care o să-l prezint când va fi gata complet.

Link spre comentariu
Acum 22 ore, kobold a spus:

... m-a invitat cineva să ascult boxe German Physics cu blocuri de putere și preu Accuphase; încerc să nu mă mai gândesc la asta.

Eu zic sa mergeti sa le ascultati, este un reper care merita marcat/cunoscut.

Cand m-a invittat Iura acum cativa ani nu am putut merge si de atunci tot regret.

Accuphase-urile de putere + preu suna din liga superioara (pe orice boxe);  o solutie care nu va da gres.  Din pacate nu se poate discuta pe acest forum.

Recomandari nu mai fac pt ca mi-am dat seama ca sunt blocat in alta zona de preturi.  

Link spre comentariu

Nu stiu ce German Physics ati asculta dar stiu ca  sunt foarte buni.Am ascultat Phonar Credo 100 cu amplif Chord CPM3350 plus streamerul meu Weiss MAN301 sau Rockna Wavelight al amicului care avea sistemul.Sunetul a fost senzational.Chiar si Accuphase E-206 al meu a sunat super bine incat nu l-am recunoscut.Dar sistemul e foarte bine pus la punct pe partea de filraj a curentului.

Editat de Nicu Daniel Toader
Link spre comentariu
Acum 8 ore, Shambala a spus:

Eu zic sa mergeti sa le ascultati, este un reper care merita marcat/cunoscut.

Cand m-a invittat Iura acum cativa ani nu am putut merge si de atunci tot regret.

Accuphase-urile de putere + preu suna din liga superioara (pe orice boxe);  o solutie care nu va da gres.  Din pacate nu se poate discuta pe acest forum.

Recomandari nu mai fac pt ca mi-am dat seama ca sunt blocat in alta zona de preturi.  

Nu am vrut să "poluez" topicul cu alte informații.

Boxele German Physics Borderline IV le-am ascultat și sunt fabuloase.

Nu am ascultat alte boxe scumpe din aceeași categorie sau măcar Marten Django XL pe care pusesem ochiul.

Singura problemă este streamer-ul Aurender, dacă nu cumva este preamp-ul de la Accuphase.

Unele înregistrări se aud foarte bine altele mediocru, inclusiv de pe unitate Accuphase CD, DCD.

De pe pick-up se simte diferența între vinyl-urile actuale și cele vechi care sunt net superioare; absolut demențial, mi-a plăcut cel mai mult.

Omul folosește cabluri Zensati de calitate, are și sursă Accuphase de stabilizare a curentului continuu.

Mi se pare ciudat să nu te poți bucura 100% de acest sistem foarte scump, ci doar de anumite înregistrări.

O melodie de test "Safiatou (feat. Santana & Angélique Kidjo)" care la mine se aude in forță, la el era leșinată de pe Aurender.

La mine se aud mediocru doar mp3-urile la bitrate mic, in rest flac-urile sună foarte bine, inclusiv cd-uri originale după un cd player Yamaha cdx 630e cu tda 1541.

Sistemul meu Yamaha CA 1000 ( sau Sansui AU-6500, Nad 3020 etc) cu boxe Yamaha NS 690, sursă player computer cu un DAC Abrahamsen de prin 2012.

Nu am cabluri profesionale.

Link spre comentariu

German Physics Borderline IV sunt OZN-uri  cred.Pe acelasi principiu sunt si acele Ohm F Walsh doar ca sunt complet omnidirectionale de la bas la inalte.E practic un difuzor prelungit  foarte mult si intors invers care are in partea de sus o banda din titan ptr inalte, o banda mai lata din aluminiu ptr medii, iar ptr bas o parte lata din celuloza cu mici intarsii, crapaturi legate intre ele cu cauciuc care rezoneaza sau emite prin''umflarea'' in lateral ptr bas.Cred ca e unic concepul

https://www.ebay.com/itm/175742244766?mkevt=1&mkcid=1&mkrid=711-53200-19255-0&campid=5338421112&toolid=10001&customid=5d0d1c04-a413-11ee-8c0f-393864376633

Link spre comentariu
1 oră în urmă, Nicu Daniel Toader a spus:

German Physics Borderline IV sunt OZN-uri  cred.Pe acelasi principiu sunt si acele Ohm F Walsh doar ca sunt complet omnidirectionale de la bas la inalte.E practic un difuzor prelungit  foarte mult si intors invers care are in partea de sus o banda din titan ptr inalte, o banda mai lata din aluminiu ptr medii, iar ptr bas o parte lata din celuloza cu mici intarsii, crapaturi legate intre ele cu cauciuc care rezoneaza sau emite prin''umflarea'' in lateral ptr bas.Cred ca e unic concepul

https://www.ebay.com/itm/175742244766?mkevt=1&mkcid=1&mkrid=711-53200-19255-0&campid=5338421112&toolid=10001&customid=5d0d1c04-a413-11ee-8c0f-393864376633

Așa este.

Text preluat de pe site-ul lor.

The dream of space

Speaking as a lover of music, there is one special moment of realisation. An event which one remembers for the rest of one’s life, which touches the soul and inspires a lifetime in the quest for better sound reproduction

I had this moment in the mid 1970s, when I was in New York for business and heard for the first time the Ohm-F loudspeakers with the Walsh omnidirectional driver. The tonal and dynamic weaknesses of this driver were undeniable, but what I heard, I had previously only ever dreamed of. The Ohm-F made the entire room the sound stage and I became part of the recording. Even today I get goose bumps when I think about it.

In the late 1980s a coincidence brought me together with Peter Dicks. The German inventor had developed his own version of the Walsh driver: the DDD driver. Although it was in all respects better than the Walsh driver, it was not yet perfect. Having the New York experience still vividly in my mind, I decided to set up a new hi-fi business. Over a period of several years we undertook a rigorous programme of development to make the DDD driver into a commercial product. Since then, the DDD driver has been getting better and better. Exceptional loudspeaker designs have emerged that are recognised worldwide for their excellence. What they all have in common is the clear, expansive sound that captivated me in New York all those years ago – only now it is even better.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări