Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare boxe

icar

Postări Recomandate

• Răspunsuri 84
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Off-topic 

Mie "îmi place" că toți meșterii pe la care am fost să fac recap la diferite aparate vorbesc despre ceilalți meșteri cam la fel: cine ți-a făcut asta? Hmmm, habar n-are ăla ce face!

Revenind la boxe, consider că prețul este unul corect (poate se mai negociază, nu știu) pt cum arată acele boxe și lucrarea de schimbare a suspensiilor.

Link spre comentariu
Acum 18 minute, kobold a spus:

Off-topic 

Mie "îmi place" că toți meșterii pe la care am fost să fac recap la diferite aparate vorbesc despre ceilalți meșteri cam la fel: cine ți-a făcut asta? Hmmm, habar n-are ăla ce face!

Revenind la boxe, consider că prețul este unul corect (poate se mai negociază, nu știu) pt cum arată acele boxe și lucrarea de schimbare a suspensiilor.

Treabă sta așa

Acele difuzoare aveau din fabrică niste parametri care acum nu mai sunt la fel

1-suspensia originala avea u grad de elasticitate  și permitea o cursă x a conului

2- conu original are o greutate a lui care în momentul asta nu mai este aceași basca conul folosit este mai mult că sigur chinezesc.

3- posibil că și bobina sa fie schimbată și să nu mai aivă pozitia originala

4- contează chiar și suprafața conului

.......................

Toate aceste lucruri nu are legătură cu cât de frumos a lucrat acel meșter, sunt frumoase dar doar atât.

Link spre comentariu

@koboldinteresant, dar e pe 4 ohm!

Referitor la discutia cu mesteritul, e cu mult dus si intors. Sunt multe aspecte, cum se zice si mai sus. Dar, daca nu vezi ce cumperi si , mai ales, nu stii ce cumperi, poti lua plasa. Poate omul a inlocuit corect totul, poate nu, si atunci s-au dus performantele. Dar, putea sa nu zica nimic si luai de nou si bun ce ti se arata in poze.

Cred ca singura solutie viabila aici este, cum zicea altcineva intr-o discutie pe tema, sa te duci la fata locului, cu surubelnita in mana. Desfaci, te uiti, asculti. Daca iti place, cumperi, nu conteaza ce a fost inainte. Daca nu-ti place, nu cumperi si gata. Daca cumperi pe poze si filmari, poti lua plasa lesne: pozele sunt de la altceva, filmul iti arata niste boxe, muzica vine din altele sau e trecuta prin egalizor.

Ori, neavind masina sa ma deplasez usor, nu ramane decat increderea in potentialul vinzato,  in aceea ce-ti promite la vanzare.

Ori, daca ti-a dat teapa, sa te duci peste el, cu niste  handralai  vinjosi, si sa-i arati ce inseamna "increderea"!

Link spre comentariu

Subscriu si eu lui Nicu Daniel Toader. Shogun suna super . Tw ribon face toți banii. Are o excelentă dispersie atât pe verticala cât si pe orizontală  O atenționare totusi. Datorita filtrului TW-ului i se dezlipesc firele leonice de pe membrana la puteri mari.  Prietenul meu a trebuit sa caute pe cineva ce putea face lipituri cu argint. Le-a reparat și s-a învățat minte sa mai dea tare.

Le-am ascultat pe un NAD M3 pe balansat ca sursa un DAC cxnv2

Editat de barbulescuorlando
Link spre comentariu

Acum inainte de Sarbatori este un moment prost de cumaprat boxe.  (Moment asteptat un an intreg de vanzatori.)

Ori le cumparati foarte repede - in cateva zile,  ori dupa Anul Nou, cu speranta ca nu au fost forjate la vreo petrecere intre ani.

Coral CX-7 si Quadral Shogun Phonologue Gold ar fi de departe cele mai bune alegeri dar  am inteles ca depasesc cu mult ceea ce doriti sa platiti (si sa obtineti).

Nici Quadral Sonologue Shogun nu sunt rele, iar Coral / AUDIOSCAN sunt interesante si la un pret decent, dar ar trebui auzite inainte de cumparare.

In alta ordine de idei, pt a nu primi sugestii posibil departe de ceea ce aveti dvs in plan, poate ar fi bine sa descrieti mai bine ceea ce asteptati de la boxele dorite.

Link spre comentariu

Da, sugestii pertinrente dsar ....cam multe peste buget.

Ce astept? Pai in primul rind sa nu fie prea scumpe. Apoi, sa aiba un sunet clar, cu basi curati, sa nu fie "infundati", inalte distincte. Cum spuneam, am niste boxe "de raft" un JVC si doua  nu scrie nimic pe ele. O pereche am luat-o de pe forum, nu mai stiu de la cine, alea merg cel mai bine, restul de prin "targ".

Ascult muzica clasica, muzica din anii 65 -75, blues, jaaz, la nivel decent.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, icar a spus:

Ascult muzica clasica, muzica din anii 65 -75, blues, jaaz, la nivel decent.

solutie de buget...

daca amplificatorul "duce " si impedanta mai mica ,as pune 2 subwoofere SH in paralel cu cele ce le aveti ,care suna cel mai bine.Puse dedesupt.Orientate cu difuzorul in fata si basreflexul spre exterior .Subwooferele de la sisteme 5.1 vechi se pot lua la bani marunti....am cateva luate din targ cu 30 lei ....dar si primite gratis..  o perioada e mai greu sa gasesti/ajungi la 2 identice.Apoi 2 twetere recuperate sau ieftine mai pot

extinde inaltele....

Link spre comentariu

Se gasesc subwoofere active la preturi derizorii. In dormitor am un Canton AS5 si in sufragerie un AS60. E nevoie de cateva zile de auditii ca sa gasesti reglajul perfect (pentru urechea proprie si personala). Eu le-am pus pe intrarea de nivel mare pe amandoua. Am zis ca daca mai prind niste ocazii mai iau doua (m-au costat fabuloasa suma de 60 respectiv 100 de lei bucata) pentru efect mai bun stereo. Plus inlocuirea electroliticilor copti, potentiometri noi... Difuzoarele sunt cu suspensie din cauciuc.

Link spre comentariu

Din marcile nemtesti mai accesibile Quadral mi s-au parut cele cu un sunet mai natural si am ascultat cateva modele cel mai scump fiind de de 10 mii de euro acum vreo 15 ani, varful lor de atunci , cred ca Quadral Vulkan.Am prieten care a schimbat Canton cateva perechi de cateva mii de euro.Mi se pare un sunet ok si atat.La bani putini as lua cam astea de la Quadral.

https://www.olx.ro/d/oferta/boxe-quadral-dauphin-phonolgue-e-IDhDgK1.html

https://www.olx.ro/d/oferta/boxe-quadral-dauphin-phonolgue-e-IDhDgK1.html

https://www.olx.ro/d/oferta/boxe-quadral-ipso-phonologue-c-IDgRi4n.html

https://www.olx.ro/d/oferta/boxe-raft-audiofile-quadral-platinum-220-IDgwzC5.html

iar asta are ozn-uri.Celebrul ''Dany''

https://www.olx.ro/d/oferta/quadral-rondo-phonoloque-c-boxe-raft-rare-sunet-audiofil-IDhIGW7.html

iar la preturi mai mari un pic a lua astea 

https://www.olx.ro/d/oferta/boxe-quadral-aurum-7-IDg0fuj.html

https://www.olx.ro/d/oferta/quadral-platinum-m-40-IDgeer0.html

Editat de Nicu Daniel Toader
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări